Dolar (USD)
32.30
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2382.56
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Mart 2014

ŞER ŞEBEKESİNİN TUZAKLARI VE DUA

Tuzak kelimesi insan ilişkilerinde makul karşılanmaz.Çünkü içerisinde samimiyet ve muhabbeti barındırmaz.Toplumsal barış ve uzlaşı kültürünün de en büyük düşmanıdır.İnsan güven duygusunu kaybettiğinde hangi kanunu hangi kuralı uygularsak uygulayalım ilişkilerde dikiş tutturmak oldukça zorlaşır.Güven bir defa kayboldu mu onu yeniden ihdas etmek de kolay olmaz.

Son aylarda ülkemiz insanları ucu hayra çıkmayacak çetrefilli yollara saptırılıyor.Yerliler içerden yabancılar ise dışarıdan el birliği ederek adeta bir şebeke oluşturmuşlar. Niyetlerinde zerre kadar safilik olmaması nedeni ile şer sıfatını başına koymak gıybet olmaz sanırım. Ne sır kaldı ne mahremiyet.Ne hak ne hukuk ne adalet . Birilerinin emri ile birilerinin en özeline girmeye engel olacak bir ahlakta gitti bu sayede.

Hatta niyetlerine bakılırsa; İhanet vatanı satma hainlik gibi sıfatları arka arkaya sıralayarak ancak olayın vehametini açık edebiliriz.Ülke sırları devlet sırları birilerine bayağı pazarlanmış gözlerimizin önünde.Oldukça planlı proğramlı ve kararlı bir proje bu seferki.Daha profesyonel daha inandırıcı sonucu milletimizi daha çok yaralayıcı derin iz bırakıcı.

Montaij şantaj kurgu niyet gayret hepside bir amaca hizmet ediyor.Birlik ve bütünlüğümüz bu şekilde devam ederse ortak düşmalarımız ülkemiz topraklarında hatta İslam aleminde eskisi kadar rahat at oynatamayacaği gerçeği ile yüzleşti . Bu yüzleşmeden oluşan algının vehameti ile panikleyen ürken maskeli dostlar daha fazla beklemeyi göze alamadıkları için ard arda düğmeler bastılar. Halada basmaya devam ediyorlar.Patlattıkları mayınlar hepimizin altını oyuyor farkında bile değiller.Gaflet ve dalalalet diz boyu.

Nasrettin hocanın hırsız hikayesindeki gibi birisi çıkıpta ne oluyor da demiyor.Etrafımız toz bulutları ve sis ile adeta karartılmışu2026.Bu kadarını bu ülke insanı hakketmiyor.Taşlar çimento ile adeta sökülmezcesine birbirine kaynatılmış . Aç köpekler ise etrafa salınmış.

Biz geçmiş kültürü olan bir milletiz.Devletler kurmuş dünyaya hak ve adalet dağıtmış hep izzeti ile yaşamış ve zillete de düşmemiş peygamber tarafından da övügüye layık görülmüşüz..Yani cemaziyel evvelimizde bir karışıklık melezlik kirlenmişlik yok.

Tüm bu yaşadıklarımızı sosyolojik olarak açıklamak mantık kurgusu içerisinde değerlendirmek de mümkün gözükmüyor.Hangi pencereden baksam sonuç aynı.İhaneti görüyorum. Resmin büyük parçasında gördüğüm ihanet gerekçeler olarak sıralanan argümanları haklı kılmıyor benim nazarımda.Yolsuzluk yoksulluk yasaklar argümanı yardakcılık yalancılık ve yıkılcılık argümanına dönüşmüş.

Yerli dostlarımızın gözlerini kin nefret kör etmiş akıllarını ise sapık hayalleri yok etmiş adeta. Yedikleri nanenin boyutlarının nereye varacağı bilinci de kaybolmalı ki aynı tonda giderek artan bir tarzda sağa sola kaos satmaya çalışıyorlar.

Teknolojinin marifeti ile gerçekler 180 derece zıddı ile satılabiliyor.Öldürücü bir zehir cezb edici bir ambalajla şifa aracı olarak kullanılabiliyor.Televizyonlarının karşısında saf ve tertemiz insanlarımızın sağlıklı beyinleri bu zehirlerle hastalıklı hale getiriliyor.

Hiç mi insafınız yok. Vicdanlarınızı kim iğfal etti be kardeşler.Azıcık düşünecek aklınızda mı başınızdan alındı ? Ah ayna ah.Bugün her zamankinden daha çok lazımsın hepimize.Aynalar sadece dış görünüşümüzü düzeltmez.İçimizdeki çirkinlikleri düşüncemizdeki kirlilikleri vicdanlarımızdaki gelgitleride düzeltir.

Aynalarla dostluğumuzu bugünlerde biraz daha artıralım diye düşünüyorum.İçimizdeki canavarları duruşumuzdaki samimiyeti kaç paralık adamlar olduğumuzu ancak aynalar yüzümüze haykırabilir. Hergün yaşadığımız gerçeklerin yapamadığını aynalar daha iyi yapar diye düşünüyorum.Belki aklı başında kalan bir kısım dostlarımız bu vesile ile yaptıklarının hangi amaca hizmet ettiğini anlayabilir.

Anlamayanlara anlayanlar anlatsın demeyeceğim.Bunun nafile olduğunun bilincine vardım artık.Onlar içinde en güzel olanı dua değerli dostlarım.Dua olmazları olduran yüzleri güldüren müminlerin görünmez silahı. Bu silah öldürmez.Bu silah ihanet etmez.Bu silah yanlış hedefide vurmaz.Bu silahın tek bir hedefi vardır.Azmışlara sapmışlara yoldan çıkmışlara rabbimizin rahmeti ve mağfiretine kavuşturmak.

Duada olumsuzluk olmaz.Yani beddua bu dua rabbimiz nazarında hoş karşılanmaz.Dua ve sadakaya devam sevgili dostlar.Sabırla.. Rabbimiz sabrededenleri ve doğruyu tavsiye edenleri seviyor.Sağlık ve mutluluk dileklerimle.