Dolar (USD)
32.20
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2444.45
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Eylül 2013

Sıkıntılar...

SURİYE: Beşar Esad, kimyasal silahlarını teslim etmeyi kabul etmiş... Ya öyle mi? Hani senin elinde kimyasal silah yoktu... Bu teslim, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığının tasdiki değil midir? Madem öyle de, bu suç ortada mı kalacaktır? Rusya'nın teklifi, mantıklı gibi gözükse de son derece "uyanık" bir tavırdır. Ne malum Esad'ın tüm kimyasal silahlarını teslim edeceği. Bunun garantisini kim veriyor? Teslim ettikten sonra, meydana gelecek bir saldırıda, "Bakın biz kimyasal silahları teslim etmiştik. bu saldırıyı biz değil, başkaları yaptı, tıpkı daha önceleri de olduğu gibi" demesine zemin hazırlanıyor sanki...

***

ÇÖZÜM SÜRECİ: Barış ortamı devam etmeli... Ama bazıları çıkıp şunu diyebiliyor: "Devlet yeterince güvence vermedi"... Kime? Tabii ki PKK'ya... Allah akıl fikir versin... Devlet PKK'ya ne diye güvence verecekmiş! Bunu sağlayacak bir taraf varsa o da PKK'nın kendisidir. PKK, açık bir şekilde, "Silahları bıraktık, eylemlere son verdik, devletle ve milletle kucaklaşmak istiyoruz" demedikçe bu iş daha çok kaşınacaktır. İşin özü, devletin vereceği güvence değil, PKK'nın hissettireceği güvencedir... İki de bir devletten, hükümetten tavizler koparmaya çalışmak, kaçak güreşmekten başka bir şey değildir.

***

METRO-TRAMVAY YOLCULARI: Metro, tramvay veya metrobüsler; durağa geldiğinde ortaya çıkan manzara şu: Sanki inenler, bineceklere; "Aman efendim hoş geldiniz, ne iyi ettiniz de geldiniz. Buyrun geçin" diyecek ve kapının önünde izbandut gibi bekleyenlere yol verecek. Pes yani... Ne zaman öğreneceğiz, önce inenlere yol verileceğini. Açılan kapının tam ortasında ne durarsın be adam... Kenarlarda yılan çiyan mı var. Müsade edin de önce inecekler insin, hem size yer açılsın hem de millet birbirinin suratına toslamasın.

***

KARİKATÜR DERGİLERİ: Eeee 50 yaşına geldik... Eskiden karikatür dergilerindeki baloncukları ve yazıları rahatlıkla ve zevkle okurdum. Şimdilerde ise zorlanıyorum hatta okuyamıyorum. Bu baloncukların içindeki yazılar niye küçüldü beyler! Sakın, "Senin gözlerin bozulmuş" demeyin bana... Karikatürleri biraz daha büyük, yazıları da iki punto büyük kullansanız olmaz mı? Aksi takdirde karikatür dergisi almayı bırakacam. Okuyamıyacağım şeyi niye alayım ki!

***

VAR MISIN YOK MUSUN? Acun Ilıcalı'nın sunumu bir başkaydı ne yalan söyleyeyim. Ahmet Çakar sunuyor artık... Ama hiç de Acun gibi pozitif enerji veremiyor. Yarışmacılar da son derece kötü seçilmiş... Bir de kutular açılırken çalınan cıngıl çok kötü ve de çok uzun çalınıyor. Benden söylemesi... Bu gidişle bu program fazla tutmaz...