Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

29 Ocak 2019

Suç ortaklığı

Dünya sömürü tarihini okuyanlar devletlerin gölgesinde, devletleri kullanarak, petrol, altın, hammadde ve ucuz işgücü için insanları köleleştirerek servetlerine servet katan kişi ve aileleri yakinen tanır. Modern sömürü çağında da bu sistem en vahşi yüzüyle devam ediyor.

Devletler ve sömürücüler koydukları kurallar dahilinde emellerine ulaşamazlarsa fabrika ayarlarına dönerek, kural tanımazlıklarını, vahşetlerini göstermekten çekinmiyorlar. Geçtiğimiz hafta Davos’ta küresel yapıyı şekillendirmek kılıfı altında dünyanın en zenginleri toplanarak yeni sistemde servetlerini nasıl artırabileceklerinin ve dünyayı siyonizme nasıl diz çöktüreceklerinin hesabını yaptılar. Dünya zenginliklerini toplayan 26 ailenin servetinin dünya nüfusunun yarısından fazlasının servetiyle eşit olduğu raporlandı. Amazon’un sahibi Jeff Bezos ile başlayan Bill Gates ile devam eden listede kaç Müslüman var sanırsınız? İlk yüz, ilk beş yüz ya da ilk binde Müslüman’a rastlama şansınız tahmin ettiğiniz gibi çok zayıf. Oysa bu listede bir Hintli dört beş Çinli dışında Siyonizm ve onun Hristiyanlığı siyonizmin hizmetine sunan mezhebi Evanjelizme çalıştıkları için zengin olan ve zengin olmak için de evanjelizme çalışan o kadar çok isim var ki.

Trump, Macron, May gibi önemli devlet temsilcilerinin katılmadığı toplantılarda devletler ile sermaye çevreleri arasında ticaret savaşları ekseninde yeni bir çatışma çıkacak mı diye düşündüğümüz bir anda, Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya karşı yeni bir darbe girişimini dillendirdi. Halkın yüzde 68 oyuyla devlet başkanlığı koltuğunu pekiştiren Maduro’yu değil de seçimlerde kazanamayacağını bildiği için boykot kararı alan ve halktan tek bir oy bile alamayan 35 yaşında yeni yetme Juan Guaido’yu meşru devlet başkanı olarak tanıdığını ilan etti. CIA direktörü Pompeo ABD’nin Venezuela hükümetini devirmek için yıllardır çalıştığını açıklamasının ardından, Trump son darbeyi vurmak için demokrasinin kurallarını ayaklar altına alan bir hamle yaptı. Gerek Trump gerekse de Siyonist para babalarını kızdıracak işlere imza atan Maduro’nun karşısında Siyonizm ve siyonizmin kullandığı hükümetler bir anda saf tutuverdi.

Maduro Filistin’de İsrail’in yaptığı zulümleri hiçbir zaman kabul etmedi ve her ortamda İsrail’in zalim olduğunu dünyaya haykırdı. Gazze’de katledilen çocukların vicdanı olmaya çalıştı. Maduro, Başkan Erdoğan’ın dünya beşten büyüktür söylemine kayıtsız şartsız destek oldu. 8 milyar dolarlık altın rezervi İngilizler tarafından gasp edilen Maduro, altınları Türkiye’de işlemek için girişim başlattı. 1.483 trilyon varillik dünya petrol rezervinin 302 809 milyon varille en çok payına sahip bir ülke, yine 199.444 milyar metreküplük dünya doğalgaz rezervinin 5707 milyar metreküp ile Amerika’deki en yüksek rezerve sahip ülke. Kurulduğundan beri İspanyollar ve Amerikalılar tarafından sömürülen bu ülkede Hugo Chavez’in ülkenin kaynaklarını ülke halkına verme politikasını devam ettiren Madoru, 2018 Mayıs ayında yapılan seçimlerden sonra en az 3 kez askeri darbe ve bir kez dronla suikastten kurtuldu. En az üç kez de ekonomik darbeyi savuşturdu. CIA’nın beceriksizlikleri sonrasında, Çin ile ABD arasında yapılacak Ticaret Savaşlarını masaya yatıran görüşmeler öncesinde Trump Venezuela’yı kurtlar sofrasının ortasına yatırarak, suç ortaklarına dünyada sömürülecek daha çok kaynak olduğunu gösteriyor. Ticaret savaşlarındaki payını artırmayı, kendisinin karşısında saf tutabilecek baronları yumuşatmayı, ticaret savaşlarında küstürdüğü Avrupa’yı yanına almayı hesaplıyor. Venezuela’dan petrolü en düşük fiyata kapan, aldığı petrollerin parasını da ödemeyerek Venezuelalıları ekonomik yokluğa mahkum eden Trump, altın, petrol, doğalgaz ve tüm kaynaklarınızı siyonizmin hizmetine verirseniz demokrasiniz restore edilmiş olur diyor. Afganistan’ın, Mısır’ın, Irak’ın, Suriye’nin demokrasilerini restore ettikleri gibi Venezuela’yı da restore etmek istiyor. CIA’nın FETÖ maşasıyla Türkiye’de yaptırdığı 15 Temmuz darbe girişimi, dolar krizi bir fotokopi gibi Venezuela’da yaşanıyor. CIA 15 Temmuz’u beceremedi, dolar manipülasyonuyla faizleri yüzde 25’lere, enflasyonu % 20’lere çekseler de halkın direncini kıramadı. Zenginler kulübünün sofrasına yem olarak sürdüğü Venezuela’yı da yıkamayacaktır. Trump’ın kıyameti, 30-31 Temmuz tarihlerinde Çin ile oturacakları masada kopacaktır. Dünyayı bu güne kadar sömüren ve ülkelerini sömürttüren suç ortaklarının maskeleri mutlaka düşecektir. Diren Maduro, diren haksızlık karşısında susmayan adam, diren mazluma ses olan lider. Dinlerimiz bir olmasa da ülkülerimiz bir. Yüreğimiz dünya mazlumları için atıyor. Dünyada zulmün ve sömürünün bitmesi, aç biilaç insan kalmaması için atıyor. Kahrolsun zalimler, yaşasın adalet savaşçıları…. Vesselam.