Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Aralık 2018

Siyasal İletişim Aracı: Sosyal Medya 2 –Algı Operasyonları-

Bir önceki yazımızda ‘sosyal ağları” ele alıp, bilinçli “sosyal medya” kullanımı noktasında bazı değerlendirmelerde bulunmuştuk. Bu yazımızda ise, “Zillet İttifakı” tarafından sosyal mecralarda oluşturulan bazı algı operasyonlarına değinmek istiyorum.

Bazı bölgelerde gördüğümüz tutum ve davranışlar, Cumhur İttifakı meselesinde resmin bütününe odaklanamadığımızı gösteriyor. Zira Sayın Cumhurbaşkanımızın; Devlet Beye yapacağı jesti, her türlü şahsi menfaatlerimizin üstünde tutmalıyız. Cumhur İttifakının gerçekleştiği illerde; aday adayı olup seçilemeyen arkadaşlar, siyasal irade tarafından aday gösterilen ismi canı gönülden desteklemelidir. Çünkü partimizin oluşturduğu siyasi ahlak ve dava şuuru bunu gerektiriyor.

Ülkemiz, İslam’ın son kalesi. Böylesi büyük bir öneme sahip olan bir yere “Hakkın rızasını kazanma amacıyla” hizmet üretme gayreti taşıyan her bir adaya, mutlak irade –zaman içerisinde- her türlü imkânı sağlayacaktır, bundan şüphem yok. Bugün olmazsa dahi bir sonraki seçimlerde bayrağı devralma sırası size gelecektir. Zira siyaset uzun soluklu ve kaygan zeminlidir. Aday adayı olan kardeşlerimize düşen; kırgınlıkları bir tarafa bırakarak halis bir niyetle davaya odaklanmaktır. Aksi bir tutum, davayı dava yapan bütün ulvi değerlerin ayaklar altına alınması demektir. Davayı ayaklar altına alan bir siyasi profilin ise uzun ömürlü olması beklenemez…

Zillet İttifakı; Cumhur’un İttifak yapacağı ilgili seçim bölgelerinde, “sosyal medya” aracılığıyla birlikte bazı algı operasyonları yapıp itibar suikastlerinde bulunuyorlar. Oluşturulan bu algı yönetimiyle birlikte, AK Parti ve MHP seçmeninin sandığa gitmesinin önüne geçilmek isteniliyor. Sandığa gitmeyen bir Cumhur İttifakı kitlesi, Zillet İttifakının ekmeğine yağ sürecektir. Zaten amaçlanan gayede budur.

Başta teşkilat mensubu arkadaşlarımız olmak üzere; Cumhur İttifakının tüm gönüldaşlarına, bu sinsi oyun en ince ayrıntısına kadar anlatılmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir araya gelen “Cumhur İttifakı” birlikteliğinin önemine defaatle vurgu yapılması gerekmektedir.

Cümbüş İttifakı, elindeki mevcut belediyeleri kaybetme korkusuyla bu operasyonların türünü veya sayısını çoğaltabilir. Hatta ortak adayımıza yönelik sahte görsel veya işitsel materyallerde üretebilirler. Bu oyunlara karşı son derece dikkatli olmalıyız. Bilmeyerek veya istemeyerek de olsa bu operasyonların bir parçası olabiliriz. Aman Dikkat!

Hülasası; Zillet İttifakının oluşturacağı bu tip algı operasyonlarına ve itibar suikastlerine karşı pür dikkat olmalıyız. Bize düşen; Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Cumhur İttifakına olan güvenimizi ve halis niyetimizi bozmadan, sadakatimizi kaybetmemeliyiz…