Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 Ağustos 2015

Tercih Senin



Artan terör olayları, herne kadar bizim iflah olmaz iyimserliğimizle değerlendirip HDP için belki de fırsat olması gereken PKK ile arasına mesafe koyma beklentisi maalesef sürekli boşa çıktığı hengamda ciddi değerlendirmeye muhtaçtır.

HDP herne kadar yanlış güdümler altında siyaset yapıp PKK hakimiyetinde hareket etse de, ki görülen en azından söylemlerine yansıdığından anlaşılan bu durumdan kendilerinin de pek 'memnun olmadığıdır', yine de demokrasi içinde parti kapatmak gibi yaklaşım doğru değildir!

Hoş, Selahattin Demirtaş'ın ve diğer birçok HDP'li vekil ve mensuplarının söylemindeki 'yumuşaklık' sadece hakiki barış istemelerinden falan değildir. O yüzden PKK'ya 'silah bırakma' çağrısı yapmıyor. Bunun en büyük sebeplerinden biri son zamanlardaki Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçekten tüm dünyada hissedilen etkili operasyonlarıdır.

Daha düne kadar pervasızca nerdeyse tüm dünyaya meydan okumaya kalkan PKK ve ona yakın internet siteleri son zamanlarda 'kuyruğunu kıstırıp' adeta 'yalvarırcasına' operasyonların durdurulmasını istemesi bunun bariz göstergesidir. Burda en büyük darbeyi de Kuzey Irak yönetimi, yani Barzani'den yemektedir!

Propaganda hem çok etkili ve maalesef yerinde çok 'pis' bir iştir. Öyle ki aka kara, karaya ak dedirtmek için her tür melanet mübah görülür. Suruç'ta 32 kişinin ölmesinin sebebini Türkiye hükümeti, yani AKP, yani dolaylı ve doğrudan Erdoğan göstererek tekrar silaha sarılan PKK, yaptığı propaganda ile sanki AKP olayları başlatmış gibi göstermektedir.

Bir diğer kara propaganda olan ve Hüda Kaya gibi sözde mütedeyyin görünen kimselerin bile gözünü siyasi menfaati nedeniyle kan bürümüş bu teröristlerle yanyana görünmekte beis görmemesi olayın vehametine büyük delildir. AKP'nin değil DEAŞ'e karşı olmak bilakis yardım ettiğini iddia etmek gibi akıl ve izan dışı propaganda ile PKK'nın terörünü meşrulaştırma çabası, DEAŞ'ın Türkiye içinde gerçekleştirdiği bir kaç eyleme karşı yurtiçi polis operasyonları, gerek yurtdışı askeri operasyonları 'yetersiz' gösterme ve fakat PKK'nın terörüne sessiz kalma beklentisi, işte tüm iyiniyeti ortadan kaldıran hareketlerdir.

Biz ne kadar HDP'yi ve hatta PKK militanlarını tüm Türkiye halkı olarak 'demokratik sistemin' içinde görmek, tutmak istiyorsak, PKK'nın elebaşları ve uzantısı, sözcüsü konumuna gelen HDP bunun aksi tavırlar içinde pervasızca bu isteğe meydan okuma azminde maalesef.

Ben yine de tüm bu olanlara rağmen iyiniyetin korunması taraftarıyım. Bu yüzden ısrarla HDP'yi meşru siyasetin içinde görmek istiyorum. HDP tüm spekülasyonlara rağmen herkesin kabul ettiği gayet demokratik seçim yapılmış 80 milletvekili ile meclise de girmiş. Ve de Selahattin Demirtaş'ın "Devlet silah bırakmaz, PKK'nın acilen silahları susturması gerekli" sözlerini bu şekilde algılamakta ısrarlı olmayı tercih ediyorum.

Bu samimiyet testidir. Eğer siyasi mücadele tarafındaysa PKK bu işten vaz geçmeli ve HDP'yi 'rahatlatmalı' aksi halde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, kendilerinin de itiraf ettikleri gibi 'gazabı' daha da büyük olacaktır!


@yusufserce twitter.com/yusufserce