Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.65
Gram Altın
2398.75
BIST 100
10189.82
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Ekim 2018

Silah her kese verilmez

Bütün devletler ister asker, ister polis olsun, eleman alırken o elemanları iyi yetiştirmek için onları çok sıkı bir talime tabi tutarlar. Silah herkese verilmediği gibi silahın nerede ve nasıl kullanılacağ4ına dair silah kullanma talimatı vardır .

Ayrıca siilah kullanacak personele hukuki , insani ve ahlaki derslerde verilir. Çünkü ekseriyetle silahlı personelin karşısında siviller vardır . O halde silah taşımak bir ayrıcalık olduğundan şayet personelin hukuki ve ahlaki eğitiminde bir aksaklık varsa silahı eline alan bu gibi kişiler bir çok masumun canını yakabilir v ve topluma da zarar verebilirler.

Türkiye de ve dünyanın bir çok ülkesinde güvenlik kuvvetlerine mensup bazı kişilerin gayri meşru faaliyetlere bulaştığı mahkemelere açılan davalarla sabittir.

Şimdi böyle bir yazıya ne ihtiyaç var diyebilirsiniz. Ancak Suriye de gelişen bazı olumsuz olaylara Özgür Suriye Ordusunun bazı mensupları Afrin, Cereblus ve El Babta bir çok hırsızlık ve soygun yaptıkları da bir gerçektir. Birkaç gün evvel Afrinli bir doktorla sohbet ediyorduk. Özgür Suriye Ordusunun içinde sırf talan ve yağma yapmak için bu orduya katılan insanların ellerindeki silahlarla halka yaptıkları zülüm ve vahşeti dile getirdi. Zaman zaman bir çok Suriyeli kardeşlerimizde aynı olumsuzluktan mustarip idi.

Hangi örğüt olursa olsun devletlerin bağlı bulundukları hukuktan yoksundurlar.

Marmara depreminde bir çok insanımız enkazın altında inim inim inlerken bazıları da kadınların kolunu keserek bileziklerini almaya çalıştı Demek oluyor ki eğitimsiz ve ahlaksız bazı insanlar kendi menfaatı için başkasının canını yakmaktan asla çekinmezler. .

Nitekim Afrinde Özgür Suriye Ordusunun bazı mensuplar da ganimet için birbirlerine girdiler on ölü ve bir çok yaralı vardı. Hatta birbirlerini hapse dahi atmışlardı. Müslüman bir halkın malı ganimet olur mu sorusunu da bir kenara bırakarak Türkiye’nin güvenlik kuvvetleri girdiği yerlere hakim olmalı diyen bir halkın bu haklı talebi asla göz ardı edilmemeli.

Başta Afrin olmak üzere Cerablus ve Elbabta da halk Türkiye yi muhatap olarak kabul etmekte, Özgür Suriye Ordusu muhatabımız değildir demektedirler. Türkiye ise gelişen bazı olumsuz olaylar karşısında bu hassas konuyu masaya yatırmalı ve gereken tedbirleri almak zorundadır.

Suriye de yıllarca devam eden iç savaş nedeniyle Türkiye nin müdahil olması kolay olmamıştır. Yüzlerce şehit verilmiş ve büyük mali külfetleri de beraberinde getirmiştir.

Büyük bedeller ödeyerek silahla kazandığınız bir çok kazanımları , hukuk bilmeyen bazı ahlaksızların yüzünden kaybedebilirsiniz .Su dolu temiz bir havuza bir miktar pislik bulaştırmak gibidir.

Suriye halkı vaz geçilmez ihtiyacı olan adalet ve emniyetin tesisini istemektedir. Daha evvel gerek Suriye rejimi ve gerekse Suriye de hakimiyet kuran örgütlerden çektiğini, Türkiye nin hakim olduğu yerlerde çekmemelidir. Çünkü artılarında eksilerinde faturası Türkiye ye kesilmektedir.