Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

24 Mart 2020

Sonuç değil başlangıç !

Korona virüsü kısa surede dünyayı sardı. Çin'den başlasa da şu an için merkezi Avrupa ve Amerika artık. Özellikle İtalya'da durum vahim. Ama yayılma ve ölüm listelerindeki artış gözüne alınınca İspanya Fransa derken bütün Avrupa büyük bir panic içinde.

Hastalığın bizdeki seyri Avrupa ve İran ve diger bölgelere nazaran kontrol altında gibi. Ama insanımızın rahat ve ikazları umursamaz tavrı durumu sıkıntılı hale getirebilir.

Rabbim hastalarımıza şifa ölenlerimize rahmet etsin. Maslesef sayının artacağı da bir hakikat.

Virüsün biyolojik silah veya sonrasında planlandığı söylenen "yeni dünya düzeni"ne hazırlık adımı olup olmadığı mevzuunda şunu söyleyebiliriz.

İster Batı deyin ister Kureselciler veya siyonist baronlar veya paranın sahipleri farketmiyor bizim için, hepsi düşman karşımızda bizim bu güçler bir şeyin kontrollu gelişimine yol açmış da olabilir veya herhangi bir yerinde olmayabilirler de, bilmiyorum. Fakat bildiğim, neticesini kendi lehlerine çevirmeye calışacaklarinı ve istedikleri düzene hizmet ettirme çabasına girecekleri kesindir

Abd ve bir çok Avrupa ülkesinde ordunun tam teşekküllü bir sekilde sokağa inmesi, virüs meselesinin sürecin neticesi degil başlangıcı oldugunu gösteriyor.

Yeni bir dünya düzeninin dizaynı ve insanların bunu kabul etmesi için gerekli şartların sağlanması. Can korkusundan başka bir derdi olmayan insan sistem sorgulaması mı yapacak ?

Bizim gibi ülkelerde ise özellikle korku pompolamaya çalışan karanlık güçlerin kuklası bir zihniyet var. Özellikle her hadiseyi yalan ile manipüle etmeye çalışan Kemalist Sol Fetöcü zihniyetin yapmak istediği şey, milletin sağlığını ülkenin geleceğini ilgilendiren böyle ciddi bir meseleyi bile istismar etmekten çekinmeyen, insanımızın hayatını hiçe sayan tavırlar gösteren ve bunu da siyais bir kılıfa büründürenler, bana göre bir hedefe matuf hareket eden karanlık küresel güçlerin emrinde algı operasyonu yapmaktalar.

Bu küresel güçlerin en nahir oldukları şey algı yönetimidir. Kendi aleyhlerine olan bir şeyi bile allem eder kullem eder yine kendileri yaptırmış gibi algı oluştururlar ki bunun sebebi de tipik Hollywood sinemasında sürekli işlenerek insanlarin zihinlerine kazıdıkları "iyi de biziz kötü de. Siz kötüyü bile yapamayacak kadar boşsunuz. Dünyayı kurtaran da biziz buna engel olmak isteyenler de yine bizim içimizden çıkar. Siz yoksunuz veya figuransınız" algısıni vermektir.. ki bunda başarılı da olmuşlardir kısmen de olsa. Şimdi emperyalizm karşısında biraz dik duran, onların ordularıyla savaşan, onlara baş eğmeyen inssnlara hemen "arkasında ABD vs var" yaftası yapiştiran ABD-Batı yı ilah gibi gören zihniyet bu algı operasyonlarının zihnini ele geçirdiği kesimdir.

Yani virüs dogal yoldan da çıksa neticede faydaya çevirme çabalarına şahit olacağız. Tabi ki bizim yapmamız gereken de budur.

Diğer yandan; şu veya bu hangi sebep/ vesile ile çıkarsa çıksın bu bela Allahın yeryüzüne -insanlara bir gazabıdır.

Taş olsa taşı ortadan çatlayacak kadar zulmün ve haksızlığın yaşandığı bir dünyada, bir kesimin sadece evcil hayvanlarına harcadığı para dunyadaki yoksulluğu bitirecek kadar çok iken, kozmetige harcanan para ile yüz milyonlarca insan açlıktan yoksulluktan kurtulabilecekken her gün sadece açlıktan ortalama 20 25 bin insanın öldüğü vahşi bir dünyadayız. Sadece Irak ve Suriye savaşında öldürülen cocuk sayısı iki milyonu geçti. Sadece çocuk. .. Sivil insan katliamı 4 milyondan fazla. Ülkeleri sömürülen işgal edilen bombalar altında soğukta bir lokma ekmeğe bir yudum suya muhtaç milyonlar... Vatanlarindan koparılmış milyonlar.. Namusları kirletilen yüzbinler... Hergün sadece inancından dolayı adeta soykırım yaşatılan Müslümanlar.. Doğu Türkistan'dan Suriye'ye, Filistin'den Hindistan'a, Irak'tan Miyammar'a arzın her noktasında, toprağa düşürülen mazlum kanı İlahi gazabı celbetmez mi sanırsınız ?

Belalar afetler sebepler dairesi ile beraber Allahın gazabıdır.

İlahi ihtar, insanlara kendilerine çeki düzen versinler uyarısı.

Ve bela umumi gelir ! Iyi kötü ayırımı yapmaz. Iyi mükafatı ahirette alır, ama dünyada gönderilen belaya düçar olur. Allah esirgesin ama biz veya sevdiklerimiz de hasta olabilir, ölebiliriz de. Vademiz dolduysa ' baş göz üstüne" diyebilenlerden olalım inşallah.

Tedbir esas, telaş lüzumsuz, Takdir ise Mutlaktır! Süreci ayakta atlatmamız ve devlet millet olrak sağlam bir şekilde limana varmamız gerek. Yeni bir dünya için içimizdeki arazlardan kurtulmamız ve ayakta kalmamız gerek.

Rabbim vatanımızı milletimizi ve ümmeti muhafaza etsin.

Rabbim şerlilere fırsat vermesin. Vesselam.