Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.53
Gram Altın
2402.80
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 Nisan 2019

Said-i Nursi’nin naaş-ı nerede?

Büyük İslam alimi Bediüzzaman Said-i Nurs’i hazretleri vefatından evvel Urfa’da vefat etmeyi arzulamış ve Isparta dan Urfa’ya geldikten üç gün sonra 23 Mart 1960 tarihinde İpek palas otelinde Rahmeti Rahmana kavuşmuş ve cenazesi Hz. İbrahim’in (a.s.) makamı olan Dergah camiine defnedilmiştir .Bediüzzamanın vefat tarihi olan 23 mart aynı zamanda ramazan ayının son günleri ve İmam-ı Şafiye göre KADİR gecesidir.

Ancak merhumun vefatından 111 gün sonra Devlet eliyle ve öncülüğünde Bediüzzamanın naaşı Dergah camiinin kıble tarafında bulunan metfun olduğu kabri kırılarak çıkarılmış ve naaşının bir semti meçhule götürülerek defnedildiğine dair haberler yayınlanmıştır,

Bediüzzaman’ın naaşının Urfa Dergah Camii’nden alınarak, a Urfa Bediüzzaman mezarlığının bitişiğindeki Askeri şehitlik mezarlığına defnedildiğine dair daha evvel yapmış olduğumuz çalışma ve basın toplantısı ile kamuoyuna duyurmuştuk.

Bediüzzaman’ın vefatından evvel yazmış olduğu ‘Yıkılmış Bir Mezarim Ki Yığılmıştır İçinde’ diye başlayan şiirinden anlaşılacağı üzere mezarının yıkılacağının ve Urfa da olacağının mesajını Allah’ın izni ile vermiştir.

Son zamanlar da Urfa Barosu’nun devreye girerek Bediüzzaman’ın naaşı nerede olduğu hakkındaki çalışmalarını halkımız takdirle karşılamakta ve bütün Urfalılar namına böyle bir çalışma ve üstün gayret büyük bir mesuliyeti de ortadan kaldırmakta bu durumdan mustarip olan gerek ülke içinde ve gerekse ülke dışında bulunan bir çok insanımızın tercümanı haline gelmiştir.

Ayrıca; Komünist olduğu söylenen ve Rusya’da vefat eden Nazım Hikmetin naaşı Devlet tarafından Türkiye’ye getirildi

1960 ihtilalinde idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının da naaşları Yassı adadan getirilerek bir anıt mezar yapıldı. Bu çalışmalar halkımızı memnun etmiş ve yapılan zulümlerin bir sayfası daha kapanmıştır.

Bakanlarımızdan sayın Numan Kurtulmuş ilk resmi ziyaretini Urfa’ya yaptığında Said-i Nursi’nin mezarından çıkarılan naaşının defnedildiği ilk kabri olan Urfa Dergah Camii’ne nakledilmesi için çalışma yapacağına dair söz vermişti O günden bu güne kadar bu hususta hiçbir adım atılmaması son derece manidardır. Bu sözün yerine getirilmesini sayın Numan Kurtulmuş’a hatırlatıyoruz.

Onun için haykırarak diyoruz ki ;

Bir an evvel gerek Genelkurmayın ve gerekse Urfa arşivlerinin açılarak büyük İslam Alimi Said Nursi’nin naaşının yeri tespit edilerek, ilk defa defnedildiği asıl mezarı olan Dergah Camii’ne nakledilmesini, bu insanlık suçunun artık sona ermesini ve taşıyla toprağıyla Urfa mübarektir diyen ve bütün Urfalılara selam söyleyen bu büyük İslam kahramanına yapılan hıyanetin ve tarihte eşine az rastlanan bu zulmün bir an evvel son bulmasını başta sayın Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililerden talep ediyoruz.

Saygılarımla