Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

26 Aralık 2016

Terörizmin En Tehlikeli Dönemi

DAİŞ, ortaya çıkışından beri ülkemizin ve ümmetin en büyük düşmanlarından biri olarak barbarlığını sürdürmeye devam etmektedir. On altı askerimizin hayatını kaybetmesine neden olan barbarca saldırıyı gerçekleştiren DAİŞ, elinde bulunduğunu iddia ettiği iki askerimizi yaktığına dair görüntüler yayınlamıştır. DAİŞ, her zaman Türkiye'yi tehdit eden, rejimden kafir düzen olarak söz eden ve İstanbul'u işgal etme tehditleri savuran bir terör çetesidir. DAİŞ ve terörist ideolojisinin ülkemiz için büyük bir güvenlik sorunu oluşturduğu çok açıktır. Ülkemizin, bölgemizde yaşanan gelişmeler ve ortaya çıkan yeni nesil tehditler bağlamında yeni bir güvenlik politikasına ve kurumsal yenilenmeye acil ihtiyacı vardır.

DAİŞ, cihat adı altında barbarlığın ve vahşetin her türlüsünü yaparken, FETÖ çetesi de hizmet adı altında Haşhaşizmin her türlü kirli oyununu çevirmektedir. Cihadın DAİŞ barbarlığı olmadığını, hizmetin Haşhaşilik olmadığını dünyanın anlaması lazımdır. FETÖ ve DAİŞ terör örgütleri, İslam'ın en merkezi manevi ve ahlaki değerlerini kirletmekte ve karanlık kanlı yapılarını bu kavramların arkasına gizlemeye çalışmaktadırlar. FETÖİZMİN Haşhaşiliğin postmodern terörist versiyonu olduğunu, DAİŞ'in ise modern Moğol vahşeti olduğunu fark eden ve idrak eden yeni bir zihinsel durumun toplumumuzda, bölgemizde ve dünyada oluşması gerekmektedir. FETÖ ve DAİŞ tarzı terör örgütleriyle, sadece askeri, adli ve polisiye yollarla mücadele etmek yetmemektedir. Terörizmle, ideoloji ve zihniyet düzeyinde mücadele etmek lazımdır. Terörizmin zihniyet olarak toplumumuzdan ve insanımızdan uzak tutulması için yoğun bir çaba içinde olmamız şarttır.

FETÖ , DAİŞ, PKK-TAK başta olmak üzere birçok terör çetesinin ülkemize içeride ve dışarıda saldırdığı bir ortamda heykel gibi yapay tartışma konuları ve gündemler yaratmak, enerjimizi ve beynimizi boşa harcamaktan başka bir şey değildir. Heykelin yerinin değiştirilmesi üzerinden bir karşı devrim masalı uydurmak, yapay gündem üretme biçimidir. Barbarlar sürüsünün insanlarımıza kastettiği bu günlerde yapılacak en önemli şey, terörizm denilen o vahşi zihniyet karşısında bireysel ve toplumsal düzeylerde güçlü bir farkındalık düzeyi oluşturmaktır.

FETÖİST çete, Ankara'nın ortasında Rusya Büyükelçisini bir militanına öldürtürken, DAİŞ'de elindeki iki askerimizi yaktığına dair görüntüler yayınlamaktadır. DAİŞ ve FETÖ'nün en çok başarılı oldukları alan, propagandadır. FETÖ, sivil toplum adı altında sahip olduğu yumuşak güç araçlarıyla kendi propagandasını yapmaktadır. DAİŞ, yapmış olduğu vahşeti teknolojik imkanlarla yaygınlaştırmakta ve bu yolla uluslararası düzeyde korku oluşturmaktadır. FETÖ çetesinin, bir Haşhaşi teröriste Rusya Büyükelçisini öldürtme gibi çılgınlık ötesi bir suikast yaptırtması, DAİŞ'in askerlerimizi yakma gibi bir vahşeti işlemesi şeklindeki gelişmeler karşısında, terör örgütlerinin bir bütün olarak en tehlikeli döneme girdiklerini söyleme tespitini yapabiliriz.. Bu bağlamda PKK-TAK'ın yapmış olduğu Maçka ve Beşiktaş katliamlarını ayrıca unutmamak lazımdır.

FETÖ-DAİŞ-PKK/TAK, ülkemizde kaosun çıkması, Türkiye'nin Suriye'de her açıdan savaşa çıkmayacak şekilde batması ve sınırlarımızın terör örgütlerinin rahatça girip çıktığı bir Peşawer olması için yoğun bir şekilde saldırmaktadırlar. FETÖ suikastlarının, DAİŞ barbarlığının ve PKK-TAK katliamlarının ortak amacı, kaos ve yıkım yaratmaktır. Kaos ve yıkım ortamında tekrar güçleneceklerini hesap eden FETÖ, PKK ve DAİŞ terör çeteleri, Suriye savaşının yarattığı elverişli şartlardan yararlanarak Türkiye'yi Suriye savaşı üzerinden kuşatmaya ve işgal etmeye kalkışmaktadırlar.

FETÖ çetesi, 15 Temmuz gecesi en büyük işgal planını darbe yoluyla yürürlüğe sokmuştur. FETÖİST işgal girişiminin millet tarafından yenilgiye uğratılması sonucunda FETÖ çetesi, ülkemizde ve dünyada büyük bir sıkışma, ve daralma içine girmiş bulunmaktadır. Hizmet maskesiyle örttüğü terörist yüzünü artık gizleyemeyen FETÖ, tarihteki Haşhaşiler gibi suikast ve sabotaj eylemleri gerçekleştirmeye başlamıştır. Önümüzdeki süreçte, FETÖİST çetenin yeni suikast ve sabotaj girişimlerine karşı hazırlıklı olmamız gerekmektedir. 15 Temmuz işgal girişimini düzenleyenin kendisi olduğunu inkar eden FETÖİST çete, Ankara'da gerçekleşen Karlov suikastini de inkar etmektedir. Günümüzün en profesyonel münafık zümresi olan FETÖİSTLER, Ankara'da suikasti gerçekleştiren Haşhaşi teröristi, Halep'in intikamını alan mücahit olarak dünyaya pazarlayabilmektedirler. Pakistan'da yapılan gösterilerde Haşhaşi teröristin posterlerinin taşınması, FETÖİST propagandanın etkinliğini gösteren önemli bir örnektir.

FETÖİST işgal ve suikastler, DAİŞ vahşeti ve PKK-TAK katliamları, ülkemizi emperyalist müdahalelere her şeyiyle açık hale getirmek, istikrarsızlığın ve kaosun hüküm sürdüğü bir coğrafya haline getirmeyi amaçlamaktadır. Bütün terör örgütleri, gerçekleştirdikleri şiddet eylemleriyle aklımızı dumura uğratmaya çalışmaktadırlar. Akıl, sağduyu, maneviyat ve birlik değerlerini esas alarak terörizmin bu tehlikeli dönemdeki saldırılarını etkisiz hale getirmenin bir yolunu bulmak için toplumsal seferberlik içinde olmalıyız.