Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2445.98
BIST 100
10173.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 Ocak 2014

Tansiyon düşmeli\u2026

GÜNLERDİR, sanal alemde, dostlara arkadaşlara sesleniyorumu2026 Sükunet lütfen diye yalvarıyorum. Ama nedense bazıları, ortalığın ateş havasında olmasına pek hevesliymiş gibi mesajlar attı durdu. Hatta, önceki gün, Hocaefendi'nin Başbakan'a mektup gönderdiği haberinin iyi bir gelişme olduğunu paylaşınca, hemen biri itiraz etti: O mektup Başbakan'a değil, Gül'e gönderildiu2026

Şimdiu2026 Başbakan'a gönderilen mektup ve hediyeleri nasıl yorumlamamız gerekiyoru2026 Fethullah Gülen hocaefendinin mektubunun detayları belli oldu. Konuya ilişkin Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı bir açıklama yaptı. Ve ardından Herkul.org'da mektupla ilgili detaylara yer verildi.

BAŞBAKAN'A HEDİYE YOLLANDI

Yazıda, mektup yazılmadan önce Gülen'in tansiyon düşürmek amacıyla Başbakan Erdoğan'a hediye gönderdiğine vurgu yapıldı.

"Dershane konusuyla başlayan tartışmaların büyümesi neticesinde, bazı duyarlı insanlar, mektuplar ve mesajlar gönderip muhterem Hocamızı ve sevenlerini sessizliğe davet ettiler. Problemin bir yangına dönüşmemesi için acil tedbirler alınması gerektiğini ve bunun ilk basamağını sağduyulu mesajların, hatta bir süre süku00fbtun teşkil ettiğini söylediler. Bu arada bizzat gelip görüşme talebinde bulunanlar da oldu. Muhterem Hocamız, "Zahmet buyurmayınız; sulhün yanında duracağımızdan ve elimizden geldiğince herkesi süku00fbnete çağıracağımızdan emin olunuz!" manasına gelen cevaplar verdi. Gerçekten de o son sohbetinin akabinde hiç hasbihalde bulunmadı ve her fırsatta çevresine "Lütfen güncel olaylarla oyalanmayalım; imanda derinleşmeye ve hizmetlerimizi sürdürmeye bakalım!" dedi. Bu güzel niyetinin bir nişanesi olarak, buraya ziyarete gelen bir dost aracılığıyla sayın Başbakan'a iki imzalı kitap da gönderdi ve iyi dileklerini ifade etti."

O dostun ise, Zaman'ın eski yazarlarından Fehmi Koru abi olduğu söyleniyor. Umuyorum ki, bu mektup, ortalığın bir nebze olsun sakinleşmesine, ülkemizin yeniden huzura ve istikrara kavuşmasına öncelik edecektir. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Mektubun detayları o kadar önemli değil bence. Bütüne bakmak lazım. Bir sükunet çağrısı varsa buna destek vermek lazım.. Her iki taraftan da tabii ki..

BU KISIN SİYAH ZEMİN İÇİNDE GİRSİN..

Güle güle Mustafa

Öğrencilik yıllarından, yurt arkadaşımız Mustafa Kalyoncu'nun vefat haberini duyunca çok üzüldüm. Bizler ona Tombik diye seslenirdik. O bizim meslekte, Tashih Servisi'nin son temsilcilerinden biriydi. Daima güler yüzlüydü. Son yılları hayli sıkıntı içinde geçti. Ve zavallı kalbi bu sıkıntılara dayamadı belli ki.. Allah rahmet eylesin. Mustafa Kalyoncu için, Salı günü Fındıkzade'deki Trabzon öğrenci yurdunda, akşam bir etkinlik yapılacak. Sevenlerini bekliyoruz.