Dolar (USD)
32.25
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2416.40
BIST 100
10268.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Ekim 2013

Taksim kavgası sanal oyuna girdi

TAKSİM Gezi olaylarının yankıları devam ediyor. Taksim'de yaşananlar bu kez bir bilgisayar oyununa konu oldu. Ancak bu konu olma biçimi son derece enteresan.

12 milyon kayıtlı kullanıcısı ile Türkiye'nin en çok oynanan online oyunu Wolfteam, oyun içine entegre ettiği Taksim haritası ile mücadeleyi Türkiye'ye taşıdı. Amaç, Taksim Anıtı'nı istiladan kurtarmak. İlginç değil mi? Taksim Anıtı'nı kimler istila etmiş de kurtaracaklarmış!

Oyun içine entegre edilen Taksim haritası, son günlerde oyuncuların dikkatini çok daha fazla çekiyor. Oyunda Taksim; düzeni bozulmuş ve kurt adamların istilasına uğramış bir yer olarak tasvir ediliyor. Kurt adamlardan kastedilen kimlerdir? Hükümet mi, ülkücüler mi?

Oyunun en önemli özelliklerinden biri de, Türk bilim adamları tarafından geliştirilen elektro manyetik kalkanlar ve son teknolojik silahlarla çevrilerek korumaya alınan Taksim Anıtı'nın zarar görmesini engellemek. Oyun böyle olunca oyunda Taksim'i kurtarmak da oyuncuların bir numaralı görevi haline geliyor.

SHR Grup ve Joygame Pazarlama Direktörü Ozan Aydemir, konuyu şöyle özetliyor: "2009'un sonbaharında Wolfteam'i Türkiye'ye armağan ederken, oyuncularımıza hep kendi kültürümüzden de parçalar göstermek istedik. Taksim haritası da bunun en önemli parçası oldu. Taksim tasarımı gelecekte geçen bir hikaye kurgusunda Taksim'in kurtarılması ile ilgiliydi. Ne kadar işgal olursa olsun Taksim Anıtını korumak için hikayeyi baştan aşağı değiştirdik. Zaten popüler olan haritamız, son dönemdeki üzücü olayların ardından daha da dikkat çeker hale geldi. Umarım bu tarz olaylar ve kurgular sadece kurgu ve eğlence unsuru olarak oyunlarda kalır ve kalmaya devam eder."

Yavuz kurtlara karşı!

Joygame ayrıca oyunculara yeni bir heyecan getirmek için son olarak Wolfteam'e Topkapı Sarayı haritası ile Yavuz Sultan Selim'in karakterini ekledi. Yavuz Sultan Selim Han'ın adının, İstanbul Boğazı'na yapılacak üçüncü köprüye verilmesinin ardından başlatılan tartışmaları hepimiz biliyoruz. Hal böyleyken, Yavuz Sultan Selim Han'ın bir bilgisayar oyunu içine yeni birk karakter olarak eklenmesi ve "Kurtlara karşı" savaştırılması projesi de hayli enteresan geldi bana. Bilgisayar oyunu deyip geçmemek gerek. Bu tür oyunların içinde çok çok ilginç mesajlar veriliyor.