Dolar (USD)
32.24
Euro (EUR)
34.65
Gram Altın
2397.59
BIST 100
10247.75
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

29 Ekim 2014

Siz aslında milleti protesto ediyorsunuz

Bu yılki Cumhuriyet'in Kuruluş Günü Resepsiyonu, Cumhurbaşkanlığı'nın yeni yerleşkesinde düzenlenecek. Atatürk Orman Çiftliğindeki yeni yerleşkeyi görmek nasip olmadı. Ancak görenlerden duyduğum kadarıyla, Ak Saray'ın ihtişamlı bir görüntüsü varmış.

Köşeyi istikrarlı kullanma adına lafı dolandırmadan konuya geçiyorum. Bu seneki Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonuna muhalefet katılmayacakmış. Peki muhalefetin Resepsiyona katılmama nedeni ne? Sayın Cumhurbaşkanı, muhalefete davetiye göndermediği için mi katılmıyorlar? Yoksa yoğun bir çalışma içinde oldukları için; Resepsiyona katılacak kadar vakitleri yok mu? Tabiki bunların hiçbiri değil.

Yapılan açıklamalarda, muhalefetin Cumhuriyetin Kuruluş Günü Resepsiyonuna katılmama gerekçesi olarak, Yeni Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi belirtiliyor. Değerli Dostlar, muhalefetin bu tavrının savunulacak bir yanı yok. Çünkü nerede oturacağınında, ev sahibi olarak konuklarını hangi mekanda ağırlayacağınında takdiri Sayın Cumhurbaşkanı'na aittir. Bu takdire, ne ben, nede siz, hiçbirimiz karışamayız. Biz karışamadığımız gibi, Sayın Bahçeli, Sayın Kılıçdaroğlu'da karışamaz. Muhalefete düşen görev, devletin tepesinden gelen bu davete icabet etmektir.

Şu veya bu gerekçeyle muhalefet ülkemizin en önemli gününün resepsiyonuna katılmayacak. Peki, yarın başka ülkelerin önemli günlerinde yapılan resepsiyonlara katılacaklar mı? Eğer kendi ülkesinin resepsiyonuna katılmayıpta, başka ülkelerin resepsiyonlarına gidilirse, ortada büyük bir çelişki oluşur. O çelişkide kesinlikle milletin gözünden kaçmaz.

Bana öyle geliyor ki muhalefet, sandıkta Tayyip Erdoğan karşısında aldığı yenilgilerin acısını unutamıyor. İşte bu ezilmişlik piskolojisi, muhalefete Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yerli yersiz tavır koymaya sevk ediyor. Muhalefette bu ezilmişlik piskolojisi o kadar baskınki, arkadaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tavır koymayla millete tavır koyduklarının farkında değiller.

Aslında, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması muhalefet liderleri için; büyük bir fırsattır. Onların, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la diyaloglarını sıcak tutup, Kendisinden siyasetin şifrelerini öğrenme imkanları vardır. Sayın Bahçeli'ninde, Sayın Kılıçdaroğlu'nunda bu imkanı değerlendirmesi gerekir. Herhalde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iyi bir siyaset ustası olduğuna itiraz edecek yoktur. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.