Dolar (USD)
32.25
Euro (EUR)
34.67
Gram Altın
2402.82
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Ekim 2021

Siz kimin safındasınız?

Hz. İbrahim için ateş yakıldığında, Güvercinin biri ağzına bir damla su alarak yola çıkmış. Kendisine sormuşlar... "Nereye gidiyorsun?"

O da, "İbrahim'in ateşini söndürmeye gidiyorum" demiş.

Demişler ki, "Senin ağzında ki bir damla suyla, o büyük ateş sönermi hiç?"

"Olsun" demiş Güvercin... "Safımız belli olur..."

Hz. İbrahim için ateş yakıldığında, Karganın biride ağzına küçük bir odun parçası alarak yola çıkmış.

Karga da, "nereye gidiyorsun?" sorusuna, "İbrahim'in ateşine odun atmaya" diye cevap vermiş.

Bunun üzerine, Kargaya da "Senin taşıdığın odun, o büyük ateşe hiç etki yapmaz ki" demişler.

Karga da, Güvercin gibi, "Safımız belli olur" diye karşılık vermiş.

Değerli okurlarım, Millet İttifakını oluşturan, bazı partilerin durumlarını gördükçe, bu kıssa, aklıma şu sorularla birlikte geliyor:

CHP ve destekçilerinin, dindarlar hakkındaki düşünceleri ortadayken, Saadet gibi bir parti, nasıl oluyor da, bu bakış açısını iktidara taşımaya çalışıyor?

Acaba Saadet, destek vermeden önce, bu bakış açısıyla bir anlaşma mı yapmıştır? Yoksa tüm gaye, dindarların önündeki bütün engelleri kaldıran Erdoğan'ı, iktidardan düşürmek midir?

Ha bu destek, bir anlaşma veya teminat alınmadan veriliyorsa, büyük vebaldir. Allah korusun, dindarların mevcut özgürlüklerinde yaşanacak her gerileme, bu arkadaşların hanelerine yazılacaktır.

MHP'den ayrılanların kurduğu bir parti olan İP, nasıl oluyor da, HDP'yle gizli veya açıktan bir ittifakın içinde yer almayı içine sindirebiliyor?

Acaba ayrı bir parti kurunca, İP'lilerin milliyetçi duyguları mı köreldi? Yoksa tüm gaye, terörü bitirme noktasına getirmiş olan Erdoğan'ı, iktidardan düşürmek midir?

Yazının burasında,koltuklarını kaybetmişlerin kurdukları partilerin mensuplarını da hatırlayalım...

Acaba Dava dediğimiz duygu, bir koltuk için, terk edilecek kadar değersiz midir? Yoksa siz ittifakın içinde, Erdoğan'dan kaybettiğiniz koltukların öcünü almak amacıyla mı varsınız?

Birde, kalemlerini İktidarı desteklemeden kösteklemeye çeviren arkadaşların kulaklarını çınlatalım...

Siz, bir medya kuruluşunda, şu veya bu pozisyonda olursanız, her şey güzel... Ama buralardan ayrılırsanız kötü, öyle mi?

Arkadaşlar, unutmayın, "döneklik" izini hiçbir makam, hiçbir mevki silemez... Bu izi alınlara yazdırmaktansa, kalemi bırakmak daha iyidir.

Son cümle, Siz kimin safındasınız? sorusu, bu dünyada sorulmasa bile, ahirette mutlaka sorulur.