Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 Aralık 2014

Şaşırdım

Bu köşenin takipçileri bilirler, ben pazartesi günlerini, bir önceki haftanın en önemli olaylarının değerlendirilmesine ayırırım. Bugünde aynı adeti devam ettireceğim. Yalnız birazdan değerlendireceğim konu, sadece bir önceki haftanın değil, haftaların en önemli olayıdır.

Fuat avni'nin attığı operasyon olacak tweetleriyle, Gülen Cemaatinin sokağa dökülmesinden bahsediyorum. Ne yalan söyleyeyim, ben Gülen Cemaatinin sosyal medyadaki bir iddiaya böyle refleks göstermesine şaşırdım. Çünkü, biz Cemaatten böyle refleksler görmeye alışık değiliz. Bunlar Müslümanlara en ağır zulümlerin yapıldığı 28 Şubat sürecinde bile sokağa çıkmadılar. O dönemde başörtüsü yasağına direnme yerine açmayı tercih ettiler.

Gerçekten Gülen Cemaatinde bu direnişi, bu tepkiyi görünce şaşırıp kaldım. İnsanın aklına neydiği belirsiz bir iddia için, bu kadar tepki gösterilir mi? sorusu geliyor. Acaba ortada gocunulacak bir durum mu vardır? Hani bir bu tepkilere, birde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İnlerine girdik, önümüzdeki günlerde daha neler çıkacak daha" dediği açıklamalara bakınca şüphe deryasına giriyorsunuz. Buarada Sayın Cumhurbaşkanı'nın "İnlerine girdik" sözü bana şu olayı hatırlattı. Aklıma gelen bu olayı sizinlede paylaşmak isterim.

Olayı anlatmaya başlarken, benzetmek gibi olmasın sözünü özellikle vurguluyorum. Eski devirlerde Karıncaezmez diye bir zat yaşarmış. Bu zatın önündeki iki mürit, karıncaları ezmesin diye gittiği her yeri süpürürmüş. Zaten bu hocaefendiye, karıncaezmez lakabı o yüzden takılmış. Bu Karıncaezmezin yaşadığı devirde bir terör örgütü varmışki, ülkede canını acıtmadık hiç kimse bırakmamış. Yol kesmek bunlarda, adam öldürmek bunlarda, haraç toplamak bunlarda vesayre vesayre...

Devrin emniyet teşkilatı her ne yaptıysa, bu örgütün şifresini çözüp teröristleri yakalayamamış. İşin dayanılmaz noktasına gelindiği bir anda, bir Babayiğit çıkmış ve ben örgütün şifresini çözdüm, teröristler Karıncaezmezin dergahında deyivermiş. Bu söz üzerine emniyet mensupları dergaha gidip her yeri aramışlar. Lakin teröristleri bulamamışlar.

Örgütün şifresini çözdüm diyen Babayiğide dönerek, "Sen ne yaptın böyle, bize Hocamıza saygısızlık ettirdin" demişler. O Babayiğitte "Gelin dergaha beraber gidelim" demiş. Neyse Efendim, lafı fazla uzatmayalım. Emniyet görevlileriyle dergaha giden Babağayiğit, dergaha varır varmaz Karınca ezmezi oturduğu yerden kaldırıp, postun altını açmış. Post açılınca, altından bir mahzen kapısı çıkmış. Emniyet yetkilileride mahzenin kapısını açarak, bütün aranılan teröristleri bulmuşlar. Böylece ülkede huzura kavuşmuş.