Dolar (USD)
32.21
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2524.33
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 Haziran 2018

Sen devlet değilsin Muharrem!

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adayı oldu diye ölçüyü kaçırdı iyiceu2026 Bir zamanlar yüksek yargı, CHP'nin arka bahçesiydi. Millet onları iktidara getirmese bile yargı ve TSK bünyesindeki yandaşları sayesinde iktidarda gibi esip savururlardı. Muharrem İnce de kendini hala o darı ambarında zannediyor. Partisi, iktidara gelince Cumhurbaşkanlığı sistemini kaldırıp parlamenter sisteme geri döneceğini söylerken, Bay Muharrem, şimdiden Cumhurbaşkanı olmuş gibi esip savuruyor. Üniversite rektörlerini hizaya sokuyor, askeri birlikleri esas duruşa geçiriyor, başkomutanını alkışlayan generalin apoletini söküyor. Bu konularda siyasiler ağzının payını verdi vermesine de en etkili uyarı bir bayan hemşerisinden geldi. Eyüp Sultan ziyaretinde yanına yaklaştığı kadın onu uyardı: Şımarık çocuklar gibi davranma Muharrem! Önüne sürülen her bisiklete binme Muharrem! Biraz ağır başlı ol! En azından aday olduğun makamın ağırlığına saygın olsun Muharrem!

Türk insanının dünyayı da, ülkeyi de, siyasetçileri de iyi tanıdığı, rüzgara göre yön değiştirmediği artık aşikar. Herkes oyunun kıymetini biliyor ve ülkeyi kimin yöneteceğine basiretle karar veriyor. Yapılan onca miting ise Ramazan eğlencesi gibi geliyor çoğunluğa...

***

Çok gerilere gitmeye gerek yok. Başörtülü kızlarımızın üniversiteden içeri sokulmadığı günler eski değil. Bırakın okuma haklarının ellerinden alınmasını, başlarını açtırmak için 21. yüzyılın başında beyin yıkama odaları üretmişlerdi! Oğlunun birincilikle bitirdiği askeri okulun mezuniyet törenine alınmayan başörtülü annelerimizin gözyaşları ile yanan yüreklerimiz hala soğumadı! Onca tramvayı kolay atlatmadık. Mitinglerde geriye dönüş sinyalleri veren siyasileri dinledikçe, "Bu politikacılar hangi sırça sarayda, halktan bu kadar kopuk yaşamışlar ki, gençliğin geldiği noktanın farkında bile değiller diye geçiriyor insan içinden.

Gençlik kavga istemiyor. Barış içinde birlikte yaşamak, kendini geliştirmek, kariyer yapmak, dünyaya açılmak istiyor. Onların uçuk kaçık giysilere de, tesettüre de saygıları ve hoşgörüleri var. Gençlik, kendisine imkan tanınmasını, önünün açılmasını, çalışma ortamları oluşturulmasını istiyor. O yüzden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı "Millet Kıraathaneleri" fikri çok ama çok önemlidir. Gençlerin gidip dersine çalışacağı, ödevini yapacağı, tezini hazırlayacağı, arada çayını kekini ücretsiz alacağı, 24 saat açık kitap saraylarıu2026 81 ile yayılmış üniversite gençliğimiz için olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. İstanbul'da bunun uygulamaları yapıldı, gençlerin geceleri bile içeri girmek için kuyruğa girdikleri görüldü. Dileğimiz, bu hizmetin yeni ders yılına kadar tüm Türkiye'ye yayılması... Önerimiz de isminin Millet Kıraathanesi değil, "Gençlik Sarayı" olmasıdır.

***

Seçim atmosferinde olmamıza rağmen Hükümetin içeride ve dışarıda icraatlarını kesintisiz sürdürmesi takdire şayandır. ABD ile Münbiç konusunda yapılan anlaşma kolay olmamıştır. Afrin Harekatı sırasında uygulamaya konulan diplomasi trafiği başarı ile devam ettirilmektedir. YPG'nin Fırat'ın doğusuna itilmesi masa başında kazanılmış bir zaferdir. Bu da, dışişlerine sızmış olan ve Türkiye için değil ABD için çalışan kansız FETÖ'cülerin temizlenmesinin sonucudur.

Afrin'den hemen sonra başlatılan Kandil Harekatı'nın geldiği nokta da iki açıdan ümit vericidir. Türk ordusunun üsler kurarak ilerlemesi, PKK'nın sadece o vahşi coğrafyadan değil, Türkiye'nin geleceğinden de kazınıp atılması ile sonuçlanacaktır. İkincisi de, PKK'nın tükendiğini gören içerideki hempalarının Türkiye'yi böleceklerine dair hayalleri buharlaşacaktır. Bu da 24 Haziran seçimlerini kökten etkileyecek bir sonuç doğuracak; yeni dönemde PKK ve onun uzantısı siyasi militanların önünü kesecek, demokratik yollardan Türk ve Kürt insanının hakkını savunacak yeni oluşumlara imkan sağlayacaktır.

 
TDV kurban