Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2440.50
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 Eylül 2020

Terör üreten dinler

“All muslims are not terrorists but all terrorists are muslims”

Bu cümleyi duyunca insanın tepki göstermemesi ne mümkün?

Belki bilmeyen vardır diye cümleyi Türkçeleştirelim. “Bütün Müslümanlar terörist değildir ama bütün teröristler Müslüman’dır.”

Müslümanların olduğu bir yerde yıllarını geçirmiş hiçbir gayrı Müslim, böyle bir cümleyi söyleyemez. Elbette iftira atmak hırsı ve isteği saklı kalmak şartıyla…

İslam medeniyetleri içinde yaşanmış kim bilir ne kadar vahşet vardır? Kerbelâ bile belâ olarak yetmez mi? Fakat İslam tam olarak bir sevgi medeniyetidir. Vermek medeniyetidir. Nefsi terbiye medeniyetidir.

Böyle bir sözü söyleyenin niyetini bir kenara bırakırsak gerçekten de sevgiden geriye ne kaldığını sorgulama vaktimiz gelmedi mi?

Sevgiyi, medeniyetlerinin hiçbir dönemine koyamamış birilerinin, bazı yapı ve ülkelerin sevgi medeniyetinin insanlarına böyle söz söylemesi, bizim yeniden sevgi birliğine daha büyük bir inanç ve azimle sarılmamızı gerektirmez mi?

Bütün teröristleri Müslüman olarak gören insanlar ve ülkeler, bu insanların yaşadığı bölgeleri kendi çıkarları için vahşice sömürmediler mi? İnsanlarını katletmediler mi?

Dinlerine sayısız hurafeleri kendileri sokmadı mı? Geleneklerini bozmadılar mı?

Elbette bunlara cevap vermek yerine kendimize çeki düzen verip, dünyaya örnek olacak yeni medeniyetleri kurmalı değil miyiz?

Elbette bunlara savunma hazırlamak yerine kendi eksiklerimizi ve kurumlarımızın noksanlarını tamamlayıp dünyaya yeni bir ses ve söz ilan etmeli değil miyiz?

Bugün yaşadığımız sorunların tamamının, bizi eleştirenlerin medeniyetlerini sorgusuz sualsiz, olduğu gibi alıp uygulamamızdan kaynaklandığını asla unutmamalıyız.