Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2400.92
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Temmuz 2018

Şehitlerin anısına ihanet

Asrın ihaneti olan 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 2 yıl geçti. 50 yıldır bu ülkenin emniyet, askeriye, yargı ve istihbarat birimlerinin kılcal damarlarına sızan, zehirli bir sarmaşık gibi bir neslin zihinsel fikirlerini, bedensel gücünü rehin alan bu ihanet şebekesiyle mücadele azmi ve kararlığı mutlaka hukuk kuralları çerçevesinde devam etmeli. Milyonların ruhunu ve bedenini teslim alan 50 yıllık bir kirli yapının, 750 günde bittiğinin kabulü büyük yanılgı olur. Pişmanlık göstermeyen azılı Fetöcüler hariç bütün ülke artık bu tehlikeli yapının gerçek yüzünü gördü, bu güzelim vatanda artık Fetö'nün yeşermesine ve yeniden yaşam bulmasına bu aziz millet kesinlikle izin vermez.

Ancak imanlı, ihlaslı, dürüst ve vatansever kadroların Fetö'ye karşı ortaya koyduğu amansız mücadelenin yanında maalesef, tarihin görmediği bir kahramanlık destanı yazan, "ya istiklal ya da ölüm" diyerek bedenini tankların altına vatanı ve namusu için yatıran 15 Temmuz aziz şehitlerimizin mirasını kirleten, ruhlarına ve anılarına ihanet eden bir güruh türemiş; "Fetö ile mücadeleyi istismar ediyorlar, soruşturmalardan rant elde etmeye çalışıyorlar, her yere rahatlıkla girip çıkıyorlar, ihale ve rant peşinde koşuyorlar, her zaman güçlüden yana duruyorlar, çok karanlık bir geçmişe sahiptirler." Bu tür yapılarla ilgili enson patlak ve operasyon geçtiğimiz hafta Bursa'dan geldi. Rize Çayeli bilmem ne derneği başkanıyla beraber Fetö soruşturmalarına müdahale ve delilleri karartma yöntemiyle para aldıkları iddiasıyla beş şüpheli tutuklandı. İddia o ki adamlar dernek temsilcisi veya hemşeri ayağıyla devlet büyükleriyle ve siyasetçilerle çektikleri fotolarla, kurdukları bazı ilişkilerle "her yerde güçlüyüz, devlet katında hatırımız sayılıyor" algısıyla çok taraflı operasyonlar çekmişler, para karşılığı iş bitirmeye çalışmışlar. Bu tipler Türkiye'nin her tarafında da vardır.

Diğer bazı ahlaksız güruhlar da, kah itibar suikastı yapıyorlar, kah şantajla, tehditle, Fetö ile mücadele adı altında maddi çıkar sağlıyorlar. Daha düne kadar Fetö'ye sürekli övgüler diziyordular, neredeyse Fetö'ye tapıyordular. Bugün ise "Fetö ile en amansız mücadeleyi ben veriyorum" edasında yerel ve ulusal medyada, gazete ve köşelerinde, sosyal medya hesaplarında itibar suikastı yapıyorlar, tehditle ve şantajla çıkar ve getirim peşindeler. Bazı bürokratlara ve siyasetçilere amansızca ve ahlaksızca saldırıyorlar, ömrünü bu davaya vermiş bazı bakan ve milletvekillerini amansızca tehdit ediyorlar. Kendilerine boyun eğmeyenleri algı operasyonlarıyla tasfiye etme yoluna gidiyorlar. Fetö ile hiç bağı ve irtibatı olmamış bazı iş adamlarını Fetöcü yaftasıyla korkutuyorlar, "soruşturmalarda adınız geçiyor, sizi kurtarırız diye" büyük paralar vuruyorlar. Düşünün artık öyle bir korku iklimi yaratmışlar ki daha önce "PKK terörüyle bağınız çıkmış" diye insanları korkutup dolandıran telefon dolandırıcıları dahi artık onlardan esinlenerek, bu korku ikliminden faydalanarak "Fetö terörüyle bağınız çıkmış" diye emekli orgeneralleri dahi korkutarak dolandırıp paralarını vuruyorlar.

Bu ahlaksız güruh, rakip ve hasım gördükleri dürüst bazı insanları hedef alıp, tek tek tasfiye ediyorlar. Bu davanın fedakar ve cefakar bazı dürüst emektarlarını hedefe koyup, " Fetöcü" veya "Fetöyle yeterince mücadele etmiyor" iftirasını yapıştırarak şeref ve haysiyetini lekelemeye çalışıyorlar. Açığı olan veya cesareti olmayan veya sinip çekinenler, bu ahlaksız, yüzsüz, vicdansız yapıya boyun eğiyor. Gerçekten mücadelesi ve alt edilmesi zor bir güruhla karşı karşıyayız. Fetö ile mücadele görüntüsü altında, Fetö'nün taktiklerini, kumpas ve tuzaklarını çok iyi kullanıyorlar. Çok şükür ki bu kötü ve kötülüklerle, şantajcı ve itibar suikastçılarıyla amansız mücadele artık başladı. Yazılı ve görsel basında, sosyal medya hesaplarında sağa sola çok saldıran, soruşturma makamı edasıyla insanları hedefe koyan, amansız bir şekilde Fetö ile mücadele görüntüsü üzerinden insanlara şantaj yapan, menfaat temin etmeye çalışanların bazıları gözaltına alınıp, tutuklandı.

Türkiye'nin birçok yerinden artık bu ve benzeri ahlaksız güruhlara, çıkar ve rant peşinden koşanlara operasyon haberleri geliyor. 15 Temmuz aziz şehitlerimizin, onuruna, saygınlığına ve mirasına ihanet eden, menfaate, ranta çevirmeye çalışanlardan ve arkalarında kim varsa hepsinden hesap sorulmalı ve tek tek tasfiye edilmeli. Bakın yıllarca ülkücü görüntüsü verip, sağa sola saldıran, devlet hiyerarşisinde rutinin dışına çıkan, milliyetçi duyguları okşayarak binlerce insanın sempatisini kazanan ve enson Bylockla onlarca defa Feto imamlarıyla görüştüğü iddiasıyla tutuklanan kaymakam Kadir Güntepe şoku halen hafızalarda. Abartılı bir şekilde tepki veren, sağa sola sürekli saldıran, mücadeleyi sulandırmaya çalışan kim varsa ona dikkat edin. Allah'ın izniyle hepsinin maskesi bir bir düşüyor ve oyunları da bozuluyor. Sakın ha meydanı onlara bırakmayın! Şantaj ve ahlaksız tehditlere boyun eğmeyin. Umutsuzluğa ve korkuya kapılmayın. Taşıdıkları canın Allah'tan emanet olduğunu bilenler, Allah'tan başka kimseden korkmaz. Tarihi cesur adamlar ve cesur adımlar yazar. Korkak ve yalakalar değil.