Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.65
Gram Altın
2411.99
BIST 100
10095.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Ocak 2024

​Tarih huzurunda hesabını verir...

Değerli okurlarım, 2024’ün ilk buluşmasında, Tüm Okurlarımıza sağlık afiyet içinde geçecek bir yıl diliyorum.

Aslına bakılırsa, yıl denilen zaman dilimini çok uzun görmemek lazım... İşte bakın... Bize daha dün girmişiz gibi gelen 2023 yılını bitirip, 2024 yılına geçtik.

Dolayısıyla... Yaşadığımız zaman ile bize verilen ömrün kıymetini bilip, ona göre değerlendirmeliyiz. Yoksa son pişmanlık, bu konuda bir şey ifade etmiyor.

Tabi zaman kavramı insanlar için önemli olduğu kadar, ülkeler içinde önemli... Şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Ülkeler adına, mevcut zaman iyi değerlendirilmediğinde, ortaya beka sorununa varacak kadar sıkıntılar çıkabiliyor.

Biz ülke olarak, geride bıraktığımız asırda epey tecrübe edindik. Kısacası... Darbeler, muhtıralar, siyasi ve ekonomik krizler dahil, yaşanabilecek her ne varsa yaşadık.

Evlatlarımızın bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamayacaklarına inanıyorum. Çünkü, son dönemde eskiye dönüş olmasın diye önemli adımlar atıldı.

Ben bu adımları taçlandıracak olan, memlekete Sivil bir Anayasa kazandırmaktır derim. Evet şu anda siyaset yerel seçimlere kilitlenmiş durumda...

Umarım... Yerel seçimler sonrası, siyasetin bir numaralı gündemi Yeni Anayasa olur. Gerçekten Yeni Anayasa ihtiyacı ertelenemez bir ihtiyaçtır.

Kim bu ihtiyacı görmezden gelirse, tarih huzurunda hesabını verir.