Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2402.32
BIST 100
10163.95
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

27 Ağustos 2018

Sultan Alpaslan ve çağdaş Diyojenler

Sultan Alpaslan ve Trump, Papaz Brunson, Muhammed Dahlan, FETÖ, PKK,DEAŞ, YPG, Fettah Sisi, Beşar Esed...

İman ve küfür...

Ezelden ebede davanın adı ; Malazğirt

"Sen bir devsin yükü ağırdır devin

Kalk ayağa dimdik, doğrul ve sevin."

***

"Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik

Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik."

947 yıl önce aylardan ağustos, günlerden cuma...

O gün karşımızda Bizans vardı, bugün ABD ve onun lejyonerleri var. O gün Romen Diyojen vardı, bugün Trump, Papaz Brunson ve "Türkiye Brunson'ı koşulsuz serbest bırakırsa, döviz krizi hemen sona erebilir" diyen ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Boltonlar var. Terör örgütleri, darbeciler ve şakşakçıları var. "Suriye'de, Irak'ta ne işimiz var." diyen, kulakları ABD'den gelecek telefonda, Esed müntesipleri var. Türkiye'nin kalkınmasından kendi otomobilini , uçağını, gemisini yapmasından rahatsız olanlar var. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yapılmasından, Yavuz Sultan Selim adından, havaalanlarından yollardan, okullarda Kuran-ı Kerim, Siyer, millu00ee ve manevu00ee değerlerin öğretiminden, şehitlerden, ezandan rahatsız olanlar var. Yeni bir ulus oluşturma adına tarihi ve değerleri yağmalayan, uydurma tarih ve dil peşinde koşan içimizdeki beyinsizler var.

Malazgirt, Suriye'dir, Irak'tır, Orta Asya, Orta Doğu, Kafkasya, Afrika'dır. Şam'dır, Bağdat'tır.

Malazgirt'in duru durağı yoktur.

Hz.Peygamber'in ( S.A.V) vefatından 439 yıl sonra Malazgirt, 821 yıl sonra da İstanbul fethedildi. 1051 yıl sonra Viyana kapılarına ulaşıldı.

Malazgirt, kutlu bir davanın sadece bir aşamasıdır. Asya'dan Avrupa'ya (14 Temmuz 1683'te Viyana kapılarına) Afrika'ya uzanan süreçtir, ezelden ebede sürecek olan Nizam-ı Alem davasıdır.

Malazgirt'ten 945 yıl sonra 15 Temmuz'da Diyojen artıklarını hezimete uğratan millet, asil karakterini ortaya koydu. Malazgirt'te atının kuyruğunu bağlayıp askerlerine : " Ölürsem üzerimdeki giysim kefenim olsun diyen Alpaslan'ın 15 Temmuz'da halkı darbecilere / işgalcilere karşı meydanlara çağıran, Cumhurbaşkanı'nında ve masum vücutlarıyla uçakları, tankları durduranlarda tecelli ettiğini, sayıca çokluğun, iman karşısında eriyip gittiğini gördük.

20 Ocak 2018'de başlayan ve 18 Mart 2018'de zaferle sonuçlanan Afrin Harekatında tankın üzerinde: "İstikamet Kızılelma" diyen mehmetçik, Sultan Alpaslan'dır.

16 Nisan 2017, Malazgirt'tir. 14 Mayıs 1950 Malazgirt'tir. 29 Ekim 1923, Sakarya, Dumlupınar, Başkomutanlık Meydan Muharebesi, İstanbul'un fethi; Malazgirt'tir.

Malazgirt, binlerce yıldır süregelen ve sürecek olan kutlu bir yürüyüşün adıdır, İlayı kelimetullah'ın ( Allah'ın adaletini yeryüzüne hakim kılma) müşahhas halidir.

Fırat Kalkanı, Afrin Harekatı Malazgirt'in yansımasıdır.

26 Ağustos 1071'den 382 yıl sonra İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet atası Alpaslan'dan aldığı bayrağı köhnemiş Bizans'ın burçlarına dikerek bir aşama kaydetti. Onun torunu Yavuz Sultan Selim İslam birliğini sağlayarak, Halife unvanıyla davaya yeni bir güç kattı.

Alpaslan, Malazgirt zaferinden 14 ay sonra esir edilen bir kale komutanının hançeriyle 1072'de şehit edildiğinde henüz 43 yaşındaydı. Büyük devlet adamı veziri Nizamülmülk de 14 Ekim 1092'de Haşhaşilerce şehit edildi. 41 gün sonra da (25 Kasım 1092) Sultan Melikşah zehirlenerek şehit edildi. Bu tarihten 7 yıl sonra 15 Temmuz 1099'da Haçlılar Kudüs'ü işgal ettiler, büyük bir katliama giriştiler. 2016'da da aynısını yapmaya kalkıştılar. Amaçları hiç değişmedi; o gün Alpaslan'dı, Nizamülmülk'tü, Melikşah'tı; bugün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti... 15 Temmuz'da işgal gerçekleşseydi sonuç 1099'daki gibi olacaktı.

Bugün de azgınlaştıkça azgınlaşmalarının sebebi; Kudüs'ü ilhak etmek, Türkleri Anadolu'dan atmaktır.

Haşaşiler her daim devredeler.