Dolar (USD)
32.45
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2421.18
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

05 Nisan 2024

Seçim sonuçlarının verdiği mesaj ve sonrası

Öncesi ve sonrasıyla çok konuşulacak ve dikkatle değerlendirilmesi gereken bir seçimi geride bırakmış bulunuyoruz.

İktidar eğer bu sonuçlardan ders çıkarabilirse kendi açısından kayıp ve şer gibi görünün olumsuz tablonun gelecekte büyük bir kazanca vesile olabileceğini düşünüyorum. Gelelim halkın Ak Parti’ye verdiği mesajlara:

Kuruluşundaki ruha ve ilkelere geri dön. Küsen halk yığınlarıyla yeniden kucaklaş. Milletle arasına duvar örenleri temizle.

Hayat pahalılığına mutlaka çare bul. Piyasalar üzerindeki etkisiz görüntünü düzelt ve devletin gücünü hissettir. Çünkü etkisiz görüntü bir otorite boşluğu ve acizlik olarak algılanıyor.

Dini ve milli değerlerimiz, ahlak ve haya mum gibi eriyor. Nesil eriyor. Aile eriyor. Zinanın suç olmaktan çıkarılması çok büyük bir hataydı.

İnsana yatırım yap. Eğitime ve kültüre yatırım yap. Yapılan binalar yıkılır ama iyi insanlar kolay kolay yıkılmaz.

Yargıya güveni tesis et. Haklının hakkını aldığı, haksızın ise cezasını bulduğu bir adalet sistemini tesis et.

Ana muhalefetin DEM’le yaptığı ‘Kent uzlaşı’ adı altındaki ittifaka bakıldığında ise seçim sonuçlarının neye karşılık geldiğinin farkında mıyız?

DEM’in sicili dikkate alındığında, yeni dönemde Türkiye’nin sinir uçlarına daha çok dokunulacağı anlaşılıyor. Yeni tehdit ve şantajlarla karşı karşıya kalabiliriz. Tehlikeli sinyaller şimdiden Van’dan gelmeye başladı bile. PKK yandaşları etrafı yakıp yıktı! Asıl amaç, Türkiye’nin teslim alınmasıdır.

Kent uzlaşısı ile ‘Yılana’ sarılan CHP’nin, DEM’in asıl amacının bir hak arama meselesi olmadığını, sınırlarımız içinde bir PKK terör devleti olduğunu bilmemiş olabilir mi?

Seçim sonuçlarıyla daha uygun ortam bulacak olan ABD ve Batı, iktidarı daha çok sıkıştırma ve istifaya zorlama yönünde muhalefete daha fazla destek verebilir. Türkiye’ye karşı daha agresif hareket edebilirler. PKK, Yunanistan ve İsrail’i kullanılarak Türkiye’yi daha çok taciz etmeleri kuvvetle muhtemeldir.

İşaretleri şimdiden veriliyor. Bölgemiz yeni savaş ve müdahalelere gebe kalabilir. İsrail’in Şam’ı bombalamasını ben böyle değerlendiriyorum.

Türkiye mutlak durdurulması gereken bir güç olarak görülüyor. Çünkü Türkiye tarihte Batı emperyalizmini durduran tek Müslüman güçtür. Bu nedenle, Türkiye tek başına bırakılacak bir ülke değildir. Kontrollerinde olması isteniyor.

Bir gerçek daha..

Türkiye sadece bu topraklardan ibaret değildir. Misyonu ve rolü itibariyle her yerde. Ortadoğu’dan Balkanlar’a, Afrika’dan Asya’ya kadar etki alanı var.

Bu gerçekle, gelin kırgınlıkları, şahsi hesap ve çıkarları, siyasi farklılıkları bir yana bırakıp Türkiye’ye sahip çıkalım.