Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2446.30
BIST 100
10173.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Eylül 2012

Sözün gücü

Söz kutsaldır. Öyle olduğu içindir ki, Allah kulları ile konuşmaya tenezzül etti. İlahi vahiy/ilahi söz insanı muhatap aldı.

İnsan söz ile değer bulduu2026 Yaşamın anlam ve amacına erdiu2026 ve denildi ki: "Lisanü'l hali kalemül-Halıg (iyi insanların dili/sözü Yaratıcı'nın kalemidir).

Beyan insanı ayan ederu2026

İnsanoğlunun kurucu gücü sözdediru2026 Sözde mucize gücü de, musibet gücü de saklıdıru2026

Söz, zihinlerimize ekilen tohumdur. Bu cesarette üretebilir, korkuda. Sevgide yeşerebilir, nefretteu2026 söz yapıcı olabileceği gibi, yıkıcı da olabilir. Zulme direnmeyi mümkün kıldığı gibi, zulme yol açmayı da mümkün kılabilir. Hem öldürücü etkisi, hem de diriltici gücü vardır.

Söz asıldır ve asildir..

Kimi zaman silah, kimi zaman şifadır.

Kiminin elinde zehir, kimininkinde panzehirdiru2026

Bazen sihir bazen de ilaçtıru2026 büyüleri bozanda yine sözdür.. İyinin de, kötünün de aynası sözlerimizdir.

Evet, sözümüz sermayemizdir. Kelimeler azığımızu2026 cümleler servetimizu2026 Bunları hoyratça tüketemeyiz. Çünkü bize emanettir. Her söz kayıt altında ve hesaba tabiu2026

Ama zannetmeyin ki söz biteru2026 Ömür biter, söz bitmezu2026 Merak etmeyin söz biterse çığlık imdada yetişecektir. Bu çığlık bazen sessiz olabilir, bazen kulak zarını patlatacak güçte olabilir.

Sözün yaydığı enerjinin insan yaşamını ne kadar etkilediğini kimse göz ardı edemez.

Sözün gücü ile güçlenenler küresel sömürüye de, her türlü köleleşmeye de karşı koyabilecek gücü kendinde bulabilirler. Ekonomik güç, siyasi erk, askeri kuvvet hepsi bir yana sözün dönüştürücü gücü iktidarları zorlayacaktır. Kitlelerin kansız devrimleri gücünü nereden alıyor?

Söz güçlü ve güzel olunca sınır tanımazu2026 Sözü bir coğrafya ile bir çağ ile, bir ırk ile, bir renk ile bir dil ile sınırlayamazsınızu2026 Sözün etki gücünü, kapsam alanın daraltamazsınızu2026 Yeter ki, söz söz olsunu2026 Kaynağı sağlam, taşıyanı samimi olsun.

Gelecek zaman gücün sözcülerine karşın sözün gücünün yükselişe geçeceği günlerdiru2026 Arap Baharı bu geleceği müjdelemiyor mu?

Artık sözün gücü özgüven kazandı. Sözün gücü gücünü doğruluğundan ve güzelliğinden almaktadır. Yeryüzünde ki haykırışı da bu hakikatten neşet ediyor.

Kelam-ı kudret engel tanımıyor. Sözün gücü en güçlü silahları bile gölgede bırakıru2026 Çünkü silah insanları yok ederek etkisizleştirir. Söz insanı dirilterek zoru başarır. Ayrıca düşmanın silahı ile silahlanmaya da gerek yoktur. Çünkü düşmanın silahı kirlidir.

İnsanlık tarihi boyunca "söz" ve "güç", insanların hep ilgisini çekmiştir. Gücü tapınanlar söz ile meşruiyet arayışının girmişlerdir. Sözü yüceltenler ise güce karşı direniş yolunu seçmişlerdir. Hakikatler söz aracılığı ile etkilerini sürdürmüşlerdir..