Dolar (USD)
32.29
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2409.44
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 Haziran 2015

'Sum Up' Üç Kelime

"I had a lover's quarrel with the world"

Hikaye budur. Mezar taşına yazılabilecek neler var oysau2026!

Babası öldüğünde henüz 11 yaşında idi. Cebinden çıkan $8 dolardan başka hiçbir şey de bırakmamıştı. Anası kanserden gitti. Karısının ölümü en fecisi, bunalım(depresyon) ruh halinden tımarhaneye kapatılan kadın yalnız da değildi. Kendisi gibi kızları da benzer buhrandan ötürü intihar etmişti. Diğer çocuklar da, ya kanser yahut kolera tipi hastalıklardan...

60'lar gerçek manada tüm dünyada büyük kayıpların 'toprağa gömülme' zamanı olmuştur. Çok büyük kırılma noktası, bir evrilmeden ziyade tam 'hakimiyeti' süslü kelimeler ardına gizleyerek 'egemenlere' teslimiyetidir!

Bir çokları bunu soğuk savaşın doğal sonucu kabul eder. Oysa bu da bu işin kılıfı olmaktan öte bir şey ifade etmez.

Bilenen, tüm 'susturulanların' komünist yaftası, ya itham yahut o bile isnat edilmeden infazlarıdır. Klasik yöntemler tercih edilir, 'kim vurduya' gider, meczup öldürür, hatta adi, basit bir 'alacak verecek' davası süsü de işlenirdi. Eceliyle de öl(dürül)müşler vardır aralarında elbet!

İsyan ettiklerinden çok 'isyan ettirmelerinden' korkulurdu aslında. Bir nesil beri de 'gerçekçiliğin' çarkları arasında ezilen ilham perileri, asıl yüzünü şimdi göstermeye başlamıştır. Serkeşlik içindeki bohem hayatı şimdi tüm çıplaklığıyla mümbit göğsüne acımasızca bastırıyor, laventenleri ürkütüyor, yaratıcılığınızı değil tam anlamıyla ruhunuzu tedhiş ediyordu.

Bizim Mahmut Rauf'tan miras 'Semboller' de kifayet etmez artık, delişmen kalır, gerçeği haykırırsın, "It goes on"(Hayat devam ediyor usta!)

Robert Frost, tam dört defa 'Pulitzer' ödülüne layık görüldü. Bu ödüllerin hiçbiri ne maddi ne manevi ilk şiirinin($15 dolar) ederi kadar olmadı. Çünkü o şiirle 'kendini satmış!' ve geriye 'sound of sense' kalmıştı. O pazar da heryerde kuruludur zaten.

Bu gerçekle yüzleşmeyi 'kırık dökük' anlatırken, aslında bir mücadelenin hasarını da yansıtmış, Whipple'ın gözünde "gerçeğe o kadar kendini kaptımıştı ki, çılgınlık derecesinde hayalleri gerçek kabul etmişti!"

'Hayalden kaçarken gerçeğe teslim olmak, gerçekten uzaklaşmamak için de hayale sığınmak ve hayata sıkısıkıya tutunmakla' özetlenebiliru2026

"I'd like to get away earth awhile, "Bir süreliğine uzaklaşsam dünyadan
And then come back to it and over Sonra dönüp yeniden başlasam baştan başa

No to return . Earth's right place for love Daha dönüş olmaz. Burası aşk için tek doğru mekan
I don't know where it's likely to go better" Kimse inandıramaz, daha iyi bir yer olduğuna"