Dolar (USD)
32.35
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2402.78
BIST 100
10097.39
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

18 Haziran 2021

​Sağlık Sistemi'nin konforu...

Değerli okurlarım, geçen hafta çarşamba günü aniden rahatsızlanınca, Hastaneye yatırıldım. Yapılan tahlil ve incelemeler sonunda, beyin damarlarından birinin tıkalı olduğu belirlendi. Hiç vakit kaybetmeden de, tedaviye başlandı.

Bu nedenle, iki yazı gününde sizlerle birlikte olamadım. Yazının girişinde, şu anda Hastanelerde tedavi gören tüm hastalara acil şifalar diliyorum. Allah yardımcıları olsun... Hakikaten tedavi süreçleri kolay olmuyor.

Hastaneye yatırıldığım andan itibaren, sağlık durumumu yakından takip eden, Kütahya Valisi Sayın Ali Çelik’e, İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan’a, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Zeki Gayberi ve mesai arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.

Bir teşekkürde, Simav Devlet Hastanesi’nde görev yapan Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Baydemir ve ekip arkadaşlarına gönderiyorum. Sağ olsunlar, onlar da benimle yakından ilgilendiler... Sağlıma kavuşmam için, ellerinden gelen çabayı gösterdiler... Hâlâ da göstermeye devam ediyorlar...

Nereden nereye...

Değerli okurlar, Hastanede kaldığım sürede, Sağlık Sistemimizi yaşayarak gözlemleme imkanım oldu. Gözlem yaparkem de, 90’ların sonunda, bir rahatsızlık nedeniyle,yaşadıklarım aklıma geldi. O günlerde tedavi olabilmek için, epey uğraşmıştım.

Sadece bir günüm SSK’dan kendimi sevk ettirebilmek için geçmişti, diyeyim de, siz çektiğim zorluğu anlayın... Gerçi, benim yaşadıklarım devede kulak gibi kalır... Çünkü, o günlerde bunlar rutinden sayılıyordu.

O günün Sağlık Sistemi’nde, insanları öyle zorluklar bekliyordu ki demeyin gitsin...

Mesela, Hastane parası ödenemediği için, rehin kalmak gibi...

Mesela, ameliyat olabilmek için, doktorlara verilen bıçak parası gibi...

Mesela, SSK Hastanelerinin içler acısı hali gibi...

Ya şimdi böyle mi? Elbette ki hayır... Yazıyı uzatmama adına, Yeni Türkiye'nin Sağlık Sistemi’nden bir iki örnek vereceğim...

1) Bugün insanlar şartsız şıksız istediği yere tedavi olabiliyor.

2) Kişilerin sağlık güvenceleri olmasa bile, Hastane kapılarından geri çevrilmiyorlar...

3) Hastanelerin büyük bir çoğunluğu beş yıldızlı otel rahatlığında...

Evet, bu 7’den 77’ye her TC. Vatandaşının yaşadığı bir konfordur. Yeni yapılan Şehir Hastaneleriyle de bu konfor dahada artmaktadır. Yukarıda bahsettiğim, kötü örnekler de masal haline dönüşmüştür.

Ayrıca, Sağlık Sistemimiz, güçlü alt yapısıyla dünyanın gelişmiş ülkeleri ile yarışır durumdadır. Bunun en son örneğini Koronovirüs aşılamalarında kırılan rekorlarla gördük...