Dolar (USD)
32.17
Euro (EUR)
34.91
Gram Altın
2477.92
BIST 100
10158.63
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


SİZ NİYE BÖYLESİNİZ?

Ülkemiz büyük ölçüde huzur içindeyken açık sivil darbe teşebbüsü olan 17 Aralık'tan itibaren kaos, kargaşa ve karışıklığa duçar oldu. Döviz yükseldi, faizler arttı, borsa tepetaklak oldu, ülke dışına milyarlarca dolar servetimiz kaydı, kişi başına düşen milli gelirimiz azaldı, insanlar arasında düşmanlık ve nefret duyguları çoğaldı. Aileler içerisine ateş düştü. Karı-koca yataklarını ayırdı, pek çok kişi "dinleniyorum, takip ediliyorum" paranoyasına kapıldı. Şimdi müsebbiplere soruyorum:

u00b7 Siz niye böyle gururlu, kibirlisiniz? Bu narsizminiz niye? Diğer insanları ve Müslümanları küçümsemenizin, yüksekten bakmanızın sebebi ne?

u00b7 Başbakanımıza savaş açmanızın, ondan nefret etmenizin izahı ne? Siyasi iktidarı niçin rakip görüyorsunuz? Sivil darbe teşebbüsünü niçin yaptınız?

u00b7 Bütün eleştirileri, iyi niyetli uyarıları düşmanlık olarak görmeniz ve bunlardan yararlanmamanız niçin?

u00b7 Hıristiyanlara, Musevilere, Budistlere, Brahmancılara ve hatta ateistlere gösterdiğiniz hoşgörü ve diyaloğu kendi cemaatinizden olmayanlara neden göstermezsiniz?

u00b7 Bu iktidar hevesiniz neden? Bu ülkeyi ve hatta dünyayı yönetme hırsınız niçin?

u00b7 İnsanların gizli hayatlarını, günahlarını, sırlarını neden araştırır ve kasetlere alırsınız? Sonra bunları siyasi koz olarak kullanmaktan utanmaz mısınız?

u00b7 Kendinizin hata, kusur, yanlış, yanılgı içerisinde olabileceğinizi neden aklınıza bile getirmezsiniz? Neden bütün günah ve kusurları ötekilerde görürsünüz?

u00b7 Şimdi de Ağustos'u bekliyorsunuz. Güya Türkiye'yi ele geçirecekmişsiniz. Bu ham hayallerden nasıl çıkacaksınız?

u00b7 Diğer Müslümanlara beddua etmekten neden korkmazsınız? O bedduaların size döneceğini düşünmez misiniz?

u00b7 Saygınlığınız, dokunulmazlığınız, herkes tarafından sevilmeniz bu yaptığınız hatalarla tarumar oldu. " Biz nerede hata yaptık?" diye neden kendinizi sorguya çekmezsiniz?

u00b7 Ha bire para toplarsınız. Topladıklarınız Kur'an'a, Sünnete, fıkha uygun mudur? Harcamalarınız yine İslam'a uygun şekilde yapılmakta mıdır?

u00b7 Bir cemaat MİT Müsteşarını neden düşman ilan eder? Bu vahim hatanın açıklaması olabilir mi?

u00b7 Ezen, zalim İsrail'in değil de ezilen ve mazlum Filistinlilerin aleyhinde neden konuşursunuz?

u00b7 İsrail ve ABD menfaatleriyle bu kadar paralel örtüşen davranışlarınız, projeleriniz nasıl açıklanabilir?

u00b7 Ev ev dolaşıp CHP'ye nasıl oy istersiniz?

Daha bu tip soruları çoğaltmak mümkün. Ancak sorular çoğaldıkça kederimiz, üzüntümüz artıyor. İsterseniz burada keselim ve cevap bekleyelim.