Dolar (USD)
32.40
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2434.37
BIST 100
9983.06
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Şubat 2021

Şehitlerin bitiremediği ayrışmayı yeni anayasa bitirir mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın reform gündemi ile başlattığı söylemin yeni anayasaya evrilmesinden bu yana Türkiye’de gündem bir türlü durulmadı.

Yaklaşık 6 yıldır devlet görevlilerinden ve sivillerden oluşan 13 kişiyi esaret altında tutan eli kanlı terör örgütü PKK’nın vatandaşlarımızı Gara’daki sözde hapishanede tuttukları istihbaratı geldikten sonra ne olması bekleniyordu?

Öylece durulacak mıydı ya da PTT ile “Lütfen vatandaşlarımızı teslim edin” yazan iadeli ve taahhütlü bir posta mı gönderilecekti?

Televizyonlardan açık çağrı yapılarak, “Bak olmuyor ama yerinizi biliyoruz. Hadi verin bakalım şu insanları bize” mi denilecekti?

Yoksa çıkarları için “NATO ortağımız” diyen ama PKK’nın Suriye kolu YPG-PYD’nin çatı kuruluşu SDG ile taze yapılan “Çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasını fırsat bilerek ABD’den mi yardım istenseydi?

Hayır efendiler hayır.

Herkes neyin ne olduğunu çok iyi biliyor.

Kimse tatlı tatlı sözler söyleyenlere itibar etmesin.

-Somali açıklarındaki deniz korsanlarının Türk gemilerine saldırılarına karşı bölgeye donanma gönderilmesi ne kadar görev ise,

-Yakın zamanda Gine Körfezi'nde saldırıya uğrayan “Mozart” gemisinin Türk mürettebatını kaçıran korsanlara karşı hemen refleks göstermek ne kadar görev ise,

-Sözde gelişmiş devletler pandemi döneminde canının derdine düşerek sınırları kapatırken dünyanın dört bir yanından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının toplanması ne kadar görev ise,

-Gara’da tutulduğunu öğrendiğimiz vatan evlatları için de kurtarma operasyonu yapılması bir görevdir.

Devletin bütünlüğüne ve vatandaşlarının hayatına kast eden hain terör örgütü ile görüşülmez.

Görüşüleceğini söyleyen zihinler yanılıyor.

Terör örgütleri ile silahlı mücadele olur.

Konuşmak ancak silahı bırakıp fikrî mücadele yapmak isteyenlerle olur.

Herkesin yanlış olduğunu bilmesine rağmen HDP’nin TBMM’nin içinde varlık gösterebilmesinin tek gerekçesi de budur.

Yeni anayasa yapılacağı gündeminin olduğu bir zamanda Gara’daki vatandaşlarımızın şehit edilmesi süreci iyi analiz edilmeli.

Terör örgütü üyelerinin birbirleriyle anlık telsiz temasının olduğunu biliyoruz.

TSK bombardımana başladıktan bir süre sonra hava indirme yapıyor.

Verilen bilgilere göre indirmenin ilk anlarında durumu öğrenen PKK’lıların vatandaşlarımızı şehit etmesi akla mantığa uygun bir davranış değil.

Belki de hayatta kalabilmenizi sağlayacak tek kozu neden yok edersiniz ki...

Operasyonun başlaması sonrasında muhtemelen hemen Kandil ile görüşüldü.

Zaten örgütün çözüldüğü bir dönemde can evinden ansızın vurulan teröristlerin teslim olacağını düşünen Kandil’deki alçaklar o asil 13 şehidimiz için emir vermiş olmalı.

İçlerindeki korku, düşünmekten bile yoksun hale gelmiş olduklarını gösteriyor.

Yeni anayasa gündeminin konuşulduğu bir dönemde daha yapıcı toplumsal bir uzlaşı ortamını doğuracak bir fırsat sunulurken bunu kullanarak masaya oturmak yerine masayı tekmelemek Kürt halkının hakkını savunduğunu iddia eden hain terör örgütünün maşa olduğunu gösteren en güzel delil olmuştur.

Üstelik operasyon sonrasında al bayrağa sarılı tabutların her zaman toplumu birleştiren yaklaşımı da gösterilmemiş, sanki ortak bir aklın yaklaşımıymış gibi her seferinde toplumun kutuplaşmasından rahatsızlık duyanların “toplum bütün değil” mesajını güçlendirmesinin altına iyice bakılmalı...

Böyle bir atmosferde yeni bir anayasa yapılması neredeyse imkânsız hale geliyor.

Toplumun ortak uzlaşısı için harekete geçilmeli ve anayasa direkt olarak vatandaş ile yapılacak bir çalışmaya evrilmeli.

Siyasetin yıllanmış kadroları uzlaşı sağlamış tek bir toplum olunmasını sağlayacak bir yaklaşımdan ziyade siyasi menfaatlerini koruyacak bir yaklaşım içerisinde davranış sergiliyorlar.

Türkiye’nin geldiği bu önemli dönemeç siyasi figüranlık peşinde olanların beyanlarına terk edilmemeli.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun, muhalefet partilerinin bu konuya ilgisiz kalmaları durumunda çalışmaları Cumhur İttifakı’nın yürüteceği açıklaması tam da bu duruma işaret ediyor sanırım.