Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 Mart 2021

Stop Amerika

ABD, parasını ödediğimiz F- 35 uçaklarını bize vermiyor. Niçin? Rusya’dan S-400 yüksek irtifa hava savunma sistemi aldığımız için! Peki asıl sebep ne? ABD’nin dünyayı haraca bağladığı silah satış sistemini çökertmiş olması… Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD’nin S -400’lere neden karşı çıktığını sorguluyor: “Siz neye itiraz ediyorsunuz? Türkiye’nin kendisini savunmasına mı?”

ABD’ye kaç kez söyledik. Rusya’dan aldığımız şartlarda bize Patriot verin. Olmaz diyorlar, verirsem düğmesinde benim parmağım olacak. ABD, Patriot savunma sisteminde şu ana kadar 3 revizyon yaptı. Peki biz ABD’den 4 milyar dolar verip Patriot sistemi alsaydık, bu revizyonları verecek miydi? Asla. Tıpkı F- 16 uçaklarında olduğu gibi. Baktık vermiyorlar, revizyonları kendimiz yaptık.

F- 35 konusunda 100 + 25 uçak alacak şekilde kontrat imzalamıştık. Uçak parçalarının yüzde 7’si de Türkiye’de üretilecekti. Üretiliyor da… Şimdi F- 35 için ürettiğimiz o parçaları milli uçağımız TF-X için üreteceğiz. Konuya vakıf olanlar diyor ki: “ABD, iyi ki bize F- 35 vermedi, zira o uçaklar 4. nesil, 25 – 30 yıllık teknoloji… Görünmez deniyor ama radarlar F- 35’leri tespit edebiliyor. Biz şimdi 5. nesil ve gerçek anlamda görünmezliği olan TF – X’i yapıyoruz.

***

Rusya, S- 400 sistemini niçin bize verdi? Yazılımını, geliştirmesini, bir ileri versiyonu olan S500’leri birlikte üretmeyi neden teklif etti? Şunun için: “ABD bizi birbirimize düşman olarak tutmak istiyor ama ben düşman değilim. Ben sana saldırmayacağım. Al işte benim geliştirdiğin en ileri yüksek irtifa savunma sistemini kullan.” ABD’nin asıl bozulduğu konu bu.

Aslında ABD’nin bize bir hayli teşekkür borcu da birikmiş durumda. Rusya’nın ürettiği savunma silahlarını son birkaç savaşta Türk SİHA’ları darma duman etti. Ne S- 300 kaldı ortada, ne Pantsir hava savunma sistemi! ABD’lilere bundan iyi kıyak mı olur!

Fakat ABD’nin derdi başka. Kendilerine kayıtsız şartsız itaat etmeyeni alaşağı etmeyi alışkanlık haline getirmiş. Dışişleri Bakanı Antony Blinken daha yeni itiraf etti. Darbe ile demokrasi getirme alışkanlığından vazgeçeceklerini açıkladı. Anlaşılan kendilerine uyan iktidarları getirmek için daha karanlık yöntemler uygulayacaklar. Nitekim ilk belirtileri ortaya çıktı. Büyük şehirlerine “STOP ERDOGAN” ilanları vermeye başladılar.

***

ABD’ye en iyi cevabı Cumhur İttifakı’nın ortağı Devlet Bahçeli verdi. 2 Mart 2021 tarihli TBMM Grup Toplantısında Bahçeli şunları söyledi:
“ABD’nin S-400 konusundaki dayatmacı ve dostane olmayan buyurgan yaklaşımı ne demokratik kazanımlara ne de müttefiklik hukukuna uygundur. Türkiye, ABD’nin ne yaptığına, neyi alıp sattığına karışıyor mu? Hadi bunu geçtik, PKK/YPG’ye silah vermeyin dediğimizde kulak asan çıkıyor mu?”

Bahçeli, haklı olarak soruyor: “ABD’yle diyaloğumuz S-400’e bağlıysa, o zaman ABD’nin terör örgütleriyle güney sınırlarımız boyunca ne yaptığını, neleri planladığını, Doğu Akdeniz’de neden karşımıza geçtiğini, Dedeağaç’a niçin silah yığıp üs kurduğunu sormak milli görevimizdir. Türkiye’yi, Rusya ile ABD/NATO arasında seçime zorlayanlara, Çift Başlı Selçuklu Kartalının bize gösterdiği milli vizyonu yüreklice hatırlatmak isterim.”

Evet, çift başlı Selçuklu kartalı Türkiye’nin yol göstericisidir. Artık sadece batıya değil, hem doğuya, hem batıya yüzü dönük güçlü bir devlet var. ABD, bölge ile ilgili bir problem söz konusu olduğunda bize sorabilir, ama bizim ona danışacağımız hiçbir konu kalmamıştır. ABD şunu bilmelidir ki: Gerektiğinde Türk SİHA’ları PKK/YPG işgalindeki Suriye’de konuşlandırılan Patriotları da gözünü kırpmadan vurabilir.

Önceki gün karda yüreğimiz yandı. Kötü hava şartlarından dolayı düştüğü açıklanan helikopterin gerçek düşüş sebebi iyi araştırılmalıdır. Helikopterin komuta kademesini taşıdığı dikkate alınarak işin içinde FETÖ / ABD / AB parmağı var mı diye bakılmalıdır. Tıpkı geçmişte Eşref Bitlis suikastında olduğu gibi… ABD’nin kirli oyunlarına dur demenin zamanı geldi artık!