Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2408.99
BIST 100
10222.49
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Tebrikler Fas

Fas, İspanya’yı yendi. Dindaşımız, bir sempatimiz olan Fas halkına takdirlerimizi sunuyoruz. Fas’ta futbolcuları ayrı ayrı kutluyoruz. Fas daha önce de Belçika’yı ve arkasından da Kanada’yı yenerek grubunu lider bitirdi. İspanya’yı yenmesi de büyük bir başarı kabul edilmelidir.

Bu zamana kadar Afrika’dan dünya kupalarında çeyrek finale kalan az sayıda ülke olmuştur. Daha önceden de Gana çeyrek finale çıkmıştı.

Fas’ın çeyrek finale çıkması bir çok ülkede büyük bir coşku yaşanmasına sebep oldu.

Fas’ın çeyrek finale kalmasından gurur duruyoruz. Ancak resmin büyüğüne bakmak lazım. Avrupa’dan 5, Amerika’dan iki takım çeyrek finale kaldı. Yedi ülkenin tamamı da hıristiyanlardan oluşuyor. Sadece Fas halkının müslüman olması bizim için önemli. Ancak çeyrek finale kalması bir ölçü mü?

Fas’ın çok iyi oyuncuları Avrupa’da oynuyor. Daha doğrusu Müslüman ülkelerin futbolcuları Avrupa’da top koşturuyor.

Neden çeyrek finalde başarılı olamıyoruz veya daha üst seviyelere çıkamıyoruz?

Bununla ilgili çok sayıda sebepler ileri sürülebilir. Bize göre bir futbol ekolu, futbol sistemi oluşturamıyoruz. Asya’dan da başarılı futbol ekibi yoktu.

Güney Kore ve Japonya gibi ülkelerde çok fazla başarılı gözükmediler. Demek ki başarılı olmak için başka şeyler de lazım.

Not-1: Katar’daki maçları izledik. Katar bizim dostumuz olan bir ülke. Bu küçük ülkede turnuvanın düzenlenmesinin gerekçesi neydi?

2-Portekiz’in galip gelmesini ilginç bulduk.

3-İngiltere ve Fransa arasındaki maçı dört gözle bekliyoruz. Almanya’nın ve İspanya’nın bitmesini elenmesini olağan karşılamıyoruz.

4-Dünya Kupası’nda Katar’da hakemlerimizin olmama işini nasıl açıklayabiliriz? Bu konuda federasyonumuzun ihmali söz konusu mudur?

5-Arda Güler’den çok şey bekliyoruz. Avrupa’da oynamasını temenni ediyoruz.

6-Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. Dünya Kupasında hakemlere olan itiraz yok denecek kadar azdı.

Sonuç: Türk futbol ekolünü oluşturmanın zamanı geldi.