Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2435.64
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 Haziran 2023

​Siyasette KEŞKE

Dünya hayatı dediğimiz, kuruyup basit bir rüzgârla savrulan yapraktan başkası değildir. Dünya hayatı dediğimiz, insanın hikâyesi gereği gelip geçici bir durak, asıl ikametgâh için hayır hasenat ve iyilik biriktirme meskeninden başkası da değildir.

İnsanın hayır hasenat ve iyilik biriktireceği en iyi alanların başında ise siyaset gelir. İnsan hikâyelerinde siyaset olmadan yol yürünmez, yol aşılmaz. Siyaset hem insanın hikâyesinde hem dünyanın doğasında vardır. Siyaset dediğimiz dünyanın her yapısındaki her türlü yönetimlerdir. Aile yönetimleridir, siyasi parti yönetimleridir, devlet yönetimleridir. Yani şeylerin hepsinin yönetimleridir.

Milyonlarca vatandaşın canından, namusundan, huzurundan,.. her şeyinden siyasetçi mesuldür. Milyonlarca ülke vatandaşını doğru menzile ulaştıracak da yanlış menzilden döndürecek de siyaset ve siyasetçidir. O yüzden siyasetçi, milyonlarca yolcusu olan usta bir şoför gibidir ve daima hazır, daima KEŞKE demeyen usta bir şoför olmak zorundadır.

Siyasi liderler ve sevenleri hata üzerine hata yapar, zincirleme kaza yapar. Yapmadıklarını; yaptık, yanlış yaptıklarını; doğru yaptık der. En çok da yanlış politika, tutarsız vaat söyler. Çünkü insan nefsi, doğası gereği en çok siyasette baskın ve yüzde yüz müdahildir. Doğası gereği sürekli hatalarla KEŞKE dedirtecek derecede bozucudur.

“Mavi vatan nedir, Balkanlardaki çıkarımız ne durumdadır, kapalı Maraş açılmalı mıdır, ordumuz kuvvetli midir, bana ne Amerika’dan diyebilir miyiz, İslam ülkeleri, Türk devletleri ile dost olalım mı, BİRLİK kuralım mı” gibi sorular geldiğinde dur bir danışmanıma sorayım, dur bir evde çalışayım da geleyim derlerse seçmenlere, bol KEŞKE yaşattırır.

İnsan; siyasette diri bir iktidar, diri bir muhalefet görmek ister. İktidar ve muhalefeti tıpkı bir vücudun iki asli unsuru gibi görmek ister. İktidarı, karaciğer gibi muhalefeti, mide gibi kabullenmek ister. Ne karaciğer, ne mide… Hangisi noksan olursa olsun vücudun da, siyasetin de siyasetin yönettiği ülkenin de aynı derecede noksan kalacağını adı gibi bilir.

Dolayısıyla “Hiçbir iktidar seçmeni, iyi olan bizsek muhalefet kötü kalabilir diyemez, bıyık altından gülemez.” Hiçbir muhalefet seçmeni de “İktidar çok kuvvetli diyerek hiçbir şey yapmadan yan gelip yatamaz.” Her ikisinin de kuvvetli ve kaliteli olması için elinden geleni yapar, yanlışlara; yanlış, doğrulara; doğru der ve seçmen olarak iyilik için koşar. Neticede ülke; iktidar ve muhalefet partileri olarak siyasi lider ve seçmenlerce beraber yönetilir.

Yapmadığınız ya da yaptırtmadığınız yol, vermediğiniz ya da verdirtmediğiniz maaş zammı, yasaklamadığınız ya da yasaklatmadığınız hal ve davranış, yasalaştırmadığınız ya da yasalaştırtmadığınız kural ve kanun, takip etmediğiniz ya da takip ettirtmediğiniz para ve ticaret, vesaire,.. gün gelecek sizlerde KEŞKE biriktirecek ve yıllar yıllar geçse de seçmen sizi asla hayırla yâd etmeyecektir.

Tüm bunlara binaen seçmen olarak siz, siz olun ve siyasetin sadece hayır hasenat ve iyilik için olduğunu bilin. Aklın kabul etmediği hiçbir siyasetçinin, ahlakın kabul etmediği hiçbir siyasi programın, ilmin kabul etmediği hiçbir siyasi vaadin peşinden gitmeyin. Böyle yapan siyasetçiyi mutlaka ikaz edin, mutlaka düzeltmeye çalışın. Düzelmiyorlarsa ikazları dikkate almıyorlarsa oraları hemen terk edin, insanlara iyilik yapabileceğiniz başka bir yol bulun.

İktidar ve muhalefet seçmenleri olarak hepimiz kardeşiz diye birleştirici bir aklın, iktidar gitsin değil iktidara ben geleyim, biz gelelim diye edepli bir ahlakın, doğrulara; doğru, yanlışlara; yanlış diyen âdil bir ilmin sahibi olun ve oldurtun. Yoksa KEŞKE dolu bir siyasi hayat, seçmen ve siyasi liderlerin ömürlerini bedbaht, ülkeyi de harap edecektir.