Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2446.86
BIST 100
10173.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 Aralık 2016

Tehlike devam ediyor

15 Temmuz öncesi...

11 Aralık 2013'te İngiltere parlamentosunda FETÖ'nün Türkiye konulu toplantı düzenlemesinin, beş gün sonra (17-25 Aralık) başlatılan ve "Büyük Yolsuzluk Operasyonu" adıyla kamufle edilmeye çalışılan darbe girişiminin üçüncü yılı.

AB, ABD (üst akıl), bugün de aynı yöntemlerle döviz kuru üzerinden 15 Temmuz darbesini derinleştirmeye çalışıyor.

Üst akıl 14Temmuz'da ısrar ediyor.

Üst aklın militanlarının Fırat Kalkanı'nı saptırma girişimleri, iktidar ve MHP'nin mutabakata vardığı anayasa değişim sürecini ölüm-kalım mücadelesine sokmaya çalışmaları, yüzde doksan sekizle de halk desteğini alsa halk oylamasını tanımayacaklarını söylemeleri, meydanlarda terör medyasının üyesi olmakla itham edilenleri basın özgürlüğü kılıfıyla masum ve magdur göstermeye çalışmaları, NATO'nun, bünyesindeki darbeci subayları koruması, Yunanistan'ın darbecileri iade etmemesi, ABD'nin Eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman'ın, Washington'da Bipartisan Policy Center- Partilerüstü Siyaset Merkezi tarafından düzenlenen ve Türk- Amerikan ilişkilerinin ele alındığı panelde, Türkiye'nin bir iç savaşın eşiğine doğru ilerlediğini, bunun Türkiye ve bölge için çok tehlikeli olduğunu, böylesi bir durumun Amerika'nın çıkarlarına da ters düştüğünü söylemesi, Almanya ve Belçika'nın teröristlere kol kanat germesi 14 Temmuz'da ısrarın şartlarının işaretlerinden.

İç savaş planlarını 15 Temmuz'da ortaya koydular.

14 Temmuz...

1960, Adnan Menderes'in idamı, muhtıralar, darbeler, sağ- sol, ideolojik, etnik çatışmalar, 1988 Özal suikastı, 28 Şubat1997 Post modern darbe süreci, iç savaş planlarından bazıları.

Ekim 2003'te Ankara'da Tandoğan Meydanı'nda ( şimdiki adı: Anadolu Meydanı) "Cumhuriyet Mitingleri" adıyla düzenlenen mitingde " Ordu Göreve" pankartları açanlar darbe şartlarını oluşturmaya çalışıyorlardı.

17 Mayıs 2006'da Danıştay'da katliam yapanlar, 2006'da Rahip Santoro'yu, 2007'de Hrant Dink'i katledenler, 367'yi dayatanlar, gece yarısı e -muhtıra yayınlayanlar, iktidar partisine kapatma davası açanlar 15 Temmuz darbe girişimini meşrulaştırma faaliyetlerinin figüranlarıydılar.

"Şartlar oluşursa darbe meşrudur"u kendilerine ilke edinenler, "şartları" oluşturmaktan vaz geçmiş değiller. Dün olduğu gibi bugün de aynı yöntemlere devam ediyorlar.

MİT'e operasyona kalkışılması, 2012, Gebze Otoyol ihalesinin iptali sonrası Gezi olayları,Divan Otel'in üs olarak kullanılması, Ekim 2013'te ABD'de PKK-FETÖ ( YENİ PKK: PENSİLVANYA- KANDİL KONSEYİ) silahlı çatışmalı süreci başlatma kararı FETÖ mensubu Süleyman Hamit Müftigil'in açıklamaları 14 Kasımda dershaneler bahanesiyle cepheden saldırıya başlamaları, 11 Aralıkta İngiliz parlamentosunda FETÖ''nün Türkiye konulu toplantı yapması, şu an kaçakların bu toplantıya katılması, Türkiye'nin DEAŞ'e yardım ettiği iftirası, bundan beş gün sonra (17 Aralıkta darbeye yeltenmeleri, 1-19 Ocak 2014'te Mit tırların durdurulması, 30 Martta belediye seçimlerindeki terör yandaşlarının ittifakı 6-8 Ekim Diyarbakır olayları Yasin Börü ve elliden fazla vatandaşın katledilmesi, 7 Haziranda milletvekili seçimlerinde terör destekçilerinin işbirliği, Temmuz 2015'te Suruç'ta polislerin şehit edilmeleri, hükümet kurulamaması...1 Kasım seçimleri... Şeflik artıklarının lise gençliğini kışkırtıcı, kanlı söylemleri... 15 Temmuz katliamına giden sürecin dolgu malzemeleriydi.

Rıza Sarraf'ın 15 Temmuz'dan üç ay önce ( Mart 2016) ABD'de tutuklanması da darbe sonrasına hazırlıktı; Cumhurbaşkanı'nı Rıza Sarraf'la aynı suçtan, aynı yerde yargılanıyor göstereceklerdi.

15 Haziran 2016'da, darbeden bir ay önce, CIA ajanının "Mutlaka hesaplaşılacak "sözüyle bugün Eric Edelman'ın "iç savaş"la Türkiye'yi tehdit etmesi, Batı'nın terör örgütlerini koruyup kollaması, dövizi; tank, f-16 gibi, silah olarak kullanması tehlikenin devam ettiğininin göstergesidir.