Dolar (USD)
32.25
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2422.43
BIST 100
10055.98
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Kasım 2015

Seçmenin Verdiği Mesaj

Hayırlı uğurlu olsun. Sağ salim bir seçim daha geçirdik. Tek başına bir partinin iktidarda olması Türkiye için bir kazançtır. Anlaşıldı ki Türkiye koalisyonu pek sevmiyor. Fetret dönemi kapandı, şimdi yerine istikrar umudunu artıran yepyeni bir sayfa açıldı. Seçmen bu seçimlerde bence şu önemli mesajları verdi. Ey partiler gördük ki siz koalisyon kurma yani uzlaşabilme konusunda toplumdan daha geri noktadasınız. Her ne kadar Ak Parti'ye 7 Haziran'da verdiğimiz mesaj "biraz kendini toparla", "kendini yenile" yönünde olduysa da aradan geçen 5 aylık zaman diliminde görüldü ki tek parti iktidarına Türkiye'nin ihtiyacı var. Seçmen muhalefete de dedi ki; "ey muhalefet siz görevinizi yapmıyor, hakkıyla muhalefet etmeyi beceremiyorsunuz, matematiksel olarak üçünüzü bir araya toplasak bir Ak Parti etmiyorsunuz. Dolayısıyla oylarınızı düşürüyorum, sizi düşünmeye ve akıllı muhalefet etmeye davet ediyorum. Siyaseti dizayn eden odaklarla yan yana duruşunuz, antidemokratik tavırlarınız, saray alerjiniz, sahte milliyetçiliğiniz, her şeye hayır deme hastalığınız bu sonucu doğurdu. Aklınızı başınıza alın, vekil sayınızı düşürüyorum." Ak partiye verilen mesaj da şudur: "ey Ak Parti sen de sakın iktidar oldum diye şımarma, böbürlenme, 7 Haziran'da verdiğim dersi unutma. Kadrolarına sahip çık, yolsuzluktan, uğursuzluktan uzak dur. Bürokrasiyi dizginle, devlette reformu erteleme, sivil anayasayı bir an evvel uzlaşarak çıkarmaya bak. Verdiğim bu tarihi fırsatı sakın heba edeyim deme. Zannetme ki başarısız olursan bu destek ilanihaye devam eder, aklını başına devşir, verdiğimiz oyların kıymetini bil, kibirden uzak dur!" Mesele bu kadar basit ve açık. Yok efendim, uzun uzun tartışmalar, şu kadar yorum bu kadar bilmem neu2026 Hadi canım sendeu2026 Millet ne demek isterse açık açık söyler, öyle elli bin dereden su getirmez!

Ak Parti Bu Defa Neyi Başardı?

Ak Parti bu seçimlerde anket sonuçlarına çok fazla itibar edilmemesi gerektiğini, vatandaşın her an sürpriz yapabileceğini öğrendi. Yine seçmen sadakatinin öyle birkaç olumsuz oyla tamamıyla silinmeyeceğini anladı. Yine seçim kampanyasında, yaptıklarından çok yapacaklarının yani işin vaat kısmının ne kadar önemli olduğunu idrak etti. Diğer taraftan Ak Parti aday listelerini revize etmekle ve üç dönem kuralını delmekle kıyametin kopmayacağını, aksine bunun faydalı sonuçlar getirebileceğini, siyasetin esneklik gerektirdiğini anlamış oldu. Nihayetinde Ak Parti şunu da idrak etti ki biraz burunların sürtülmesinde şer değil hayır varmış. Milletin şefkatli şamarını ciddiye almak lazım.

Milliyetçi Oylar Ak Parti'ye mi Kayıyor?

1 Kasım seçimlerinde MHP'nin kemikleşmiş tabanından Ak Parti'ye ne kadar oy gittiğini anlamak güç ama şunu anlamak gayet kolay: Türkiye'de milliyetçi muhalefetin kendisini hem söylem hem eylem hem de siyasal duruş bakımından yenilemesi, sorgulaması gerekiyor. Kuru kuruya, sloganik milliyetçilikle mesafe alınamayacağı, siyasal başarı yakalanamayacağı artık anlaşıldı. Ötekileştirmeyen, tek tipleştirici ulus devlet formunu biraz aşabilen, daha kucaklayıcı ve daha birleştirici bir milliyetçilik anlayışı Türkiye için kaçınılmaz gözüküyor. Bırakalım herkes kendisini ne hissediyorsa öyle tanımlasın. Bunun kimseye bir zararı olmaz. Aksine bu çoğulculuğun gelişmesi, barış ve huzurun artması için son derece kıymetli bir iklim yaratır.

Vekillikleriniz Hayırlı Olsun!

Elbette burada bir çırpıda isim isim hayırlı olsun diyebileceğim kimseler var. Ancak isim isim saymak yerine şu bakış açısıyla tebrikte bulunmak isterim. Eğer bu milletin değerlerine sahip çıkacaksanız, eğitimde kültürde milliliği yakalayacaksanız, gerek muhalefette, gerekse iktidarda yalandan ve yanıltmadan uzak duracaksanız, milletin size tevdii ettiği emanete güçlü bir şekilde sahip çıkacaksanız, TBMM'deki görevlerinizi hakkıyla yapacaksanız, milletin menfaatlerini şahsi manfaatlerinizin üstünde görecekseniz şimdiden her birinizin vekilliği hayırlı uğurlu olsun. Başka söze gerek yok. Çünkü bu millet iki yüzlü, çıkarcı, dönek, şahsiyetsiz, davasına sahip çıkamayan, ekibine, kadrosuna sahip çıkmayan lider ve kişilerden artık bıkmıştır. Şahsen biz de bıktık.

Öğretmenler Yeni Nesil Sizin Neyiniz Olur?

Sevgili öğretmen dostlarım, en yakınımdaki birisi öğretmen olduğu için biliyorum, bazılarınız (ama sayınız biraz kalabalık) sosyal medyada öyle garip şeyler paylaşıyorsunuz ki e pes doğrusu. Hani yeni nesil sizin eseriniz olacaktı? Eserlerinizin düştükleri tuzaklara ve basitliklere sizler de düşüyorsanız yeni nesil nasıl sizin eseriniz olacak? Sizler iyi örnek olursanız sizi takip edenler de iyi yetişirler. Eğer siz vakur, ağırbaşlı, kültürlü, bilinçli olamazsanız yetiştirdiğiniz öğrenciler de sizin gibi oluverir. Tamam anlıyorum çocuğu sadece okul ve öğretmen yetiştiremez ama öğretmenin de iyi örneklik ettiğinde öğrencileri üzerinde güzel tesirler bırakacağı tecrübeyle sabittir. Ne olur biraz daha dikkat edelim paylaşımlarımıza.