Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 Haziran 2015

Sandıktan 'Kaos' Çıktı

Seçimin galibi siyasi partilerin 'hiçbiri' desek, yanlış olmaz!

Çünkü, kim ne derse desin, siyaset biliminde, sözde profesörlük makamını işgal de etse, hele de Türkiye'de, 'Parlementer Sistemin' memleketin hayrına olduğunu söylüyorsa ya cahil yahut 'yalancıdır!' Hele bir de bu 'koalisyona' sebep olan sonuç çıkarmışsa, bunun adı artık 'kaosdur' ve bundan beslenen 'keneler' de bellidir.

Bu, bu kadar böyledir ki, gitsin istediği, sözde gelişmiş Avrupa Demokrasisini örnek getirsin, sonuç değişmez!

En iyi ihtimalle bundan müstefid olanlar 'bürokrasidir', hadi bilemedin 'jüristokrasidir'. Ama kesinlikle demokrasi falan değildir, hele halkın menfaati falan hiç değildir!

İşin alt kısmına inince, tablo daha vahimdir! İş adamları, 'medya patronları' ve uzantılarına mahkum bir idare vardır.

Hele en altlarda durum, tam manasıyla felakettir! Burda, artık resmen 'gayri meşru' mafyayla muhatap olmak zorundasın! Uyuşturucu baronları, 'kadın satıcıları'u2026 akla gelebilecek her tür insan onuruna aykırı kimselerin, karanlık odakların eline mahku00fbmsundur.

Ve bunların hiçbiri varsayım değil, hakikatin ta kendisidir. Gerek günümüzde yaşanmakta, gerekse kendi ülkemizde dahi tecrübe edilmiştir.

Maalesef, bu seçimin kazananı bunlar olmuştur. Sadece Aydın Doğan, Fethullah ve çetesi değil maalesef bunların yeni türevleri mantar gibi türeyecektir. Bunun yanısıra 'Askeri vesayetin' bile hortlaması sözkonusudur.

Evet, sevgili ülkem ve halkım, durum hiç ama hiç içaçıcı değildir.

Birşeylere kızıp 'pire için yorgan yakma' tabirini hayata geçirmek, maalesef kendi yorganını yaktığının farkında olmamak gibi, acı bir tabloyla karşındadır.

Aha şimdiden ekonomi sinyalleri vermeye başladı. Siyasilerden 'erken seçim' açıklamalarıu2026 Kafalar değil sadece karışık olan, piyasalar, istikrar, iş dünyası vesaireu2026 herşey karışık!

Bu gudubet 'Parlementer Sistemin' öyle belası vardır ki, eğer doğru tespit yapamaz ve doğru adım atmazsanız, yapılacak 'erken seçimde' mevcut durumdan çok daha kötü netice alınması bile kaçınılmazdır! Kimse de bunu AKP için söyleniyor zannetmesin. Bu herkes ama istisnasız herkes için geçerlidir.

Ülkenin güçlü olması için 'Başkanlık Sistemi' şarttır! Her kim olacaksa her kime yarayacaksa. Aksi halde, buyrun 'ayıklayın pirincin taşını!'


@yusufserce twitter.com/yusufserce