Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 Haziran 2015

Siyasi Denklem




Öyledir, 'tetikçi' akla ihtiyaç duymaz, özellikle 'ebleh' takımından seçilir.

Aradan 10 gün geçmiş hala şarlıyorlar! E tabii atacak barut yok, çap yok, fikir yok! Adamın ekmeği suyu Tayyip'e küfürden ibaret oluncau2026

Günlerdir herif aralıksız saydırıyor, öyle kaptırmış kendini, durduramıyor ve durdurulamıyor!

Kendi hallerine bırakıp AKP ve seçmeni olarak, sorumluluk gereği ülke gerçeğine, icraatlerine dönmek elzemdir.

HDP şöyle böyle barajı geçti ve önüne tarihi bir fırsat çıktı. Görülen o ki, 'PKK' güdümünden çıkamıyor ve bu fırsatı kaçıracaku2026 Ne diyelim, kendi düşen ağlamaz!

Öte yandan, hem tabanda hem tavanda 'inanılmaz' bir AKP-MHP koalisyonu dillendiriliyor! İnanılmaz diyorum çünkü 'inandırıcılığı' yok, tabii oluru da! Çünkü, Devlet Bahçeli özellikle 99'da girdiği koalisyon ortaklığından kendince büyük bir hezimetle çıktığı düşüncesinde ve bunu tekrarlamak istemiyor.

Hatırlanacağı üzre, girilen seçimde baraj altı kalmıştı. Hoş, yine de koalisyon içinde en çok oyu MHP almıştı.

Bunun yanısıra, Cumhurbaşkanı ve 'altını kalın kalın defaatle çizmek kaydıyla', ilk defa 'halkın oylarıyla seçilmiş' Erdoğan'ın meşruiyetini sorgulatıyor! Yetinmeyip yeniçeri usulü 'kelle' istiyor!

Üstelik görüştüğüm 'hiçkimse' de bana, 'şu sebepten ötürü...' böyle bir koalisyon olasılığını izah edemiyor. Adı var kendisi yok, temenniden ibaret. Öylesine bir beklenti.

En büyük dayanak, MHP'nin devlete olan bağlılığı gösterilip bu nazariyeyle AKP koalisyonuna girecekleri intizarı var.

Olsun mu? Hadi bu üstte sıraladıklarımı da bir manevra, 'strateji' kabul edelim.Vallahi itirazım yahut 'kırmızı çizgim' YOK! Ama onların 'çizgisi' olduğu için bu düşüncedeyim. Dönüp dolaşıp 'Parlementer Sistemin' dayattığı 'zorlamalara' teslim olacak, oflaya poflaya bir 'evlilik' yapacağız, ne çare! (Bu arada, Amerikalıların MHP ile ne konuştuklarını merak etmiyor da değilim ha!)

El hak, herhalde milli ve manevi hissiyat ve devlet anlayışında en öne çıkan partilerden biridir MHP. Hele taban olarak bakıldığında, iki parti için de seçmen 'geçişkenliği' en net olan tabanlardır.

Hem iç barış adına, hem 'dış mihrakların' oyunlarını bertaraf için yine de en güzeli, çözüm sürecinin iki ayağı AKP ve HDP birlikteliği olacaktır. Diğer tarafta olan CHP ise, HDP'den daha 'maymun iştahlı' bir beklenti içinde ve farklı arayışlarda ülkenin menfaatlerinin çok ötesinde hesaplar peşinde olduğunu gösteriyor.

Önümüzdeki günlerin bu anlamda daha hareketli olacağı kesin.

Gerek içpiyasa gerekse dış yatırımcının, iktisadi alanda istikrar beklentisini hesaba katarak ve tabii diğer beklenen hizmetleri de, bir an önce hükümetin kurulması ve 'yola devam' edilmesi gerekmektedir. Daha fazla zaman kaybetmeye ve ettirmeye kimsenin hakkı da lüksü de yok!


@yusufserce twitter.com/yusufserce