Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

10 Aralık 2014

Şura CHP'nin fabrika ayarlarını geri yükledi

Evet, Antalya'da düzenlenen 19. Milli Eğitim Şurası, CHP'nin fabrika ayarlarını geri yükledi. Şimdi karşımızda, yine Eski CHP var. Şimdi karşımızda, yine dindarlık ve dini değerlere itiraz eden CHP var. Bir zamanlar çokca söylenen o Yeni CHP söyleminin, bir Şuralık ömrü varmış.

Kemal Bey, bazı muhafazakar isimleri partisine taşıyarak, CHP'ye dindarlık aşısı yapmaya çalışmıştı. Son günlerde yapılan açıklamalardan bu aşının tutmadığını görüyoruz. Allah aşkına, CHP ve destekçilerinin Eğitim Şurasında alınan kararların içinden karşı çıktıkları maddelere bakar mısınız. Mesela karşı çıkılan kararlardan biri, okul öncesi çocuklara verilecek değerler eğitimidir. Biliyorsunuz, Milli Eğitim Şurasının aldığı kararlar, Bakanlığa yapılan tavsiyeden öteye geçmiyor.

Keşke Milli Eğitim Bakanlığı, Şurada alınan bu değerler eğitimi kararını filiyata geçirse... Okul öncesi verilecek değerler eğitimiyle, çocuklar erken yaşta doğruyu yanlışı öğrenseler. Günümüzde çocuklarımızın ana sınıflarındaki çoğu vakitleri oyunla geçiyor. Halbuki, çocukların o yaşlarda alıcıları sonuna kadar açıktır. Kendisine öğretilen çoğu bilgiyi hemen kapar.

Bu CHP oldum olası, dindar nesillerden hep korkmuştur. Bunlar çocuklarımızın dinini diyanetini bilerek yetişmesini istemedikleri gibi, gençlerin ecdatlarıyla bağ kurmalarınıda istemiyorlar. İşte bakın, CHP ve destekçilerinin Şura kararlarından karşı çıktığı bir diğer konuda liselerde Osmanlıca öğretilsin tavsiyesidir. Değerli Dostlar, değişmiş gibi görünüp fakat hiç değişmeyen CHP Osmanlıcanın öğretilmesine ne kadar itiraz ederse etsin, devletin tepesinden bu konuda kararlılık mesajları geliyor.

Hayata dini değerlleri öğrenerek başlayan bir genç, bonzayi benzeri narkotik bataklıklara düşmez. Hayata dini değerleri öğrenerek başlayan bir genç, Kadına şiddet ve cinayet işleyemez. Atalarının konuşup yazdığı dili öğrenen bir gencin, geçmişiyle bağları güçlü olur. Herhalde bir genç için, Osmanlıcanın İngilizce kadar kıymeti ve değeri vardır.

Bir önceki yazımda, 2015 seçimlerinin birinci partisi AK Parti'dir diye yazdım. Önümüzdeki seçimlerdede İktidar Partisinin zaferiyle karşılaşacağımızın en büyük işaretlerinden biride, CHP'nin son günlerde dindarlık ve dini değerlere yaptığı itirazdır. CHP böyle dindarlık ve dini değerlerle uğraşırsa, AK Parti'ye daha çok seçim kazandırır.