Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Nisan 2017

Tam bağımsız bir Türkiye için 'Evet'

Buram buram Anadolu kokan güzel bir ilimizdir Adıyaman. Daha uçaktan iner inmez bu sıcaklığı, duyguyu hissedebiliyorsunuz. Birkaç yıl kadar evvel AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş Hanımefendi'nin davetlisi olarak gitmiştim. Hala eşe dosta anlatırım bu güzel insanlarıu2026

Bu Pazar tekrar gitmek nasip oldu. Adıyaman Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut ve sevgili kardeşim İrfan Altıntel referanduma az bir zaman kala "Tam bağımsız bir Türkiye için Evet" konulu bir konferans düzenleyerek beni şereflendirdiler.

Sincik bilindiği gibi 1 Kasım seçimlerinde %97 oy oranıyla rekor kıran bir ilçemiz. Erdoğan'ı Kürtlerin de lideri olarak görüyorlar ve bu ülkenin vatandaşları olmaktan şeref duyuyorlar.

Oysa Sincik eski Türkiye'nin ceberrut yüzünü görmüş bir ilçe. PKK terör örgütüyle danışıklı dönüşüklü iş tutan Eski Türkiye düzeneği ne yaptıysa Sinciklilerin içindeki vatan sevgisini söküp atamamış. Bugün fıtratı bozulmamış kadim medeniyetimizin izlerini taşıyan ender bakir ilçelerimizden biri olarak kalmayı başarmış. Birazdan ne demek istediğimi somut örneklerle anlatacağım.

Köyleriyle birlikte yaklaşık 18 bin nüfusa sahip bu güzel ilçeye adım atar atmaz yöneticilerinin ne denli mahir olduğunu anlayabiliyorsunuz. Mehmet Korkut ilçeye 50 milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade ettikten sonra halihazırda temelleri atılan projeleri, devam eden inşaatları, yol çalışmalarını ve mesire alanlarını vs tek tek gösterdi. Hakikaten şehrin çehresini değiştiren güzel çalışmalar bunlaru2026

Sincik'te on yıldır Adliye Binası yok. Yıllardır adliyelik tek bir vaka yaşanmadığı için olsa gerek bu kuruma gerek duyulmamış. Sincikliler bu durumu şakayla karışık "adliye burada iş yapamadı" diyorlar. Emniyet binası var ancak oraya da şimdiye kadar ciddi sayılmayacak derecede bir iki hadise intikal etmiş. Çünkü Sincik'te toplumsal ilişkiler çok sağlam ve güven esasına göre tesis edilmiş. İlçede tam bir Osmanlı kültürü hakim ahlak, adalet ve dürüstlük birinci derecede önem verdikleri değerleru2026

İrfan, esnaf burada akşam saat 20:00 gibi dükkanlarını kapatır dedi. Kapatır dediğime bakmayın. Öylece bırakıp gidiyorlar hatta kimi zaman kapılarını bile kilitlemiyorlarmış. Bu tablo Çağrı filminden bir sahneyi anımsattı banau2026 Eğer gece vakti canınız elma çekerse gidip manavdan alıyorsunuz ve ertesi günü parasını takdim ediyorsunuz. Büyük şehirlerden gelenler ilk elde yadırgayabilir ancak bu onlar için gayet normal.

Bizleri yıllardır kendi kültür, örf ve adetlerimizden kopartarak batı standartlarında çağdaş, laik, ilerici, liberal bir toplum yapmak isteyen CHP zihniyetinin idrak edemeyeceği bir şey bu! Ve pek tabidir ki medeniyetini menfaat ve bireysellik üzerine inşa eden batı kültüründe de rastlanılmayan bir durum.

Malazgirt'te temelini attığımız işte bu asil ve şerefli birlikteliği, vatan bilincini, mensubiyet duygumuzu söküp atmak için ne gerekiyorsa yaptılar. Beceriksiz, millete uzak, değerlerinden kopuk, kültür ve tarihimize yabancı ithal zihniyetteki yöneticiler marifetiyle bu sağlam doku zarar görmüştü. PKK'yı da bu coğrafyadaki Kürtlerin kimyasını bozmak ve dejenere etmek için kurdurdular.

Erdoğan işte bu topraklarda bozulan ilim, irfan idrak ayarlarımızı yeniden tesis etti. Bu ülkede yaşayan her kesimden vicdanlı insanın umut kaynağı oldu. 16 Nisan'da ona kulak verenler; bu birlikteliği, canlılığı, renkliliği, adaleti, güveni, ahlakı yeniden tesis etmek isteyen bu toprağın evlatlarıdır. Bu yüzden hile, yalan ve tehdit dolu bir kampanya yürüterek bu ruhu bu insicamı bozmak istiyorlar.

16 Nisan'da bu topraklarda yaşanan canlılığı, neşeyi, huzuru, zenginliği, kültürü yeniden tesis etmek için sandık başında olacağız. Kürt'le Türk'ün bir arada aynı davaya baş koyduğunda neler başarabildiklerini bilen/hatırlayan bir millet şuuruyla ve ortak vatan duygusuyla o gün orada olacağız.

Sömürgeci batılı güçler bin yıldır Kürtlerle Türklerin önünde hiçbir gücün durmadığını, bu iki kadim halkın, Allah inancıyla ve vatan bilinciyle her şeyin üstesinden geldiğini çok iyi biliyor. Bu yüzden bizi millet olma şuurundan koparmak istediler. Onlara en güzel cevabı tek yürek, tek yumruk olmuş bir vaziyette 16 Nisan'da vereceğiz.

Liderimiz Erdoğan her türlü riski alarak kardeşlik hukukumuzu bitiren bu kirli zihniyete karşı tek başına çetin bir mücadele veriyor. Onun yanında onun yükünü omuzlamak için "evet" demeliyiz.

Kendilerine de ifade ettim. Kürtlere değer, kıymet veren bir Türk olarak diyorum ki; bu topraklarda eski kalitemizi yakalayana kadar var gücümüzle mücadele etmeliyiz. Mazlumlara "belde- i emin" olan bu topraklarda tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet demek için 16 Nisan günü tek yürek halinde "evet" demeliyiz.