Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.98
Gram Altın
2460.86
BIST 100
9903.54
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 Haziran 2022

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'ya: Hastalık randevu almıyor

Sayın Bakanım; önce pandemi sürecinde azami gayret göstererek; gece gündüz çalışıp, koltuğunuzun hakkını verdiğiniz için sizi tebrik ediyorum ve milletimizin adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Gelelim sadede:

Okuyucularımdan ve konuştuğum vatandaştan sürekli şu şikâyeti alıyorum: Salgından önce randevu alamadığımız vakit, hastaneye gitmemiz gerektiğinde, sıra beklemiş olsak bile, muayene olup, ilacımızı alıp geri dönüyorduk ve 20 yıl öncesinin mağdur eden sistemini düşünüp, halimize şükredip, devletimize de dua ediyorduk. Gerçekten sağlık alanında ki devrimlere ve başarılara ve tertemiz hastanelere kavuştuğumuz için iftihar ediyorduk. Salgın döneminde randevu alarak hastaneye gitmek doğru bir uygulamaydı. Fakat şimdi o olağanüstü hal ortadan kalktı. Yine önceki hale dönmek; hastaneye gittiğimizde muayene olmak istiyoruz. Dileyen ve acelesi olmayan yine istediği güne, istediği saate, randevusunu alsın ama randevu almadan giden ise azarlanarak geri çevrilmesin. Bu durum, yeniden 20 yıl öncesine mi döneceğiz? Endişesi yaşatıyor… Hatta sağlık ocağı bile randevu almadan gidenleri geri döndürüyor. Bazı vazifesini severek yapmayan ve işgüzar doktor ve görevliler bu randevu meselesini bahane edip, vatandaşı geri çevirmekten de büyük bir keyif alıyor.

Evet, Sayın Bakanım; sağlık alanında dünya çapında devrim sayılacak hizmetler vicdan sahibi insanları eskiye nefretle bakmayı; şimdiye teşekkürlerle dua etmeyi sağlamıştır. Bu yeni yaşanan problemli durumun giderilmesi için acilen pandemi öncesine dönülmesi; vatandaşın hastaneye gitmesi gerektiğinde geri çevrilmemesi lazım. Dileyende istediği gün ve saatte randevusunu alıp, eskisi gibi gidebilir. Şuan ki durum, akla şunu da getiriyor: Randevusuz vatandaşı hastaneden geri çevirerek, sağlık alanında göz kamaştıran atılımları yapan Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a bu şekilde; ceza verilmek mi isteniyor? Her alanda, özellikle fiyat etiketleri terörizminde ve birde bu sağlık sisteminde ki eskiyi hatırlatan durumlarla Erdoğan’a oy kaybı yaşatmak istiyorlar ve sanki bu da Erdoğan düşmanlığının yeni bir adımı oldu. Kendim bile günlerce haftalarca randevu alamamakla ve İzmir’de kaç hastaneden geri çevrilmekle vatandaşın düştüğü duruma şahit oldum.

Hastalık randevu almadan geldiği gibi; vatandaşta, randevusuz hastaneye gittiğinde, doktoruna ve ilacına kavuşmalıdır. Randevu, biraz daha rahat olanlar ve acil olmayanlar için güzel bir uygulama ve devam da etmelidir ama yenileyecek olursak: Hastalık randevu almıyor; akşam sağlam yatıyorsun, sabah kalktığında, hastalık yüzsüzce belirivermiş oluyor. İnsan böyle bir durumda diyemiyor ki; ne diye çat kapı geldin ey hastalık?

İnşallah bu aksaklığın bekletilmeden giderileceğine inancımız tamdır. Bizim vazifemiz doğru olana alkış tutup, dua etmek; aksaklığı ise güzellikleri inkâr etmeden dile getirmektir. Devletini seven, hizmet edenlere dua eden vatandaş, fazla bir şey istemiyor, geri çevrildiğinde eski travmaları depreşiyor ve 20 sene öncesini hatırlamaktan ise hiç hoşnut olmuyor. Yirmi sene önce, kaymak tabakayı memnun edip, vatandaşa sahip çıkmayan yönetim vardı. Allah o günleri yeniden yaşatmasın.

Son söz: Her alanda gerçek devrimler yapan ve sağlık alanında da harika işler başaran Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a teşekkürler ediyoruz…Pandemi sürecinde uykusuz kalma pahasına hizmet veren Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Beye ve sağlık alanında milletimize hizmet ederken siyaseti ve başka art niyetleri karıştırmadan hizmet veren doktorlarımıza, sağlık ordusuna başarılar diliyoruz… İnşallah anlattığımız bu pürüz, hiç bekletilmeden giderilecektir.