Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Sosyal medya yöneticisi olmak…

Tipik olarak, bir sosyal medya yöneticisi, bir kuruluş içinde bir ürünün, markanın, şirketin ve hatta bireyin sosyal medyadaki varlığını izleme, yürütme, filtreleme ve ölçme konusunda güvenilen kişidir. Sosyal medya yöneticilerine genellikle "şirketin sesi" denir. Sosyal medya yöneticisi, "topluluk yöneticisi" olarak da adlandırılabilir.

Sosyal medya yöneticisi kime denir?

Sosyal medya yöneticileri, birkaç farklı sosyal medya ağında şirketleri için marka promosyonları, şirket bilgileri ve pazarlama kampanyaları oluşturur ve sürdürür. Ayrıca, ücretsiz veya ücretli araçları kullanarak sosyal medya analizlerini izler ve şirketin sesi ve yönergelerine göre sorulara ve yorumlara cevap verirler. Sosyal medya yöneticileri, şirketleri için yeni içerik üretmek için her gün çalışır, yeni fikirler ve formatlar geliştirmek için sürekli yenilik yapar ve bu fikirlerin ne kadar iyi performans gösterdiğini ölçer.

Sosyal medya yöneticileri, bir sosyal medya yöneticisine (daha büyük kuruluşlarda) veya marka başkanına rapor verebilir. Devam eden şirket girişimleriyle kampanyaları koordine etmek ve mevcut pazarlama kampanyalarını yürütmek için pazarlama ve halkla ilişkiler gibi diğer yaratıcı gruplarla ve hukuk departmanı ile birlikte çalışırlar. Bir sosyal medya yöneticisinin yeni trendleri ve şirket ve sektör haberlerini takip etmesi bekleniyor.

Kısaca sosyal medya yönetimi, Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya platformlarında yayınladığınız içeriği oluşturma, yayınlama ve analiz etme ve bu platformlardaki kullanıcılarla etkileşim kurma sürecidir. Ücretsiz ve ücretli araçların yanı sıra profesyonel sosyal medya yönetimi hizmetleriyle sosyal medya yönetimini kolaylaştırabilirsiniz.

Neden sosyal medya yönetimi yapmalı?

Sosyal medya yönetimi, aşağıdakiler dahil çeşitli avantajlar sunar:

Maliyet: Pazarlama bütçeniz ne olursa olsun, sosyal medya uygun maliyetli bir girişimdir. Sosyal medya ağlarına katılmak, içerik göndermek, kullanıcı yorumlarına yanıt vermek ve daha fazlası ücretsizdir. Reklamcılık bile, hedef kitlenize ulaşmak ve çevrimiçi bir takipçi oluşturmak için karlı bir kanal sunar.

Erişim: Facebook'tan LinkedIn'e kadar sosyal medya ağları sizi dünyanın her yerinden kullanıcılarla buluşturabilir. Niş kitlelere ulaşmak için Pinterest gibi sosyal medya platformlarını da kullanabilirsiniz. Geleneksel pazarlama ve reklamcılık erişimle (veya fiyatla) veya sosyalle eşleşemez. Bu yüzden sosyal medya yönetimi işletmeler için bir zorunluluktur.

Kullanıcılar: Sosyal medyayı pazarlama stratejinize dahil etmek, pazarlama girişimlerinizi kullanıcı davranışıyla uyumlu hale getirmenize olanak tanır. Örneğin, insanların% 74'ü artık satın alma kararları verirken sosyal medyayı kullanıyor. İnsanların% 80'i sosyal medya aracılığıyla bir satın alma hakkında tavsiye alıyor.

Performans: Pazarlamacılar ve işletme sahipleri, sosyal medya pazarlaması ve reklamcılığının performansı konusunda aynı fikirde. Şirketler sosyal yolla markalarını oluşturabilir ve hatta potansiyel müşteriler ve satışlar oluşturabilir. Örneğin, işletmeler arası (B2B) pazarlamacıların neredeyse % 45'i Facebook aracılığıyla bir müşteri kazandı.

Sosyal medya yöneticisinin rolü genellikle 9'dan 5'e kadar tanımlanırken, bu bireyler herhangi bir zamanda yorumlara ve sorulara yanıt verebilecek durumda olmalıdır. Çoğu sosyal medya yöneticisi, gerektiğinde yanıt verebilmek için mobil cihazlarından şirket hesaplarına erişim sağlar.