Dolar (USD)
32.32
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2388.27
BIST 100
10255.33
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 Eylül 2023

​Teknoloji bilim ve gayesi…

Geçtiğimiz hafta, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Teknoloji fuarı Teknofest Ankara’daydı. Kaç yıldır fırsat olup diğer şehirlerdeki festivale götüremediğim çocuklarımla her gün ziyaret ettik fuar alanını. Çocuklarımın yüz binlerce insan arasında yakıcı sıcağa aldırmadan festival alanına bir an önce varabilmek için duyduğu heyecanı görmeliydiniz. Gerçi kalabalıkta o heyecanı duymayan ne çocuk ne de yetişkin kimse yoktu.

Akın akın festival alanına giden yüz binlerce insanla birlikte o sıcağa aldırmadan keyifle, gururla ve hüzünle gezdik stantları.

Bayraktar ailesinin öncülüğünde başlatılan teknoloji festivali her şeyden önce çocuklarımıza, önceki kuşaklarda olduğu gibi Batı karşısında ezik, sinik ve kompleksli olmamayı öğretmesi açısında önemliydi. Hamdolsun, laik Batı hayranı küçük bir ezik azınlık dışında bu milletin çocukları artık kendisini Batı karşısında küçük görmüyor.

Bin yıla yakın bölgemizde ve dünyada adalet dağıtmış bir milletin ahfadından olarak gururla gezdim ama bir yandan da hüzünlendim fuarı gezerken…

Son on yılda önüne “takoz” konulmadan yapılan üretimlerle ne hale geldiğimizi görüp sevinirken, seksen sene önce başlayan üretimin, Batıcı zihniyet tarafından yok edilmeseydi dünyada savunma sanayiinde hangi noktalarda olabileceğimizi düşünerek hüzünlendim.

Pilotlarımızın gökyüzünde adeta dans ettirircesine kullandıkları uçak ve yerli üretim helikopterleri görünce, 80 sene tamamen yerli olarak üretilen uçakları, Kayseri’de kurulan uçak fabrikasını ve üretilen yüzlerce uçağın çürütülmesi geldi aklıma, hüzünlendim.

Sabah akşam millete “Batı ileri, Batı müreffeh, Batı bilim ve teknolojide üstün” diye höyküren zihniyetin, ülkenin her üretimini daha doğmadan boğduğunu ve Batı üretim yaparken milletin inancıyla, başörtüsüyle sarığıyla, Kuranı ve namazıyla uğraştığını hatırlayarak öfkelendim.

Ülkemizin son dönemde askeri siyasi ve teknolojik olarak ürettiği ve başarılı hale getirdiği hiçbir projeyi desteklemeyen Batıcı laik CHP zihniyetinin, inançlı, vatanına milletine değerlerine ve tarihine bağlı insanların ürettiği her şeyden rahatsız olması boşuna değil. Çünkü her şey, hizmet ettiği gayesine göre kıymet bulur.

Bilim ve teknoloji de hizmet ettiği gayesiyle kıymetlidir.

Amerika teknolojide ileri bir seviyede ve bu teknolojiyi dünyayı kan gölüne çevirerek sömürmek için kullanıyor. Bu teknoloji kutsanacak bir teknoloji değildir.

Allah için, İnsanlık için, adalet için olmayan, yani gayesi kötü olan başarı ve ilerleme bizim kabul edeceğimiz bir ilerleme değildir.

Temel olarak bir Müslüman için ilerleme, Allah Resülünün ruhaniyetine yakınlaştıkça olur. Bilim ve teknoloji bu gayeye hizmet ettirebildiğimiz ölçüde kıymet bulur.

Aynı şekilde gündemi yoğun şekilde meşgul eden spor müsabakaları da öyle. Sporda başarı ülkemiz adına güzel bir şey. Fakat bu başarı, özellikle spora yönlendirilmesi gereken gençliğe zehirli bir yaşam tarzını “örnek olarak” dayatma vazifesine çevrilmişse öyle bir başarıya ihtiyacımız yok bizim.

Yaşam tarzı milletlerin geleceğini de belirler.

Çünkü, teknoloji sanat spor veya herhangi bir alanda kazanılan başarı ve ilerleme, insanları inancından ruh kökünden vatan ve millet aidiyetinden, mukaddesatından ve geleneklerinden kopartıyorsa, zaten o ilerleme ve başarı bir müddet sonra milleti yok eden bir silaha dönüşecektir.

Tarih ve günümüz bunun örnekleriyle doludur.

Bakın, bugün vatan millet aile din gelenek karşıtlığı yapan kişilerin ortak özelliği ulvi ve mukaddes hiçbir duyguya ve aidiyete sahip olmadan, sadece hedonist zevkler uğruna tüketeceği bir hayat peşinde koşmasıdır. Böyle bir anlayışa sahip gençlik sadece küresel kuklacıların piyonu olur.

İslam’a düşmanlık eden hiçbir kimse vatana ve millete dostluk etmemiştir bu ülkede. Bu toprakların mayası da ruhu da İslam’dır. Kim ne yaparsa yapsın, isterse dünyanın en güzel sanat eserini ortaya koysun, şayet İslam düşmanlığı yapıyor, milletin inancına, değerlerine düşmanlık ediyorsa o kişi bizden değildir ve bizden olmayanın başarısı bizi ne ilgilendirir ki?

Teknoloji festivalini yapan önünü açan destekleyen herkesten Allah razı olsun. Bu şekildeki festivallerin her alanda benzer şekilde yaygınlaşarak devam etmesini bekliyoruz.

Rabbim gayesiyle rızasına ulaşma çabasındaki nesillerin yolunu açık etsin.