Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

24 Mart 2020

Selamla Korona ile toplumsal mücadele

Birbirimizle uğraşmak yerine, korona ile uğraşalım.

Selâm (barış) dünya barışının anahtarı ve en büyük gücüdür.

Selâmlaşma, selâmı yayma hareketini 90’lı yıllarda başlatmıştık.

Bütün dünyaya, bütün insanlığa “Selâm” vermek üzere yola çıkmıştık.

Selâmlaşma; insanların birbirlerini sevmeleri için attıkları bir giriş adımıdır.

Bütün zorlukları (corona dahil) birlik ve beraberlik içinde daha kolay atlatabiliriz.

Selâm her zaman önemini korumaktadır. Corona ile mücadelede daha önemli hale gelmiştir.

*

Selâm ile dost olduğumuzu belirtiriz. Selâmlaşma en büyük dostluk ve hayırseverlik işaretidir. Müminler arasındaki tanışma ve kaynaşmanın en büyük ve en önemli aracıdır. Aile, akraba, komşu, arkadaş, tanıdık-tanımadık herkes arasında oluşan dargınlıkları ve kini gideren ilahi bir mesajdır. “Selâm” ile, gönüllere sevgi aşılarız ve gönülleri hem yumuşatır hem iyileştirir hem kazanırız. Selam bir duadır. Hatta ölülere bile selam veririz. Kabristana gidince bile selâm verilir. Selam kardeşliktir, muhabettir, barıştır ve en önemlisi de ALLAH’ın adıdır. Aynı zamanda Müslümanların aralarında selâmlaşmaları ALLAH’ın ilâhi bir emridir.

*

Allah (c.c.) şöyle buyurmuştur:

“Bir selâm ile selâmlandığınız vakit, siz ondan daha güzeli ile karşılık verin veya ayniyle mukabele edin. Şüphesiz ki Allah her şeyi hesap edendir.” (Nisâ Suresi: 86. Ayet)

*

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.); “Aranızda Selâmı Yayınız.”, (Müslim), diye buyurmaktadır.

*

Abdullah ibn-i Ömer (R.A.) rivayet ediyor:

“Resulullah’a İslâm’ın hangi ameli daha hayırlı?” diye sorulmuştu.

“Yemek yedirmen, tanıdığın ve tanımadığın herkese selâm vermen.” diye cevap verdi.” (Ebu Dâvud)

*

Peygamber Efendimiz (S.A.V.):

“Ben size yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şeyi haber vereyim mi?

Aranızda selâmı yayınız” buyurmuşlardır. (Müslim)

*

“Selâmun aleyküm” veya “Es-selâmu aleyküm” diye selâm veren kimse, selâm verdiği zât’a: “Ben müslümanım, benden sana zarar gelmez. Barış, huzur ve esenliğin sizin üzerinizde olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim.” demiş oluyor.

*

“Ey iman edenler! Kendi ev ve odalarınızdan başka evlere, sahipleri ile alışkanlık temin edip, izin almadan ve selâm vermeden girmeyin.” buyuruluyor. (Nûr Suresi: 27. Ayet)

*

Yüce Allah, kendi evimize girerken de selâm vermeyi emreder

“Evlere girdiğiniz zaman, Allah tarafından mübarek ve pek güzel bir yaşama dileği olarak kendinize selâm verin.” (Nûr Suresi: 61. Ayet)

*

“Şüphesiz ki Allah ve melekleri Peygamber’e salât ederler. Ey iman edenler! Siz de ona salât ve selâm getirin ve gönülden teslim olun.” (Ahzâb Suresi: 56. Ayet)

*

“Selâm olsun hidayete tâbi olanlara.” (Tâhâ Suresi: 47. Ayet)

*

“Selâm olsun O’nun beğenip seçtiği kullarına.” (Neml Suresi: 59. Ayet)

*

Biz de Türkiye’den bütün dünyaya, Corona ile mücadele eden bütün insanlara Selâm gönderiyoruz.

***

Korona ile toplumsal mücadele için;

Hayırlı olan her işe Bismillah ve Selam ile başlayalım. Selam toplumsal dayanışmayı vesile kılar.

Her mahallede sadaka taşı (büro) kuralım. Sadaka bürolarında; temizlik ürünleri, kuru gıda biriktirelim. İhtiyacı olan alsın. Ekonomik durumu iyi olmayanlara yardımcı olalım. Bunun için camiler, okullar kullanılabilir.

*

Türkiye’nin, Çin, İtalya, Fransa ve diğer bazı ülkeler gibi perişan olmayışına üzülen bir muhalefetimiz var maalesef. Muhalefetle de Selâmlaşalım. İsteyen Selâmımızı alır, istemeyen almaz. Bugünler de geçecek. Ne badireler atlattık. Bu badireyi de atlatacağız.

***

Haftanın twitter mesajları

*

18 Mart’ta gündeme getirdiğimiz Coronavirüs ile mücadelede dayanışma eylemi, 19 Mart’ta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca2nın mesajıyla alkışlı eylem olarak bütün Türkiye’ye yayıldı. İnşaAllah anaların eylemi için de örnek olacak. Analara destek için de bu eylem devam etmelidir.

*

Stratejist - Galip İLHANER @AnadoluMilleti

#99SaniyeKaranlıkEylemi 13 Nisan'da başlıyoruz PKK (HDP) Diyarbakır il başkanlığı önünde nöbet tutan anaların eylemine destek için, Coronavirüs dayanışması için, bütün Türkiye her akşam, 99 saniye süre ile ışık söndürerek destek olmalıdır. Bu eylem bütün dünyada ses getirmelidir. (18 Mar 2020)

*

Dr. Fahrettin Koca @drfahrettinkoca

SAAT 21.00 ALKIŞI İÇİN SAĞ OL TÜRKİYE! Sağlık çalışanlarımıza minnettarlığımızın sesi yarın, ertesi gün aynı saatte tekrar duyulsun! (İstanbul), (19 Mar 2020)

*

Recep Tayyip Erdoğan @RTErdogan

Koronavirüs ile mücadelemizin özverili ve fedakar kahramanlarına, her türlü zorluğa ve sıkıntıya göğüs geren tüm sağlık çalışanlarımıza şahsım, ailem ve Milletim adına selamlar, sevgiler ve elbette alkışlar..., ( 20 Mar 2020)

***

Haftanın notları:

NOT 1: Sağlıkçılara destek için başlattığımız eylemden sonra, #99SaniyeAnalaraSelamEylemi'ni de başlatıyoruz.

HDP (PKK) Diyarbakır il başkanlığı önünde nöbet tutan anaların eylemine ve Coronavirüsle mücadeleye destek için, bütün Türkiye her akşam, 99 saniye süre ile ışık söndürerek, alkışlarla ve analara da SELAM vererek destek olabilir. Anaları yalnız bırakmamalıyız.

*

NOT 2: Aldığımız duyumlara göre Coronavirüs Kandil (PKK)’e de bulaşmış durumda.

Çocuğu PKK'da olan ailelere ve PKK elemanlarına çağrı yapıyoruz. İran üzerinden Kandil (PKK)'e Coronavirüs bulaşmıştır. Bütün PKK elemanları bu tehdit altındadır. PKK'yı bırakın kaçın.

İçişleri bakanlığı, uyarıcı broşürler hazırlayarak, Kandil ve PKK kamplarına havadan atmalıdır.

*

NOT 3: Bankaların kitap yayımlamakla ne işi olur. İş Bankası, Yapı Kredi, … gibi bankalar kitap basımı yapıyor. Bankaların bankacılık dışındaki bütün faaliyetleri yasaklanmalıdır. Bankanın ne işi olur kitapla.