Dolar (USD)
32.29
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2453.56
BIST 100
10157.13
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


SEÇİM VE SONUÇLARI

Yarabbi o ne çekişmeli, sürprizlerle dolu seçimdi o. Kampanyası ayrı fırtına, sonuçları ayrı şaşırtıcıydı.

Sonuçlar geldikçe hop oturduk hop kalktık. Sonunda milletimizin yüzünü güldüren neticeler ortaya çıktı. Sosyal medyada seçim değişik yönleriyle yorumlanıyor. Ben de bir şeyler yazmak isterim:

u00b7 Seçimin tek galibi başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır, tek mağlubu da Fethullah Gülen ve örgütüdür. Cemaatın saygınlığı büyük ölçüde zedelenmiştir.

u00b7 Tapelerle, kasetlerle seçimi etkilemek mümkün değildir. Aksine bazen ters tepebilmektedir.

u00b7 Hele "heybedeki büyük turp" denen Suriye ile ilgili güvenlik görüşmesinin sızdırılması Ak Parti'yi mağdur durumuna sokmuş, önceki siyasete müdahaleleri de tersine çevirmiştir.

u00b7 Milletimiz dışardan karışanlar çok bilmişlerden etkilenmemiş, en doğru olanı yapmıştır. Öyle bir tablo çıkmıştır ki herkese dersler vardır.

u00b7 Memleketim İskenderun ilk defa Ak Partili belediye ile tanışmıştır. Bu da bana ayrı mutluluk verdi. Hizmeti geçenlere teşekkür ediyorum. Yeni başkanımız Seyfi Dingil beye başarılı hizmetler temenni ediyorum.

u00b7 Üzüntüm de Adalet Bakanımız Sadullah Ergin beyin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilememesi idi.

u00b7 İstanbul aldığı hizmetlerin karşılığını oyla geri verdi.

u00b7 Ankara yine Melih Gökçek dedi. Bu da ayrı bir rekordur.

u00b7 Son seçimle sadece ülkemiz değil Mısır'ın, Filistin'in, Somali'nin, Bosna'nın mazlumları ve diğer zulme uğramış insanlar da sevinmiştir.

HASAN OCAKLI VE TAHMİNİ

Seçimden önce Konya'nın bir beldesinde dört dönem belediye başkanlığı yapan Hasan Ocaklı beyin tahminini yayınlamıştık. Hasan bey çok iddialıydı ve şimdiye kadar hep isabet ettirdiğini söylüyordu. Örgütçüler %35'lerde dolaşırken o Ak Parti'ye 48 diyordu. Acaba haklı çıkacak mıydı?

Başkanın tahminleri şöyleydi:

Ak Parti % 48, CHP % 28, MHP % 14 ve BDP %6.

Seçimle ortaya çıkan tablo ise şöyle:

Ak Parti % 46, CHP %28, MHP %14 ve BDP % 6.

Tabi % artı eksi 1 yanılma payı ekliyordu. Ak Parti'de 1 puan yanılmış, diğerleri aynen çıkmıştı. Kendisini burada alkışlıyorum. Kamuoyu araştırma şirketlerinin yüksek masraflarla tutturamadıkları oranları o yakalamıştı. Üstelik bir kere daha.