Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2398.81
BIST 100
10260.69
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

24 Ekim 2014

Sonunda Cemaat partisini kuruyor

Geçtiğimiz gün, AK Parti'den istifa eden Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal parti kurma aşamasına geldiklerini açıkladı. Uzun süredir yürütülen çalışmalar, sonuçlanmak üzereymiş. Demekki, 2015 seçimlerinin oy pusulaasında bir parti daha yer alacak.

Ben İdris Bal'ın kuracağı bu partiyi Gülen Cemaati'nin partisi olarak görüyorum. Birazdan yapacağım değerlendirmede, bu görüşe göre olacak. Yalnız o değerlendirmelere geçmeden önce, kurulacak partiyi neden Cemaatle ilişkilendirdiğimi açıklamak isterim. Eğer böyle yapmazsam, yarın birileri çıkar ve kurulan parti Cemaatin partisi değil, tüm kesimlerin partisidir der,.

Evet, İdris Bal'ın kuracağı parti buz gibi Cemaatin partisidir. Çünkü, Sayın Bal 2011 seçimlerinde AK Parti'den Cemaat kontenjanından milletvekili adayı olmuştur. AK Partililerin oylarıyla milletvekili seçilen İdris Bal, Cemaatle AK Parti arasında sorun yaşanmaya başlayıncada hemen partisinden istifa etmiştir. Gerçi bunlar Kamuoyunun bilmediği şeyler değildir. Benimkisi sadece bir hatırlatmadır. Yani İdris Bal'ın durduğu yere bakılarak, kuracağı parti değerlendirilmelidir.

Değerli Dostlar, ben HSYK seçimlerinin sonuçları açıklanıncaya kadar, Gülen Cemaati'nin mutlaka bir parti kurması gerektiğini düşünüyordum. Bu düşüncemide, defalarca yazılarımda dile getirdim. Bugünse Cemaatin kesinlikle parti kurmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü, Cemaatin gerçekten siyasetten anlamadığını şu son üç seçimde gördük. Hani bu arkadaşlar, "Biz üstadımızın tavsiyesi üzerine siyasetten uzak duruyoruz" lafını boşuna söylemiyorlarmış. Bunlar uzak dura dura siyasete cahil kalmışlar.

Cemaat siyasetten o kadar anlamıyor ki seçimlerde yanında durduğu partiye oy kazandıracağı yerde, oy kaybına uğratıyor. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri buna en güzel örnektir. Eeee boşuna dememişler, herkes bildiği işi yapsın diye.... Sen işte böyle bilmediğin işi yapmaya kalkışırsan, zararda edersin, zararda verirsin.

İdris Bal'ın açıklamalarına bakılırsa, ok yaydan çıkmış. Partinin kuruluş kararı çoktan verilmiş. Peki karar böyle kesinleşmişken, ben neden bunları yazdım? Sadece ama sadece, tarihe not düşmek için... Sadece ama sadece, bizleri bir uyaran olmadı dedirtmemek için...