Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

12 Şubat 2019

Soykırım

Fransa, Afrika’daki 14 eski sömürgesinden her yıl 500 milyar dolarlık haraç alıyor. Fransa’nın soykırıma varan politikalarını eleştiren İtalya 5 yıldız Hareketi lideri Başbakan Yardımcısı Luigi Di Maio ile Lig partisinin lideri İçişleri Bakanı Matteo Salvini, iki ülke arasında krize neden oldu. İtalyanların söylediği başta Çad olmak üzere Fransa’nın 14 Afrika ülkesinde uyguladığı mezalim politikaları yüzünden zengin doğal kaynakların bulunduğu yurtlarında barınamayan insanlar evlerini barklarını terk ederek Avrupa’ya kaçıyorlar. Çoğu da Akdeniz de ölüyor.

Sarı yeleklilerin eylemleri, Fransa’nın terör ile teröristleri koruması, Afrika’daki mezalim politikaları hakkındaki kendisine yöneltilen eleştirileri bertaraf etmek isteyen Makron, 24 Nisan’ı Ermeni soykırımını anma günü ilan etti. Filistinlilere karşı uyguladığı soykırımı örtmek için İsrail Parlamentosu’nda 24 Nisan’ı Ermeni soykırımını anma günü ilan etmek isteyen Irkçı Netanyahu gibi. Kaddafi’ye ilk bombayı atan Fransa, Afrika’daki soykırımı sürdürerek kasasını milyonlarca dolar haraçla dolduruyor. 1945 yılında Cezayir’de 1 buçuk milyon insanı katledip kadınlara tecavüz eden, öldürdükleri insanları fırınlarda yakan, nüfusun yüzde 15’ini yok eden bir ülkenin lideri soykırımdan bahsediyor. Komik değil mi? ABD, Kızılderililere karşı soykırım yaptı. Karar alan var mı? Rusya Kafkaslarda, Kırım’da Türk cumhuriyetleri bölgelerinde soykırım yaptı, haberi olan var mı? Ruslar ve Bulgarlar Pomak Soykırımı yaptı dillendiren var mı? Almanya, Avrupa’nın göbeğinde soykırım yaptı, takipçisi var mı? Bosna’da soykırım yapıldı Ceza Mahkemesi ne karar alabildi? Rusya, Revan hanlığındaki Türk nüfusunu yok etti. Topraklarını Ermenilere peşkeş çekti. Karbağ’a önce Ermeni nüfusu yerleştirdi ardından da Hocalı’da insanlık dışı soykırıma göz yumdu kimin umurunda? Çin, Uygurları soykırımla katlediyor. Dünya ne yapıyor? Arakan’a ses veren var mı?

Gelelim Ermeni meselesine; Türkler Anadolu topraklarını Ermenilerden değil, Bizanslılardan aldı. Pers İmparatorluğu, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlıların himayesinde yaşayan Ermenilerin bu bölgede binlerce yıldır tek bir devletine rastlamak mümkün değil. Bu kadar uzun sürede Müslüman Türklerin hoş görü politikası olmasa ne Ermeni ne de Ermeni kimliğinin kalması mümkün değil.

Osmanlı’nın Millet-i Sadıka adını verdiği Ermenilere soykırım yaptığı yalanını kim, niçin uyduruyor? 93 Harbine gidelim. Rusların gölgesinde kurulan Ermeni çeteleri, Kafkasya’da Türk birliklerini arkadan vurarak savaşı kaybetmemizde en büyük rolü oynadılar. Kafkaslarda ve doğu Anadolu’da Ermeni mezalimi hala hatıralarımızda duruyor. Savaş sonrası patrik Nerses, Ruslar’dan Doğu Anadolu’nun ilhakını ve Bulgarlara verilen ayrıcalıkların kendilerine verilmesini istiyor. Berlin konferansında ise ‘vilayeti sitte’ adını verdikleri Erzurum, Van, Mamürat-ül Aziz (Harput), Diyarbakır, Sivas ve Bitlis’in Ermenilere verilmesini açık açık istiyorlar. Tezgâh kolay: Ermeni çetecileri katliam yapacak, Müslümanlar karşılık verirse anlaşma gereği Osmanlı’nın Ermenileri korumadığı gerekçesiyle uluslararası güçler bu bölgeyi işgal edecekler. Sultan Abdülhamit’in dahice politikalarıyla bu ihanet çetelerine göz açtırılmadı. Kurulan Hamidiye alayları Ermenilerin Müslümanları katletmesinin önüne geçti. Abdülhamit’i ortadan kaldırmadan amaçlarına ulaşamayacaklarını bilen Taşnaklar Sultana Yıldız’da suikast düzenleyecek kadar gemi azıya aldılar.

1914’e gelindiğinde Ruslar, Akdeniz’e inme politikaları gereği Adana, İskenderun, Maraş bölgesindeki Ermenileri Ortadoks mezhebine geçirerek himayesine alarak Müslümanlara saldırttı. 3 Ağustos 1914’te başlayan birinci dünya savaşı sebebiyle Ermeniler Anadolu coğrafyasında katliama başladılar. 24 Nisan 1915’te hükümet Ermeni çetebaşlarının tutuklanması için karar çıkardı. İşte bu kararın çıkartılması yıldönümünü soykırım günü olarak anıyorlar. Tehcir kararı ise Hafız Paşa’nın Kafkas cephesinde Ruslarla beraber Ermenilerin Müslüman halkı katlettikleri raporundan sonra 27 Mayıs 1915 tarihinde alındı. Türk hükümetinin bu kararı almayarak, Revan’da olduğu gibi nüfusun yüzde 90’ı katledilerek vilayeti sittenin bir Ermenistan olmasını seyretmesi, Ruslar’ın Adana ve İskenderun’a inmesine izin vermesi mi gerekiyordu? Sonraki dönemlerde de Fransız birlikleriyle Klikya bölgesinde Ermeni mezalimi devam edip durdu. Şimdi de PKK kılıfına bürünen kripto Ermeniler 1071’in haçlı intikamını almak için saldırıyorlar.

Ey Macron, arşivler ortada, yüreğin ve gücün yetiyorsa aç arşivleri, yalanlar üzerinden değil tarihi gerçekler üzerinden konuşalım. 24 Nisan kararı ile pisliklerinin üzerine perde çekemezsin. Soykırım diyorsan Hocalı’dan başlayalım, Cezayir’den devam edelim. Vesselam…