Dolar (USD)
32.22
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2525.28
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 Ocak 2015

Süreç rayında ilerliyor

Evet, ülkemizde terörü bitirme adına başlatılan Çözüm süreci rayında ilerliyor. Eğer bu süreç rayında ilerlememiş olsaydı, huzur bozucu hainler süreci sabote etmek için tüm güçleriyle bastırmazlardı. Bunlar yaptıkları eylemlerle, kendilerinin hala güçlü olduğunu göstermeye çalışıyorlar.

Değerli Dostlar, sürece başlanırken karanlık ellerin devletin sabrını taşırmak için her yola baş vuracakları tahmin edilmiştir. Büyük ihtimalle sürece girişilirken, hesaplar daha büyük provakasyonlara göre yapılmıştır. Kırk yılda kangren haline dönüşmüş bir meselenin çözümü kolay olsaydı, herhalde bugüne kadar çoktan çözülürdü.

Kırk yıllık bu meselenin çözümü çok kolay olsaydı, ta işin başında Rahmetli Özal çözerdi. Kırk yıllık bu meselenin çözümü çok kolay olsaydı, "Bu terör ya bitecek ya bitecek" diyen Tansu Çiller çözerdi. Kırk yıllık bu meselenin çözümü çok kolay olsaydı, MHP koalisyon ortağı olduğu dönemde çözerdi. Demekki ortada çözümü zor olan bir mesele var.

Ben ülkemizin Çözüm sürecini çok büyük olaylar yaşanmadan bu noktaya getirmesini, Bir İktidarın sorunun çözümünde gösterdiği güçlü iradeye, birde Kürt Kamuoyunun gösterdiği sağduyuya bağlıyorum. Eğer Kürtlerin büyük çoğunluğunda birlikte yaşama iradesi hakim olmamış olsaydı, memleketimiz şu anda bölünmenin eşiğinde olurdu. Bizi bu sondan asıl kurtaran, sorunları masada müzakere yoluyla çözme adımının atılmış olmasıdır.

Şimdi size, Çözüm sürecinin rayında gittiğini gösteren bir örnek daha vereceğim. Yıllardır ayrılık türküsü çığıran siyasetçilerin dillerinden, ayrılık türküsünün düşmesinden bahsediyorum. Artık onlarda siyasetlerini Türkiye'nin geneli için yapıyorlar. Kendilerine hedef olarak lokal alanlar seçme yerine ülkenin bütününü seçecek olmaları büyük bir normaleşme adımıdır.

Yazının sonuna doğru Kürt anne babalara sesleniyorum. Onlara ne olur evlatlarınıza sahip çıkın diyorum. Sizler çocuklarınıza sahip çıkın ki bu hainler ülkenin huzurunu bozmak için yavrularınızı kullanamasın.

 
TDV kurban