Dolar (USD)
32.43
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2432.37
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 Mart 2015

Soytarılardan karanlığa çağrı

Aculluk ve uyuzluk sirkate işleyince, gerisini koyver gitsin.
Menfur bir olayın ardından galayana gelen halkın üzerinden rant bile devşirmeye çalışıp beceremeyen ve meşru, seçilmiş hükümete, üstüne, Erdoğan'a saldırı malzemesi yapmayı tiynet belliyen anlayış, eline bişey geçmeyince 'Özgecan'ı da hemencecik' unutuverdi.
Yok canım, aklını başına devşirip bu boş hatta yer yer zararlı işleri bırakmış falan değiller! Huylu huyundan vaz geçer mi azizim. Sadece yeni arayışlarda, yeni konularda fırsat kollamaya devam ediyorlar.
Halkın kendilerine yüz vermemesine gerekçeyi 'eğitim şart' teraneli izahla geçistirmeye çalışanlar, halkı her zaman her koşulda hor ve hakir görürken, 'eşzamanlı' halktan beklentiye girmesi ne yaman çelişki anne!
Bugün 11 Mart için sözde ve de kimin sanatçısı oldukları meçhul zerzevat halkı isyana teşvik ediyor! Neymiş 'hayatı durduracaklarmış'. Sanki bitmiş, tükenmiş hiç varlık emaresi görülmeyen durumlarının özeti gibi.
Elbette, o pek umursadıkları halk, 11 Martta da 7 Haziranda da kendilerine gereken cevabı verecek, ama öyle uyanıklar ki, nasıl bir eylem yapıcaklarını da açık etmiyorlar. Çünkü çapulcu ayaklanmasında umduklarını bulamayınca açık açık şunu yapın bunu yapın diyecek halleri kalmadı. Geçtiğimiz Cumartesi şöyle bir ön prova, siz bunu provakasyonokuyunuz, denediler. Iı, cık, yemedi, olmuyor!
Yeni müttefikleri Paralel Çetenin de tüm çaba ve abartılarına rağmen bir elin parmaklarını geçmeyen adam(m)ı, zor bir araya getirdiler! Yersen, 'Berkin Elvan' için biraraya gelmişleru2026.
Gerçekten ne yapacaklar acaba hayatı durdurma adına? 11 soytarı çıkmış, küçük bir kız çocuğunu da oyunlarına alet etmiş insanları tahrik etmeye kalkıyor. Toplumda karşılıkları olmadığını da bildikleri için herhangi bir eylemden bahsedemiyorlar.
Vallahi büyük bir süpriz bizi bekliyor! Bakalım bu defa şapkadan nasıl bir tavşan çıkaracaklar. Yeni bir çapulcu eylemiçıkmayacağı kesin. Halk yemiyor artık o masalı. Çünkü halkla halkın polisini karşı karşıya getiriyor, kendileri aradansıvışıp kaçıyorlar!
Video hazırlamışlar. Ağızlarından baklayı da çıkardılar ve dolaylı olarak 'Erdoğan Katil' de diyorlar.
İnsanları isyana çağıran, her türlü, sokakları terörize etmeyi teşvik eden kendileri katil değil, ülkenin meşru hükümeti, kolluk kuvvetleri katilmiş.
Üstelik tüm bunları söylerken elini kolunu sallıya sallıya dolaşıp ülkede özgürlük yok diye böğüreceksin!
Bunlar, zırvada öyle noktaya ulaştı ki, son zamanlarda sürekli dışbasında olan Türkiye, bunları haber değeri olarak bile görmüyor!
Ama parallel çetenin yayın organları pompaladıkça pompalıyor ha! Sen şu işe bakki o dönemin, Gezi olaylarının emniyeti de paralellerin elinde! Kimin eli kimin cebinde, kim kimle ne tür ittifaklar kuruyor halk görüyor ve ne 'mal' olduklarını biliyor.
Dedik ya, neyin kimin sanatçıları bunlar! Acaba hangisinin Edirne'den öte esamesi anılır, hangisinin beynelminel birbaşarısı var, yahut tanınır? Kaldıki Türkiye'de bile hangisinin ismini halk ha deyince hatırlar. Kimisi zaten hala 70'lerde yaşıyor. Ona sebep Türkiye'yi 70'lerin Türkiyesi sanıyor.
Geçen Türkiye güzeliymiş Merve Büyüksaraç, Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle sorguya alındı veAssociated Press'e haber olma başarısını gösterdi!
Edirne'nin ötesine geçmenin ölçüsünü anladın mı kız?
İşte bizim anlı şanlı sanatçılar, küstahlıkları, sapkınlıklarıyla dışbasında yer bulabiliyorlar ancak.
Peki internet üzerinden hakaret etmek özgürlük mü? Mesela vahşi batının bizimkileri gündeme alarak 'sevindirik' etmelerine sebep olmasında gayet fütursuz Türkiye'yi daha doğrusu Erdoğan'ı hedef almasında ne kadar samimiler?
Mesela katil Esed'in hükmettiği yerlerdeki özgürlükten, veya Sisi'nin Mısır'ındaki özgürlükten ne haber veriyorlar?
İki gün önce Amerika'nın Texas Eyaleti Austin şerhrinde yaşıyan Gregory Calvin King adında sıradan biri, yani ne sanatçıne de Amerikan güzeli, yapılan tespit sonucu Yahoo'nun CEO'suna email aracılığıyla hakaret ettiği gerekçesiyle 20, evet tam yirmi yılla yargılanıyor!
Özgürlük bunun neresinde soytarılar?
***

Hani bir feda gerektir Dostum. Kimler zillete olurken ram, fedayi olmak ne gam.
Yazarımız Yakup Köse'nin yanındayız