Dolar (USD)
32.29
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2406.90
BIST 100
10253.38
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 Mart 2017

Şüheda yurdu bu yer

Her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış, dünyanın gözünün üstünde olduğu aziz bir vatanın sahipleriyiz. "Ölürsem şehit, kalırsam gazi" inancıyla dini ve milli değerlerini korumak için her türlü tehlikeye göğüs geren büyük bir milletin çocuklarıyız. Gazilikten önce şehit olmayı, dünyevi ve uhrevi en yüce mertebe bilen necip bir neslin torunlarıyız. Bir arada olmanın bütün erdemlerini taşıyan, vatan, millet, namus, ezan, bayrak, din ve diyanet gibi değerleri uğruna gözünü kırpmadan yollara düşen kadim ve kutlu bir mirasın temsilcileriyiz. Sayısız kahramanlıklara imza atmış, bin yıldır barış, kardeşlik ve huzurun temsilcisi olmuş soylu bir mücadelenin mensubuyuz.

Bu cennet vatan bizlere şehitlerimizin, gazilerimizin ve bütün kahramanlarımızın emanetidir. Onların büyük fedakarlıkları sayesinde bugün emin bir şekilde yaşıyor, tarihimizle gurur duyuyor ve geleceğe güvenle bakıyoruz. Bizler de şehit ve gazilerimizin bizlere emaneti olan bu vatan ve değerlerimizi layıkıyla gelecek nesillere aktarmak için elimizden geleni yapacağız. Birey olarak bizler, devlet olarak hüku00fbmetimiz bu emanetin sahipleri ve onların emaneti nesilleri için fedakarlıklarına münasip karşılıkları vermek boynumuzun borcudur.

Başımızın tacı şehit yakınları ve gazilerimiz için tüm imkanlarını seferber eden hüku00fbmet, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Şehit Yakınları ve Gaziler Daire Başkanlığı'nı kurarak işe başladı. İlk önce şehit yakınları ve gazilerle ilgili tüm hakları tek çatı altında topladı. Akabinde yeni düzenlemelere imza atarak durumlarının daha da iyileşmesini sağladı. İlk yasa değişikliği, onlara pozitif ayrımcılık getirmek oldu.

Şehit yakınları ve gaziler için tazminat hakkı ve maaşlarında iyileştirmelerle devam etti yenilikler. Bu arada terör olaylarında hayatını kaybeden sivil vatandaşlarımızın da yakınlarına maaş bağlanmaya başladı. Şehit yakınlarının istihdam hakkı 2'ye çıkarıldı ve birinci istihdam hakkı şehidimizin eşi ve çocuklarından birine, ikinci istihdam hakkı ise şehidimizin anne-baba veya kardeşlerinden birine sağlandı.

Vazife malulü vatandaşlarımız da unutulmadı ve onların da çocuklarına eğitim-öğretim için ek ödeme imkanı sağlandı. Aynı zamanda YURTKUR'a bağlı yurtlardan ücretsiz faydalanma hakkı verildi.

Her alanda imkan tanınan şehit yakını ve gazilere sağlıkta da destek olundu ve katılım payı ve ilave ücretleri kaldırıldı. Görev şehidi ve vazife malulü olanların ailelerinin maaş alabilmeleri için mağduriyet ispatı gerekmeden maaşlarının bağlanması sağlandı. Başkasının bakım ve desteği olmadan yaşayamayacak derecede ağır malul olan gazilerimize ve sivil terör mağduru vatandaşlarımıza aylık bakım ücreti ödenmeye başlandı.

Vazife ve harp malulü gazilerimize, şehit yakınları ve diğer gazilerimiz gibi ev sahibi olabilme adına faizsiz konut kredisi imkanı tanındı. Konutlarında kullandıkları elektrik ücretlerinde % 40, su ücretlerinde % 50'ye varan indirimler sağlandı. Gazilerimizin anne-babalarına ve 25 yaşından küçük çocuklarına ücretsiz seyahat hakkı tanındı. Er ve erbaşlar ile vazife malulü kamu görevlilerine derece kademe ilerlemesi yapılarak maaşlarında artış sağlandı.

Mekanları cennet olan şehitlerimiz için Yüce Mevla en güzel makamları hazırlamıştır bilinci ve inancındayız. Onları rahmetle anıyoruz. Gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Önemli bazı yenilik ve değişiklikleri sıraladığım konularda devletimiz ve hüku00fbmetimiz yapılabilecek her güzelliği şehit yakınları ve gazilerimiz için yapmaya çalıştı ve çalışıyor. Bizim huzurumuz ve vatanımızın bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin aileleri ve onur duyduğumuz gazilerimiz bize emanettir. Bizim rahatımız için en kıymetlileri olan canlarını ortaya koyanları rahat ettirmek de bizim birinci görevimiz olmalı. Bunun için 81 ilimizdeki Sosyal Politikalar Başkanlıkları her konuda yardım için görev başındadır. Vatandaş olarak bizim de bu bilinçle hareket etmemiz ve o güzel insanlara hizmette, sevgide ve saygıda kusur etmememiz gerekir.

Varlıklarını varlığımıza teminat kılan, bu toprakları bize vatan eyleyen, bugünlere gelmemize vesile olan her bir şehide, her bir gaziye, isimleri unutulmuş tüm kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyor, minnetlerimizi ifade ediyoruz.

Mekanları cennet olsun.