Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2438.76
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

29 Ekim 2019

Suriye ile Pax-Anadolu Düzeni başladı

Pax-Anadolu (Selam Anadolu) stratejisini; ilk olarak, 1994 yılında (bir teori olarak) gündeme getirmiştik. Pax Turkey bugün (2019) Suriye’de, Anadolu Barışı Düzeni olarak başlamıştır. Teorimizin pratik aşaması için ilk adımlar atılmıştır. Ama, daha alınacak çok yol var. Suriye krizinin çözümü; Anadolu Barışı, yani, Yeni Dünya (İSLAM) Düzeni için bir model olacak. Yeni dünya düzeni ve rejimi, Türkiye liderliğinde belirlenecek. Selam (İslam/Barış) ve Adalet (Şeriat) üzerine bir düzen ve rejim. Dünyanın rejimini (Batı/kapitalist düzeni), İslam; faizsiz, Adalet (Selam Anadolu) düzeni olarak değiştireceğiz. Ekonomik, siyasi, sosyal, her alanda, dünyanın rejimi İslami (insani) olacak.

Türkiye liderliğinde, yeni bir dünya düzeninin temelleri somut olarak atılmıştır artık. Sıra bunu devam ettirecek mekanizmaları kurmaya gelmiştir. Dünya hakimiyeti, Batı dünyasından, Anadolu (İslam) dünyasına geçiş evresine geçmiştir.

Dünyanın ADİL lider ülkesi Türkiye, süper güç olma yolunda ilerliyor. Türkiye, 3. süper güçten, 1. Süper güce doğru ilerliyor.

Türkiye; ABD ile Rusya arasında, 2. Abdülhamid Hanın izlediği denge stratejisi gibi bir strateji ile hareket ederek, dünyanın 2 süper gücü ile anlaşarak, dünyanın 3. Süper gücü olduğunu göstermiştir. Dünya bugüne kadar 2 süper güç arasında gidip geliyordu. Artık 3. Güç doğmuştur. Dünya düzeni, adaletsizlikten, daha ADİL bir dünyaya ve Türkiye liderliğinde gidiyor.

Türkiye, dünyanın 3. Süper gücüdür. Dünyayı yöneten en büyük 3 ülkeden biridir artık.

Türkiye, ABD ve Rusya’nın bundan böyle, dünyayı yönetirken adaletsizlik yapmalarının da önüne geçmiş olacak.

Suriye üzerinden, dünyanın ABD’den de Rusya’dan da daha büyük olduğu, bütün dünyaya gösterilmiştir.

Bunu Erdoğan ve Türkiye liderliği göstermiştir.

Ankara ve Soçi anlaşmalarıyla, 2. Yalta (İstanbul ya da VAN) konferansının da önü açılmıştır.

Dünyayı, Türkiye’nin liderliğine hazırlayacak (Anadolu Diplomasi Kurulu) ana mekanizmalar da kurulmalıdır.

Dünyayı en ADİL yönetecek merkez, Türkiye’dir. Ama, ana amaç, dünyayı adil (İslam) bir şekilde yönetmektir. Dünyanın rejimini (İslam/Şeriat) belirleyeceğiz.

Anadolu Barışı (Pax Anadolu-Pax Türkiye) Düzeni için;

1. Türkçe’nin ana aktör olduğu (Anadolu-ca; Türkçe, Kürtçe, Arapça, … karma) ve bütün dünyada konuşulabilecek bir alfabe ve dil sistemi üzerinde çalışılmalıdır.

2. Dünya tarihi yeniden ve objektif bir şekilde yazılmalıdır.

3. Yeni bir dünya edebiyatı oluşturulmalı. Dünya klasikleri listesi (doğu-batı-kuzey-güney bütün kültürlerden oluşan) yeniden belirlenmeli ve Anadolu Klasikleri olarak yayınlanmalıdır.

4. Dünya ADALET Bildirgesi (Veda Hutbesi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed S.A.V. mektupları, İslam dünyasının kutup yıldızları alimler, … esas alınarak) hazırlanmalı ve yayınlanmalı.

5. ADALET (Şeriat) ve Hukuk Üniversitesi kurulmalı. Bütün dünyaya İslam adaleti yayılmalı.

***

Suriye’de kaybeden Kürtler mi PKK mı?

Suriye'de kaybeden Kürtler değildir. Tam tersine, Kürtler kısmen de olsa PKK’dan şimdilik kurtarılmıştır. Suriye’de kazananlar en başta Kürtler olmak üzere; Araplar, Türkmenler ve yerel halklardır.

Suriye’de kaybedenler; CHP, PKK/PYD, DEAŞ/IŞİD, ABD, İsrail, Rusya, İran, Esed rejimi, … gibi aktörler, Suriye’nin en kaybedenleri olarak tarihe geçmiştir. Bu aktörler, bu gerçeği içlerine sindirmek yerine, yeni krizler çıkaracaklardır. Yani, Suriye krizi daha uzun yıllar devam edecektir.

Suriye krizinin çözülmesiyle;

1. Dünya, şuanda 3. Süper güç olan Türkiye liderliğinde, ABD ve Rusya’dan kurtulmuş olacak. Zamanla 2 güç de Suriye’den çekilmek zorunda kalacak.

2. İslam dünyası İsrail’den kurtulmuş olacak. İsrail’e, Türkiye’den güç alan yeni bir Suriye komşu olacak. Bu Türkiye’nin İsrail ile direk komşu olması demektir. İsrail bundan böyle eskisi gibi rahat edemeyecek.

3. Kürtler PKK’dan kurtarılmış olacak. Bu da Türk-Kürt birliği ve dolayısıyla İslam birliğinin yolunun açılması demektir. Kürtlerin dış güçler tarafından kullanılarak, İslam dünyasının parçalanmasının önüne önemli ölçüde geçilmesi demektir.

***

CHP ve HDP yabancı muhalefet mi?

MİLLİ MUHALEFET ihtiyacı var. Zira ana muhalefetimiz yabancı muhalefet olma yolunda hızla ilerliyor.

İzmir milletvekilli Ali Yiğit daha önce: “İzmir AB'ye girsin” demişti

İzmir belediye başkanı Tunç Soyer de adeta: “Kıbrıs'ı Yunanistan'a verelim “ diyor.

Bunları PKK yöneticileri bile söylemediler.

PKK (PYD/YPG) terör örgütü değil diyen, sınırımızda PKK olsun diyen CHP’liler bile var.

Bu söylemler parti kapatılma gerekçeleri bile olacak kadar ağır nitelikler taşıyor.

HDP zaten ne milli muhalefet ne de Türkiye partisi. Hatta bir parti bile değil. Fiili olarak parti, eylemleri ile ise, bir terör örgütünden daha fazlası. Maalesef, milli muhalefet boşluğumuz devam ediyor.

***

ESED ile görüşelim mi?

Muhalefetimiz çözüm üretemiyor. Strateji belirleyemiyor. Neredeyse her konuda olduğu gibi, çözüm önerileri sunamıyor. Bunun yerine Esad sakızını sürekli çiğniyor. Elbette çözüm olacaksa, gerekirse Esed rejimi ile de görüşülebilir. Türkiye buna inansa, bunu da yapar.

ESED rejimi kurtuluş savaşı mı veriyor da ESED rejimi ile görüşelim?

Esed rejimi, topraklarını yıllardır işgal altında tutan İsrail ile mi savaşıyor?

Esed, topraklarını işgal eden ABD ile mi savaşıyor?

Esed rejimi, kendi vatandaşlarını öldürüyor.

Esed ile tekrar görüşmenin şartları:

Esed yeni bir seçimle tekrar seçilirse, ancak o zaman Esed ile görüşülebilir.

***

Suriye’de son durum

Şimdilik Arzı Mevud koridoru engellenmiştir. PaxAnadolu (Anadolu Barışı) Koridoru kurulmuştur.

Suriye Kürtleri de kısmen PKK’dan kurtarılmıştır.

Türk-Kürt birliği ve dolayısıyla bunun üzerinden, İslam birliği için en büyük adım atılmıştır.

İslam dünyasının İsrail’den, Kürtlerin PKK’dan ve dünyanın da ABD’den kurtulmasının yolu artık açılmıştır.

Türkiye; ABD ve Rusya ile yaptığı anlaşmalarla, yeni bir dünya düzeninin, Anadolu Barışının, Pax-Anadolu düzeninin temellerini atmıştır.

ALLAH yolumuzu açık etsin.

***

Haftanın twitter mesajları

ABD, Suriye'de kurduğu DEAŞ/IŞİD kampında bulunan ve kendi adamı olan Ebubekir El Bağdadi'yi ortadan kaldırarak, Türkiye'nin yapacağı operasyonu mu engelledi? Yoksa Halifeliği Suud Selaman’a mı verecek. Selman Halife olarak ilan edilebilir mi? Bunu zamanla göreceğiz. ABD, İslam dünyasını bir halife etrafında toplayarak, Kürtleri de PKK çatısı altında toplayarak, … Türkiye’nin İslam dünyası liderliğini engellemeye çalışıyor.

***

Türkiye'nin yapacağı en büyük operasyonlardan biri de, ABD'nin Deyrzor'daki DEAŞ/IŞİD kampında tuttuğu, Ebubekir El BAĞDADİ'yi yakalamasıdır. El Bağdadi'ye karşılık ABD'de bulunan herkes alınabilir.

13:02 - 25 Eki 2019

https://twitter.com/AnadoluMilleti/status/1187670719548837888

*

Türkiye'nin yapacağı en büyük operasyonlardan biri de, ABD'nin Deyrzor'daki DEAŞ/IŞİD kampında tuttuğu, CIA Ajanı Ebubekir El BAĞDADİ'yi yakalamasıdır. El Bağdadi'ye karşılık ABD'de bulunan (Fethullah GÜLEN dahil, ...) herkes alınabilir.

12:40 - 25 Eki 2019

https://twitter.com/AnadoluMilleti/status/1187665144647692290

*

Türkiye'nin yapacağı en büyük operasyonlardan biri de, ABD'nin Deyrzor'daki DEAŞ/IŞİD kampında tuttuğu, CIA Ajanı Ebubekir El BAĞDADİ'yi yakalamasıdır. El Bağdadi'ye karşılık ABD'de bulunan herkes alınabilir.

12:39 - 25 Eki 2019

https://twitter.com/AnadoluMilleti/status/1187670719548837888

*

IŞİD lideri El-Bağdadi, işi bittiğinde okyanusa atılan El Kaide Lideri LADİN gibi o da ABD adamıdır. İşi bittiğinde, Akdeniz'e atılacaktır.

21:11 - 27 Ağu 2016

https://twitter.com/AnadoluMilleti/status/769598267504091137

***