Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Aralık 2015

Sanatalemi Ödülleri Sahiplerine Veriliyor

"Sanatalemi Hikaye Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri, 1 Aralık Salı günü sahiplerine veriliyor. Yarışmada Zeliha Ergün'ün hikayesi birinci, Halime Erva'nın hikayesi ikinci, Ekrem Ayhan Çakay'ın hikayesini ise üçüncü olarak seçilmişti.

Elif Çelik (Sanatalemi.net)

"Sanatalemi Hikaye Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri 1 Aralık Salı günü sahiplerine veriliyor. Yarışmada Zeliha Ergün'ün hikayesi birinci, Halime Erva'nın hikayesi ikinci, Ekrem Ayhan Çakay'ın hikayesi ise üçüncü olarak seçilmişti.

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından düzenlenen "Sanatalemi.net Hikaye Yarışması"nın ödülleri sahiplerine veriliyor. Prof. Dr. Durali Yılmaz, Muhterem Yüceyılmaz, Recep Seyhan, Şerif Aydemir ve Cengizhan Orakçı'dan meydana gelen seçici kurul, yarışma için gönderilen hikayeleri okudu. Ön jürinin değerlendirmesinden geçen hikayeler seçici kurulu oluşturan isimler tarafından okunduktan sonra neticelendirildi. Buna göre Zeliha Ergün "Can düşer Canın Üstüne" isimli hikayesiyle birinci, Halime Verva "Cambaz" isimli hikayesiyle ikinci, Ekrem Ayhan Çakay ise "Küçük İnsanlar büyük Şehirler" isimli hikayesiyle üçüncülüğe seçildi. Nursena Beşir, Ayşe Zerrin Doda ve Caner Birdal'ın hikayeleri ise mansiyona değer bulundu. Sanatalemi.net Hikaye Yarışması'nın ödül töreni, Beyazıt'ta bulunan Orhan Kemal Kütüphanesi'nde, 1 Aralık 2015 Salı günü saat 14.00'te başlayacak. Dereceye girenlere ödülleri, seçici kurul üyeleri ve yazarlar tarafından verilecek.

YARIŞMA VEFAT EDEN YAZARLAR ADINA DÜZENLENİYOR

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) bünyesinde yayımlanan Sanatalemi.net sitesinin, vefat etmiş 8 köşe yazarı adına düzenlenen edebiyat yarışması, bu yıl "Hikaye" dalında düzenlendi. Sanatalemi.net'te köşe yazısı yazan ve bugün aramızda bulunmayan rahmetli Ergun Göze, Ahmed Yüksel Özemre, Abdurrahim Balcıoğlu, Altan Deliorman, Olcay Yazıcı, Hamit Can, Ümit Fehmi Sorgunlu ve Vahap Akbaş adına düzenleniyor. Beş yıl önce başlatılan ve her yıl tekrarlanan yarışma ile hem vefat etmiş yazarların adlarının yaşatılması, hem de edebiyatımıza yeni isimlerin kazandırılması amaçlanıyor.

YAZARLARA VEFA BORCU

Sanatalemi.net sitesinin kurucusu ve ESKADER Kurucu Başkanı Mehmet Nuri Yardım, yarışmayla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Sanatalemi.net sitesinde daha önce köşe yazarlığı yapmış 8 değerli şahsiyet adına bu edebiyat yarışmasını her yıl düzenliyoruz. Ergun Göze, Ahmed Yüksel Özemre, Abdurrahim Balcıoğlu, Altan Deliorman, Hamit Can, Olcay Yazıcı, Ümit Fehmi Sorgunlu ve Vahap Akbaş, irfan hayatımıza, fikir dünyamıza ve edebiyat alemimize hizmet etmiş seçkin şahsiyetlerdi. Onları rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyor, unutmuyoruz. Sitemize yazmalarını teklif ettiğimizde hemen kabul etmiş ve yıllarca Sanatalemi.net'te düzenli olarak köşe yazıları yazmışlardı. Biz de bir vefa borcu olarak hem isimlerini ve eserlerini gelecek nesillere aktarmak hem de yeni yazarların ortaya çıkmasını ve teşvik edilmelerini sağlamak amacıyla bu yarışmayı beşinci senedir yapıyoruz. İnşallah yarışma sayesinde hem merhum üstatları hatırlatmış, hem de yeni genç kalemleri, düşünce, sanat ve edebiyat dünyamıza kazandırmış olacağız."

Sanatalemi.net, Türkiye'nin en çok ilgi çeken kültür sanat siteleri arasında bulunuyor. Elif Sönmezışık'ın Genel Yayın Yönetmeni olduğu Sanatalemi.net, 10 Ağustos 2006 tarihinde Mehmet Nuri Yardım ve bir grup arkadaşı tarafından İstanbul'da kurulmuştu. Her gün yeni haber ve yazılarla yenilenen site, on yıldan beri aralıksız olarak kültür sanat dünyasına hizmet veriyor. TYB tarafından "yılın sitesi" seçilen Sanatalemi.net, internet dünyasının kültür sanat alanında bir 'okul' olma başarısını yakalamış bulunuyor. Sitede düzenli olarak yazan 30 köşe yazarı bulunuyor.