Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Kasım 2014

SPONSOR DEDİĞİN BÖYLE OLUR

Geçtiğimiz Cuma günü İstanbul'un en güzel yerinde inşaatı halen devam etmekte olan, 120 milyon TL maliyetli ve 162 koltuğu engellilere tahsis edilen 42 bin kişi izleme kapasitesine sahip Vodafone Arena'da Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi(CEO) Gökhan Öğüt ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantının yapıldığı bölme, inşaatın tehlike arz etmediği bir yer olmasına rağmen katılımcılara girişte baret verdiler.

Küçük bir risk bile olsa önlem alınması düşünceli bir hareketti.

Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşması kapsamında stadyumun isim hakkını 15 yıllığına alan Vodafone, toplam 5 yıl süreyle Beşiktaş'ın ana sponsoru olacak ve futbol takımının formasının göğsünde logosunu bulunduracak.

Sponsorluğun toplam değeri ise 145 milyon dolar. İyi para, sponsor dediğin böyle olur. Akıllı stat olarak nitelendirilen Vodafone Arena'nın sadece teknolojik alt yapısına 10 milyon dolar harcanacak. İnşaatın biraz uzun sürmesinin sebebi de bu.

13 Haziran 2013 tarihinde imzalanan iyi niyet anlaşmasının ardından yapılan üçüncü toplantı oldu.

Birincisi takıma destek, ikincisi stata destek üçüncüsü ise taraftara destek idi.

Detaya inersek; Beşiktaş taraftarı, Vodofone KaraKartal Destek Paketleri'nden birini seçip, BJK1, BJK3 veya BKJ5 yazıp 1903 mesaj atarsa her ay 1 TL,3 TL veya 5 TL takıma destek olabilecekler.

Buna karşılık kullanıcılar arasından seçilecek kişilere(antreman ziyareti, futbolcuyla fotoğraf çekimi, takımla fotoğraf çekimi, takımla yemek, aylık imzalı forma, aylık imzalı top, maç günleri bedava konuşma ve mesaj vb) birçok ayrıcalık tanınıyor.

Seçilecek kişiler Milli Piyango aracılığıyla yapılacak çekilişle belirlenecek.

Vodofone CEO'su Gökhan Öğüt'ün verdiği rakamlara göre yaklaşık 1 milyon Beşiktaş taraftarı bu destek paketini seçtiklerinde yılda 20 milyon TL, toplam 12 milyon taraftarın tamamının katılmasıyla ise yıllık 300 milyon TL gelir edilecek.

Başkan Orman, bu gelirle küçük kulüpleri satın alacaklarını ve alt yapı tesislerini güçlendireceklerini söyledi.

Toplantıda bu destek projesini tanıtan özenle hazırlanmış kısa birfilm izlettirdiler. O kadar beğenildi ki yoğun istek üzerine 3 kere tekrarlandı. Şu adresten izlemenizi tavsiye ederim.(http://www.youtube.com/watch?v=hdNjm4IVBHo)

Umarız taraftar desteğini esirgemez de projeden beklenen gelir elde edilir. Diğer spor kulüpleri de heveslenir, benzer etkinlikler düzenlerler.

Böylece yöneticilerin ''ben bu takıma şu kadar para verdim, benim sözüm geçsin'' şeklindeki yaklaşımı son bulur, kulüplerin sahibi taraftar olur.

[email protected]