Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 Haziran 2023

Şehr-i Nuh/Şırnak Üniversitesi

Geçtiğimiz perşembe günü Şırnak Üniversitesi tarafından düzenlenen 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ Paneli dolayısıyla Şehir-i Nuh Şırnak ilimizdeydik. Bizleri konuşmacı olarak davet ederek onurlandıran Şırnak Üniversitesi Rektörü Sayın Abdurrahim Alkış Hocam’ıza ve tüm yetkililere şükranlarımı sunuyorum.

Şırnak’a erken varınca üniversite ve kampüsü gezmek istedim. Üniversite Genel Sekreteri Kıymetli Hocam Dr. Mustafa Cabir Altıntaş ile birlikte yürüyerek kampüs alanını gezdik. Doğrusu bu şehre layık devasa bir alanın üniversiteye tahsis edilmesinden büyük mutluluk duyduğumu söylemeden geçemeyeceğim. TOKİ tarafından yapılan üniversiteye bağlı birimleri gördükçe, “Asıl hizmet doğu illerine gidiyor” diyenlerin sözlerindeki isabeti müşahede ettim. Bu devasa alanın her yönüyle inşa ve düzenlenmesine dair çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Üniversite kısa sürede 6 bine yakın öğrenciye eğitim verecek duruma gelmiş. Bu sayı son bir yılda görülen rağbet ile artma eğiliminde. Doğrusu bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanı’mıza ve YÖK’e bir önemli hususu arz etmek isterim:

Şırnak’a 500 yataklı Şehir Hastanesi yapılmakta, kısa sürede de bitecek gibi. Diyorum ki hazır 500 yataklı, tam donanımlı böyle büyük bir hastane yapılmışken bu hastanenin TIP FAKÜLTESİ’ne dönüştürülmesi daha uygun olmaz mı?

Galiba siz de “daha uygun olur” dediniz. Sadece Şırnak ve çevre illere değil, Irak, Suriye, Ürdün, Körfez ülkelerinin de yararlanabilecekleri bir TIP FAKÜLTESİ Şehr-i Nuh’a çok yakışır.

Üniversite Genel Sekreteri anlatıyor:

Sayın Rektörümüz, öğrenci değişiklikleri vesilesiyle akademik eğitim alanında bölgedeki İslam ülkeleri ile yakın ilişkiler geliştirerek hem Şırnak ve Üniversiteyi kalkındırmak hem de ülkeleri yakınlaştırmak adına üzerine düşeni yapmak için bizleri de motive etmeyi başardı, derken inancı sözlerine yansıyordu.

Şırnaklılar olsun, akademik camia olsun, öğrenciler olsun Üniversiteye Sayın Abdurrahim Alkış’ın rektör olarak görevlendirmelerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanı’mıza minnet duyuyorlar, dua ediyorlar.

Üniversite Hocaları ile konuştum. Şırnak’ta çalışmak ayrıcalıktır, diyen hocaları bağrıma basıyorum. Rabbim’den, “Abdurrahim Alkış Hoca’nın Rektör olmasıyla birlikte üniversitede ‘üniversal’ çalışmanın hazzı başka bir güzel” diyen hocalarımızın yetiştireceği öğrencilerin ülkeye katkılarını görmeyi nasip eylemesini diliyorum.

Biraz da panelden bahsetmek istiyorum.

Panelde bizler de Sayın Rektör’ün kısa açılış konuşmasında vurguladığı vechile, “15 Temmuz FETÖ İhanet Girişimi unutulmamalı hatta bu ihanet daima canlı tutulmalı, öyle ki bu devletin, bu milletin geleceğini ipotek altına alamasınlar…” söyleminden hareketle darbeleri, darbelerin arkasındaki güçleri, teolojik altyapısını anlatmaya çalıştık. Diğer konuşmacı değerli Hocam Ruhullah Öz de “Tarih, tekerrür ve ibret” kavramlarından hareketle son derece yararlı bir sunum yaparak bizleri aydınlattı.

Yıl sonu olmasına rağmen katılımlarıyla bizleri onurlandıran Hocalarımıza, personel ve öğrencilere teşekkür ediyoruz. Panel sonrası konuştuğumuz dostların iltifatlarını dua niyetiyle almanın bahtiyarlığını yaşadık.

Program sonrası Memur-Sen’in Başkan Abdullah Çatı Bey ile de sohbet ettik. 15 Temmuz gecesi ortaya koydukları olağanüstü cesareti ve bu şehirden gidecek olan FETÖ’cüleri nasıl engellediklerini dinlerken tüylerim diken diken oldu.

Gençlik ve Spor ve AFAD Müdürleri bu aziz şehre hizmetin doyumsuzluğunu anlattılar, keyifle dinledik.

Bu güzelliklere vesile olan, bu güzel cehdleri görmeme vesile olan Prof. Dr. Sayın Abdurrahim Alkış Rektörüme, kıymetli Genel Sekreteri ve çalışanlara tekrar tekrar teşekkür ederim.

Teşekkürler Şırnak Üniversitesi…