Dolar (USD)
32.23
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2508.35
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

24 Aralık 2014

Terör muhalefetsiz bitirilecek

Bugünlerde, Kamuoyunun gözü hiçbir şey görmüyor. Gündemde hep 14 Aralık Operasyonunda yaşananlar var. Yok Efendim, şu tutuklandı, bu serbest bırakıldı. Yok Efendim, şuna yakalama kararı verildi gibi... Tabii arada bir tali konularda gündeme gelsede, ağırlık bu konu üzerinde dönüyor.

Aslında, gündemin böyle başka konular üzerinde oyalanmasının, Çözüm sürecine büyük katkısı var. Değerli Dostlar, Çözüm sürecinin gündemde olmaması, bazılarının süreci sabote etmelerini engelliyor. Çünkü, aramızda süreci sabote ederek, İktidarı alt etmeye çalışanlar bulunuyor.

Bir de, içeride ve dışarıda ülkemizin ayaklarından prangaları çıkartmasını istemeyenler var. Bunlar, memleketimizin enerjisini içteki sorunlara harcamasını istiyorlar. Türkiye kendi içindeki meselelerle oyalansın ki büyüyüp gelişmeye vakit bulamasın. Bazen, ülkemizin doğusunun karıştırılmaya çalışılmasının altında da petrol mü varki diyorum. Hemen az ötemizde löpür löpür petrol çıkarılırken, bizim topraklarda neden olmasın?

Dostlar, her kim ne yaparsa yapsın, artık Çözüm sürecindeki tehlikeli eşik geçilmiştir. Bu saatten sonra, kesinlikle geriye dönüş olmaz. Silah bir daha, bu milletin evlatlarının arasına giremez. Çünkü, ortadaki sorunların konuşularak çözülmesinin zemini oluşmuştur. Hele barışın tadı alınmışken, bu müzakere ortamını kimse yıkamaz. Beni bu kadar kesin yazdıran neden: Yaşanan onca provakasyona rağmen, tarafların Çözüm sürecinden geri adım atmamalarıdır.

Buradaki acı durum, Türkiye kırk yıllık sorunundan arınırken, muhalefetin taşın altına elini koymamasıdır. Maalesef ama maalesef şu ana kadar, muhalefetin Çözüm sürecine hiç katkısı olmadı. Evet, ülkemizdeki terör muhalefetsiz bitirilecek. Demokrasilerde, muhalefet her zaman iktidarın alternatifidir. Diyelimki, yarın ülkemizde iktidar el değiştirdi. İktidara gelen o parti bilmediği bir süreç için ne yapacak? Acaba önümüzdeki zamanlarda iktidara gelemeyeceklerini onlarda mı görüyorlar?

Burada zaman zaman, İmralı görüşmelerine muhalefettende temsilciler bulunmalıdır diye yazıyorum. Bu teklif İktidardan gelmese bile, bunu muhalefet kendisi talep etmelidir diyorum. Bir yerde ne konuşulduğunu bilmezseniz, işte böyle hariçten gazel okursunuz. Sabah akşam "şu verildi, bu alındı" der dururrsunuz.

 
TDV kurban