Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.65
Gram Altın
2398.52
BIST 100
10336.5
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 Haziran 2015

Siyasi Temrin

Halk koalisyon istemişmiş! Yani halk da güya kendileri gibi aklını yitirmiş!


Hele sokağa çıkıp o üstün matematik bilginizle bir kaç vatandaşa sorun, kaçda kaçı koalisyon istiyormuş! Öyle ya, bunların hesabınca, %25 de, %16 da, hele %13 bile %41'den büyüktür aga! Girdiğin 'her seçimi kaybetmeninin' tezahürü bu oluyormuş demek!

Eğer sizin gibi bu zırvalıklara inan bir kaç kişi daha bulursanız sıkı sıkı tutun. Sonra, bekleyin, bir ambulans gelip alır sizi.

Bunlara kalsa, Suriyeliler de 'iç savaş' istiyordur. DAEŞ'e özel davetiye çıkarmıştır. Süleyman Demirel bile kendi isteğiyle siyaseti bırakmıştır zahiru2026

E, neye şaşıyoruz ki! Adamlar Kandil'de 'çevreci' PKK aktivistlerini Greenpeace'e rakip göstermiyorlar mı! Bak, herif 'sigara izmaritini' bile yere atmıyormuş o 'mübarek topraklarda'... Heryere de 's.çmıyorlarmış' ha, özel 'yerler' varmış o 'iş' için!.. 'Silahların ucunda' çiçek falan yetiştiriyorlarmışu2026 Meğer adamlar orda 30 yıldır 'piknikteymiş'u2026

Sonra, biz 'traitor' deyince de bozuluyor, tabiyatıyla Türkiye'yi 'vatandan' saymayıp 'Vatan hainliğini' kabul etmiyorlar.

Gerisini sen düşün. Nasıl bir tezgah ne biçim bir dolap 'memleket ve millet' hayrına döndürülüyor. Çevirdikleri dolaplar öyle hal aldı ki, inanın kendileri bile ne yaptıklarının farkında değil artık, o dolabın içinde kayboldular aslında!

Tek gaye Erdoğan'ı devirmek olunca sonuç da bu oluyor işte.

E tamam, diyelim amacınıza ulaştınız, buyrun nasıl bir hükümet kuracaksınız görelim.

Gönüllerinden geçen acaba 'HDP azınlık' hükümeti falan mı? CHP ve MHP'nin dışardan desteklediği, ne ki, AKP bile desteklemeli! Vallahi olur mu olur. Bir o kaldı 'yumurtlamadıkları' çünkü.

Bunlar ortalığı daha fazla 's.çıp batırmadan' daha gerçekçi hükümet senaryolarına bakalım. Mesela son olarak CHP'li Mehmet Bekaroğlu'nun makul konuşması takdir edilmelidir. Bu 'olması gereken' yaklaşımdır. İşin oluru da bu ki, asgari müşterek politikalarda buluşmak 'zorundasın!'

MHP-AKP koalisyon temasları 'gel-gitli' şekilde sürerken, anlaşılan CHP tabanı da önüne gelen hükümet fırsatını tepmek istemiyor.

AKP açısından, resmi sonuçların açıklanmasından önce 'bir ön hazırlık' girişimi başlatıldı, ancak '%60 Muhalefet'(bilinçaltında sürekli muhalefet olmaktan kurtulamama pizkozu mu acaba!) resmi görüşmeler başlayana dek 'süngüyü dik tutma' azminde.

Dünyadaki gelişmeler açısından, gerek Suriye gerek Ukrayna'daki Amerika, Rus didişmesi, gel beri, Türkiye'nin kendi yapması gereken icraatler, siyasilerin daha 'sorumlu' davranmasını zorunlu kılıyor!

Türkiye 13 yıl aradan sonra, unutmuş da olsa, birilerinin iddia ettiği gibi eğer 'halk da koalisyon' istemişse her tür koalisyona 'kırmızı çizgi' mizgi gözetmeden, dayatmadan masaya oturup memleket ve millet menfaatine hükümetle kalkmalı ve 'yola devam' edilmelidir.

Erken yahut 'tekrar' seçim mi? Neden olmasın!


@yusufserce twitter.com/yusufserçe